Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Φαντάσματα στην Pub Kells!

Πρόκειται για την pub Kells. Στον ίδιο χώρο, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στεγαζόταν ένα νεκροτομείο.
Στις αίθουσές του συνωστίζονταν τα άψυχα σώματα μεταλλωρύχων που πέθαναν σε δυστυχήματα, θυμάτων της πανώλης ή μελών συμμοριών που σκοτώνονταν στους δρόμους του Seattle του 1900.
Όσοι έχουν δουλέψει στη θέση του μπάρμαν,πελάτες ή κυνηγοί φαντασμάτων που πήγαν στην pub για να βρουν μεταφυσικές αποδείξεις, ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει μάρτυρες απόκοσμων εμπειριών.
Καθρέφτες που γίνονται θρύψαλα, σοβάδες που πέφτουν, ποτήρια που πέφτουν μόνα τους στο πάτωμα είναι κάποια από τα περίεργα συμβάντα.
Η αδελφή του ιδιοκτήτη, Karen McAleese, ισχυρίζεται ότι έχει δει μια σκιώδη φιγούρα να κινείται στην κουζίνα της pub, το 2005, την ημέρα των Αγίων Πάντων.
«Ήταν ένας ψηλός άνδρας, με σκοτεινή μορφή και είχε λεπτά χέρια. Περπάτησε μέχρι την άκρη του μπαρ και εξαφανίστηκε», λέει.
Το 2010, η pub έγινε θέμα στην εκπομπή «Ghost Adventures». Με τα ειδικά τους μηχανήματα οι παρουσιαστές κατέγραψαν σημάδια φαντασμάτων στο κελάρι της pub.
Video->    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=siVLLGqYP7w#!

Μαθητές είδαν UFO να προσγειώνεται στο σχολείο τους!

Το Ariel School είναι ένα ιδιωτικό σχολείο στη Ζιμπάμπουε, στο οποίο φοιτούν παιδιά διαφόρων κοινωνικών τάξεων. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 1994, όταν 62 από τους μαθητές του σχολείου, υποστήριξαν ότι είδαν ενα "περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο να προσγειώνεται στο προαύλιο"! Την ιστορία αυτή, όπως συνέβει 18 χρόνια πριν.
Η προσγείωση στο προαύλιο του σχολείου.
Οι καθηγητές είχαν συνεδρίαση εκείνη την ημέρα και τα παιδιά βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην αυλή, υπό την επιτήρηση μίας μητέρα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Ξαφνικά, είδαν ένα "παράξενο σκάφος" να κατεβαίνει στο πίσω μέρος του σχολείου, ενώ σε κοντινή απόσταση το ακολουθούσαν τρία μικρότερα "ιπτάμενα αντικείμενα" τα οποία επίσης πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος.
Όπως περιγράφουν οι μαθητές το UFO προσγειώθηκε περίπου 100 μέτρα από το σημείο που έπαιζαν, σε μία δασώδη περιοχή  με πυκνή βλάστηση. Το τμήμα αυτό, ανήκει μεν στο σχολείο αλλά, αποτελεί "απαγορευμένη περιοχή" για τα παιδιά, για λόγους ασφάλειας.
Ο "μικρός άνθρωπος" που βγήκε από το "άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο" 
Όταν τα πιο τολμηρά από τα παιδιά, πλησίασαν κοντά για να δουν καλύτερα, αντίκρυσαν  έναν "μικρό άνθρωπο" -όπως τον χαρακτήρισαν- στην κορυφή του άγνωστου σκάφους. Είχε ύψος περίπου 1 μέτρο, λεπτό λαιμό, μακριά μαύρα μαλλιά και πολύ μεγάλα μάτια. Με γρήγορες κινήσεις κατέβηκε από το ufo και άρχισε να περπατάει προς την κατεύθυνση των παιδιών.
Μόλις εκείνος σήκωσε το κεφάλι του και τα είδε, έκανε μεταβολή, μπήκε τρέχοντας στο σκάφος και εξαφανίστηκε στον ουρανό πάνω από το σχολείο. Πολλοί από τους μαθητές έτρεξαν τρομαγμένοι προς την μητέρα- επιτηρήτρια, η οποία όλη αυτήν την ώρα βρισκόταν στην καντίνα του σχολείου - ένα σημείο που δεν έχει οπτική επαφή με το δάσος.
Τα περισσότερα έκαναν λόγο για "φάντασμα", ενώ τα λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία προσπαθούσαν να περιγράψουν το ufo! Όπως ήταν φυσικό, η ενήλικη γυναίκα δεν πίστεψε λέξη από όσα άκουσε και μάλωσε τους μαθητές για την ομαδική "φάρσα" που σκαρφίστηκαν!
Η αναστάτωση των παιδιών ήταν τόσο μεγάλη που δεν δικαιολογούνταν αν επρόκειτο περί οργανωμένης "ζαβολιάς". Αυτό ανάγκασε τον διευθυντή του σχολείου, κ. Colin Mackie,να μιλήσει στις αστυνομικές αρχές για το γεγονός. Την επόμενη κιόλας ημέρα έφτασε στο σχολείο η Cynthia Hind, η πιο γνωστή ερευνητής τέτοιων φαινομένων στην Αφρική.
Οι παιδικές ζωγραφιές για το συμβάν.
Αμέσως ζήτησε από τα 62 παιδιά να ζωγραφίσουν τι είχαν δει στο προαύλιο του σχολείου τους. Μόνο οι 35 από τους μαθητές ανταποκρίθηκαν, οι οποίοι όπως είχε υποστηρίξει η Hind "δεν μπορούσαν να δουν ο ένας τα σχέδια του άλλου. Όταν πήρα στα χέρια μου τα περίπου 35 σχέδια, διαπίστωσα ότι είχαν εκπληκτικές ομοιότητες μεταξύ τους. Ουσιαστικά όλα τα παιδιά είχαν απεικονίσει το ίδιο θέμα"!

Τηλεπαθητική επικοινωνία παιδιών- εξωγήινου.Το θέμα απασχόλησε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, και κίνησε το ενδιαφέρον μεγάλων επιστημόνων. Ανάμεσά τους ο ψυχίατρος, καθηγητής του Χάρβαρντ, δρ John Mack, που μαζί με την ερευνήτρια Dominique Callimanopoulos επισκέφθηκαν 12 από τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, στα σπίτια όπου ζούσαν με τους γονείς τους.
Στις συζητήσεις που είχαν μαζί τους, κάποια από αυτά υποστήριξαν, πως την στιγμή που είδαν τον "μικρό άνθρωπο" να βγαίνει από το ufo, αισθάνθηκαν σαν να "επικινωνούσε" τηλεπαθητικά με το μυαλό τους! " Ήταν σαν να έκουγα μία φωνή μέσα στο κεφάλι μου να με μαλώνει λέγοντας: "Γιατί μολύνετε και καταστρέφετε τη Γη; Πρέπει να αλλάξετε συμπεριφορά γιατί θα καταστρέψετε τον πλανήτη σας", περιέγραψαν!
Τι λένε σήμερα οι "μικροί" αυτόπτες μάρτυρες.
Κανένας από τους ερευνητές που ασχολήθηκαν τότε με το γεγονός δεν κατάφερε να πει με απόλυτη σιγουριά, τι είχε συμβεί. Ο μεγάλος αριθμός των μαρτύρων, σε συνδιασμό με το μικρό της ηλικίας τους, είχαν δημιουργήσει σύγχυση στους μελετητές του περιστατικού. Επιπλέον δύο ημέρες πριν από το συμβάν στο Ariel School, η τοπική αστυνομία είχε δεχτεί τηλαφωνήματα από κατοίκους της Ζιμπάμπουε που "είχαν δει κάτι περίεργο στον ουρανό"!
Γι αυτό το λόγο, πριν από έναν χρόνο  το Ινστιτούτο John E. Mack, αποφάσισε σε συνεργασία με τον δημιουργό ντοκιμαντέρ Randall Nickerson, να αναζητήσει τους "μικρούς μαθητές" του 1994, και να καταγράψει την άποψή τους σήμερα.
Οι "αυτόπτες μάρτυρες" που ζουν σε διάφορα σημεία του κόσμου, ενήλικοι πλέον, μίλησαν για την μοναδική εμπειρία τους. "Οι ιστορίες τους δεν έχουν αλλάξει καθόλου! Ομολογώ ότι εντυπωσιαστήκαμε γιατί περιμέναμε πως -αν ήταν "παιδική φάρσα"- μετά από τόσα χρόνια κάποιος θα το παραδεχόταν, ή έστω θα έπεφτε σε αντιφάσεις κατα την περιγραφή του γεγονότος", δηλώνει ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ.


Video->    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e5PQleH2Hz8

Κιβωτός του Νώε στους πάγους! 2012

Χιλιάδες χρόνια πριν, την εποχή του μεγάλου κατακλυσμού,  η Κιβωτός του Νώε έσωσε κάθε μορφή ζωής , ανθρώπους , ζώα και φυτά. Η Σύγχρονη Κιβωτός που έχει δημιουργηθεί κάτω από τους πάγους της Νορβηγίας ίσως και να είναι και η μοναδική μας ελπίδα μπροστά σε αυτό που έρχεται το 2012. Πρόκειται για μία Τράπεζα Ζωής που έχει κατασκευαστεί να διαρκέσει 10.000 χρόνια. Ουσιαστικά είναι ένα θησαυροφυλάκιο που παραμένει καλά σφραγισμένο μέχρι την «Ημέρα της Κρίσης», οπότε και θα τεθεί σε λειτουργία.
 Πού βρίσκεται  η "κιβωτός" σωτηρίας. 
Η υπόγεια αυτή βάση κατασκευάστηκε στο απομονωμένο νησί  Σβάλμπαρντ στην Αρκτική , μέσα σε ένα βουνό, σε βάθος 100 μέτρων κάτω από τη Γη, με πρωτοβουλία της Νορβηγικής Κυβέρνησης. Μοιάζει με τούνελ 120 μέτρων.
Στο τέλος του τούνελ υπάρχουν τρεις τεράστιοι τσιμεντένιοι θόλοι μέσα στους οποίους θα αποθηκευτούν συνολικά 4,5 εκατομμύρια σπόροι φυτών έτοιμοι να αναπτυχθούν την ώρα και την ημέρα της κρίσης για να αποτελέσουν βασική τροφή για τον άνθρωπο. Οι κατασκευαστές αυτής της σύγχρονης Κιβωτού του Νώε, διαβεβαιώνουν ότι:
«Η Κιβωτός είναι φτιαγμένη για να αντέξει από χτύπημα με πυρηνικά όπλα μέχρι την πτώση στη Γη ενός μεγάλου αστεροειδούς».
Πώς είναι εξωτερικά το καταφύγιο. 
Εξωτερικά δε θυμίζει σε τίποτα μία Κιβωτό. Θα την παρομοίαζε κανείς με ένα σφηνοειδές τριγωνικό κτίσμα, που έχει τοποθετηθεί σε ένα βουνό.
Ανοίγοντας την πόρτα και μπαίνοντας στο εσωτερικό  έχεις την αίσθηση ότι εισέρχεσαι από ένα εχθρικό περιβάλλον σε ένα ασφαλές σπίτι που την κατάλληλη στιγμή θα προστατεύσει εσένα αλλά και όλη την ανθρωπότητα.  Ό,τι κι αν συμβεί έξω από αυτό το ασφαλές σπίτι, αυτό θα τα καταφέρει και θα επιζήσει. Και μαζί με αυτό κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Οι σωλήνες που το περιστοιχίζουν χρησιμεύουν για την ψύξη του χώρου. Πρέπει το μέρος να ψύχεται όσο γίνεται περισσότερο έτσι ώστε ακόμα κι αν η Γη ζεσταθεί υπερβολικά ο «φύλακας ζωής» να παραμείνει παγωμένος για επιπλέον 25 χρόνια. Οι κλειδωμένες, σχεδόν σφραγισμένες πόρτες διατηρούν την περιοχή παγωμένη.
Τι υπάρχει μέσα στην "κιβωτό ".
Το γιγαντιαίο αυτό οικοδόμημα λειτουργεί ως μία τράπεζα σπόρων. Στο εσωτερικό του φυλάσσονται εκατομμύρια ασημένιοι φάκελοι καθένας από τους οποίους περιέχει ένα δείγμα σπόρου. Άλλωστε η επίσημη ονομασία του είναι «Παγκόσμιο Θησαυροφυλάκιο Σπόρων» και εδώ βρίσκει κανείς αντίγραφα όλων των σπόρων του κόσμου. Από λουλούδια της Καλιφόρνια μέχρι το πιο αρχαίο ρύζι της Κίνας, Εάν ένας αστεροειδής προσκρούσει στη Γη, οι σπόροι αυτοί αμέσως θα αρχίσουν να καλλιεργούνται από εδώ και έτσι η Ζωή θα ξεκινήσει και πάλι.
Σχετίζεται με την απειλή του 2012!
Όσοι ασχολούνται με το τι θα συμβεί το 2012, διατυπώνουν τη θεωρία ότι σε πολλές αναπτυγμένες χώρες του κόσμου είναι στα σκαριά υπόγειες βάσεις για να σωθούν οι εκλεκτοί του κόσμου αν και εφόσον επέλθει η μεγάλη καταστροφή το 2012.
Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως συνωμοσιολογικό όμως δεν είναι εντελώς αυθαίρετο.
Η δήλωση του Πρωθυπουργού της Νορβηγίας στα εγκαίνια του παγκόσμιου θησαυροφυλακίου σπόρων, δημιούργησε καχυποψία για τον πραγματικό σκοπό της "κιβωτού": «Αυτή η υπόγεια βάση είναι η ασφαλιστική μας δικλείδα», είπε ο Νορβηγός. Ασφαλιστική δικλείδα από τι άραγε;  Μήπως από αυτό που μπορεί να συμβεί το 2012!
Ποιοί χρηματοδότησαν την δημιουργία της κιβωτού.
Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά, είναι το κόστος του "καταφυγίου".  Συνολική η κατασκευή του έφτασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια και καλύφθηκε αποκλειστικά από τη Νορβηγική κυβέρνηση. Τα δε λειτουργικά έξοδα της «Γενετικής Τράπεζας», τα οποία παραμένουν άγνωστα για ευνόητους λόγους, καλύπτονται από χρηματοδοτήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Γερμανίας αλλά και από ιδιωτικές δωρεές προσώπων και ιδρυμάτων. Το κόστος για τη μεταφορά των 4,5 εκατομμυρίων σπόρων, από κάθε γωνιά του πλανήτη, που φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού θα καλυφθεί από το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.
Γιατί κατασκευάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ! 
Κάτι άλλο εντυπωσιακό και συνάμα περίεργο είναι ο χρόνος κατασκευής της υπόγειας Κιβωτού Ζωής,που δίνει την εντύπωση οτι κάποιοι βιάζονταν να ολοκληρωθεί αφού σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου η υπόγεια σανίδα σωτηρίας μας ήταν έτοιμη.
Οι ημερομηνίες μιλούν από μόνες τους:
Μάρτιος 2006
Ανακοινώνεται το σχέδιο της Νορβηγίας για την κατασκευή ενός τεράστιου έργου.
Φεβρουάριος 2007
Παρουσιάζονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια της υπόγειας Κιβωτού.
Μάρτιος 2007
Ξεκινάει η κατασκευή της βάσης.
Φεβρουάριος 2008
Γίνονται τα εγκαίνια της Κιβωτού.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα έργο ολοκληρώνεται τόσο άμεσα. Μέσα σε 11 μήνες η υπόγεια βάση ήταν έτοιμη όσο δηλαδή χρειάζεται για να ανεγερθεί μία απλή μονοκατοικία στην Αθήνα. Ποιο μεγάλο γεγονός προέβλεψαν στη Νορβηγία και βιάστηκαν να είναι έτοιμοι πριν από αυτό; Τα σενάρια είναι πολλά. Το γεγονός όμως παραμένει : στα έγκατα ενός βουνού, κάτω από τους πάγους της Νορβηγίας υπάρχει ένα καταφύγιο έτοιμο ακόμη και για σύγκρουση της γης με μετεωρίτη! Άραγε πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι εκλεκτοί που θα καταφέρουν να το χρησιμοποιήσουν!

             Μάλλον ξέρουμε ποιοι θα είναι αυτή που θα μπούνε μέσα. 
 

Τι μπορούμε να κάνουμε αν η Γη χτυπηθεί από κομήτη!

Ο αστροφυσικός Alan Fitzsimmons είναι καθηγητής στο Πανεπιστημίο Queen του Βelfast και μελετάει εδώ και δεκαετίες τους κομήτες και τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη και θα μπορούσαν να συγκρουστούν μαζί της. O Γιάννης Μούτσος είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του για την πιθανότητα σύγκρουσης με ουράνια σώματα, τα σχέδια αντιμετώπισης αυτού του ενδεχόμενου αλλά και τους κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας.

"Τι θα συμβεί στις 21 Μαρτίου 2014..."

Alan Fitzsimmons:
Mελετώ τους κομήτες και τους αστεροειδείς που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο στο ηλιακό μας σύστημα εδώ και χρόνια. Έχω επιχειρήσει όχι απλά να καθορίσω την σύσταση τους αλλά να εντοπίσω και να ακολουθήσω την πορεία της τροχιάς τους γύρω από τον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα η ερευνά μου επικεντρώνεται σε κομήτες και αστεροειδείς που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την γη. Πρόκειται για πλανητικά σώματα που κάποια μέρα θα μπορούσαν να συγκρουστούν με την γη.
Γιάννης Μούτσος:
Πριν από λίγα χρόνια υπήρξε επιστημονική ανακοινωση οτι υπάρχει κομήτης ο οποίος θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον πλανήτη γη το 2014. Είχατε ενδείξεις που να υποστηρίζουν έναν τέτοιο ισχυρισμό;
Alan Fitzsimmons:
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η σύγκρουση του κομήτη αυτού με τη γη δεν θα συμβεί πλέον. Επρόκειτο για ένα πλανητικό σώμα που εντοπίστηκε το 2003 και όταν το πρωτοανακαλύψαμε δεν ήμασταν σίγουροι για την τροχιά που θα ακολουθούσε γύρω από τον ήλιο. Πιστέψαμε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να προσκρούσει στον πλανήτη μας. Εξετάσαμε λοιπόν αυτό τον κομήτη πολύ προσεκτικά από την στιγμή που ανακαλύφτηκε και ήμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε την πορεία του  μέσα από το ηλιακό μας σύστημα με μεγαλύτερη ακρίβεια. Τώρα πια ξέρουμε με σιγουριά ότι ο κομήτης αυτός δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συγκρουστεί με τη γη. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε βρει κανένα σώμα που να απειλεί τη γη με σύγκρουση για τα επόμενα 100 χρόνια.
Γιάννης Μούτσος:
Σε τμήμα της κοινής γνώμης δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι για κάποιο λόγο αλλάξετε γνώμη για τον QQ47 2003 και την ενδεχόμενη σύγκρουση του με τη γη στις 21 Μαρτίου 2014. Τι απαντάτε σε αυτό;
Alan Fitzsimmons:
Δεν αλλάξαμε γνώμη!! Όταν σε πρώτη φάση ανακαλύπτουμε έναν αστεροειδή γνωρίζουμε την πορεία του μόνο κατά προσέγγιση. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής σύμφωνα με τις περιορισμένες γνώσεις που διαθέταμε τότε, παρουσίαζε μια μικρή πιθανότητα πρόσκρουσης με τη γη σε λίγα χρόνια. Όσο όμως συνεχίζαμε την παρακολούθηση της πορείας του αστεροειδή και συγχρόνως βελτιώναμε και τις γνώσεις μας σχετικά με την μελλοντική πορεία του, μπορούσαμε πολύ πιο εύκολα να προβλέψουμε τις κινήσεις του.  Είμαστε πλέον απόλυτα σίγουροι ότι ο κομήτης δεν θα συγκρουστεί με τη γη. Απλά θα περάσει από δίπλα.

"Εαν η γη χτυπηθεί από κομήτη..."

Γιάννης Μούτσος:
Ας πάρουμε ενα υποθετικό σενάριο οτι κάποια στιγμή ένας κομήτης συγκρούεται με την γη. Ποιες θα είναι οι συνέπειες?
Alan Fitzsimmons:
Υπάρχουν πολλά μεγέθη αστεροειδών που βρίσκονται γύρω από τη γη. Οι μικροί κομήτες μεγέθους 30-40 μέτρων δεν εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους. Πολύ πιθανό να καούν εξαιτίας της τριβής που δημιουργούνται με την είσοδό τους στην γήινη ατμόσφαιρα. Πάρα ταύτα οι συνέπειες της καύσης του κομήτη στην ατμόσφαιρα, μπορεί να γίνουν αισθητές στη γη. Τέτοια φαινόμενα μπορούν να παρατηρηθούν κάθε 500 ή 1000 χρόνια.
Η πτώση ενός μεγαλύτερου κομήτη θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση αλλαγή στις κλιματολογικές συνθήκες, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, εξαιτίας της δύναμης πρόσκρουσης του κομήτη με τη γη. Παρόλο που δεν θα επηρέαζε την επιφάνεια της γης ωστόσο θα προκαλούσε σημαντικές αλλαγές ατμόσφαιρα και τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιοι κομήτες μπορούν να συγκρουστούν με τη γη κάθε 1 εκατομμύριο ή κάθε 500 χιλιάδες χρόνια. Επομένως ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός. Για να είμαστε όμως απολύτως σίγουροι συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε και να εξετάζουμε σώματα που βρίσκονται κοντά στη γη.

Τα σχέδια αντιμετώπισης των αστεροειδών.

Γιάννης Μούτσος:
Κατά καιρούς διαβάζουμε οτι υπάρχουν σχέδια εκτροπής της πορείας αστεροειδών που απειλούν τη γη. Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο; Έχετε πλάνα αντιμετώπισης τέτοιου κινδύνου?
Alan Fitzsimmons:
Φυσικά και διαθέτουμε σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης σύγκρουσης αστεροειδών με τη γη. Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αστροδιαστημικής υλοποιεί αποστολές για την  εκτροπή της πορείας αστεροειδών. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι  είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε κομήτες που μπορούν να απειλήσουν με πρόσκρουση τη γη πολλά χρόνια πριν αυτό συμβεί. Επομένως θα διαθέτουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε και πιθανότατα να εκτρέψουμε τον κομήτη από την καταστροφική του πορεία. Αυτό αποτελεί έναν από τους μελλοντικούς μας στόχους αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα διαστημόπλοιο για αυτό το σκοπό.

Το υπερόπλο της Nasa για την αντιμετώπιση του κινδύνου από το διάστημα.

Γιάννης Μούτσος:
Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να κατασκευάσετε ένα μέσο για την καταστροφή του κομήτη με τέτοιες δυνατότητες ώστε να το διαλύσει, δεδομένου οτι δεν γνωρίζετε την σύσταση του και δεν έχετε προηγούμενες εμπειρίες;
Alan Fitzsimmons:
Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι. Έχουμε σαφείς ενδείξεις για την σύσταση των αστεροειδών αλλά πολλά εξαρτώνται από την προειδοποίηση που θα λάβουμε. Ίσως εντοπίζαμε ένα κομήτη αύριο, ο οποίος πρόκειται να συγκρουστεί με τη γη σε ένα χρόνο. Αυτό το χρονικό διάστημα δε θα αρκούσε για την απόλυτη προετοιμασία ώστε να παρεκκλίνουμε τον αστεροειδή από την πορεία του. Σύμφωνα όμως με την εμπειρίας μας όταν εντοπίζουμε τέτοιους κομήτες μεσολαβεί διάστημα πολλών ετών μέχρι να πλησιάσουν και να περάσουν δίπλα από τη γη.
Όσο μεγαλύτερο είναι ένα σώμα  και συνεπώς πιο επικίνδυνο για τη γη,τόσο πιο λαμπερό είναι και πιο ευδιάκριτο από τα τηλεσκόπιά μας. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα εντοπίσουμε τον κομήτη εγκαίρως και δεν θα υπάρξει σύγκρουση. Αυτή είναι μια πιθανότητα. Πιθανότητα επίσης αποτελεί το γεγονός ότι δεν θα συγκρουστεί κανένας αστεροειδής με τη γη τα επόμενα 100 χρόνια. Επομένως συνεχίζουμε να ερευνούμε για κομήτες γιατί θα πρέπει να λάβουμε έγκαιρη προειδοποίηση στην περίπτωση που εντοπίσουμε έναν επικίνδυνο για τη γη αστεροειδή.
Γιάννης Μούτσος:
Πόσο αληθινές είναι οι δηλώσεις που αποδίδονται σε επιστήμονες της ΝΑΣΑ και υποστηρίζουν οτι έχουν  κατασκευάσει ένα υπερόπλο έτοιμο να χρησιμοποιηθεί στο ενδεχόμενο προσέγγισης ενός κομήτη στη γη?
Alan Fitzsimmons:
Πιστεύω ότι πρόκειται για μύθο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ δεν διαθέτουν κανένα υπερ-όπλο που να είναι ικανό να εκτρέψει ένα κομήτη από τη πορεία του προς τη γη. Έχουμε κάποια σχέδια για την κατασκευή ενός διαστημοπλοίου το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία ενός κομήτη, όμως κανένα από αυτά δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. Σαφώς και δεν θα ήταν δυνατό να διαθέτουμε ένα μέσο ανάλογο ενός μεγάλου όπλου. Τα γεγονότα στη ζωή εξελίσσονται με μικρότερη ταχύτητα από αυτή που συμβαίνουν στις ταινίες του Χόλυγουντ. Πιστεύω ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση από άτομα που δεν γνωρίζουν καθόλου το ζήτημα.

"Δεν έχουμε ακόμα την απόλυτη λύση!"

Γιάννης Μούτσος:
Μας λέτε λοιπόν ότι διαθέτουμε αρκετό χρόνο για να εντοπίσουμε "σώματα" που μπορούν να προσκρούσουν στη γη αλλά δεν έχουμε ακόμη την "απόλυτη λύση" για την σωτηρια της γης?
Alan Fitzsimmons:
Δυστυχώς! Αν πρόκειται για μεγάλο πλανητικό σώμα και η προειδοποίηση δεν είναι έγκαιρη δεν διαθέτουμε τα μέσα για την εκτροπή της πορείας του. Επομένως το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προειδοποιήσουμε τους ανθρώπους. Το καλό νέο είναι οτι η  πλειοψηφία όμως των κομητών και αστεροειδών που εντοπίζουμε μέχρι σήμερα εντάσσεται μέσα στα όρια μεθόδων αντιμετώπισης που διαθέτουμε.

Video->   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UFs-W0twxKg#!
Πηγή -> www.pyles.tv

Ετοιμάζουν ασπίδα της Γης, για αστεροειδείς και κομήτες.

Η ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία του πλανήτη μας από μία πιθανή καταστροφική πρόσκρουση με κάποιον αστεροειδή ή κομήτη, αποτελεί εδώ και καιρό προτεραιότητα των επιστημόνων.
Ένα νέο πρόγραμμα έρχεται τώρα να αξιολογήσει το βαθμό απειλής της Γης από τα ουράνια σώματα που κινούνται κοντά μας (NearEarthObjects-NEO) και αμέσως μετά να προτείνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Πλανητικών Ερευνών του Κέντρου Αεροδιαστημικής της Γερμανίας και ερευνητών από την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Το όνομα του προγράμματος είναι NEOShield και στόχος του είναι η δημιουργία μίας "ασπίδας" της Γης από αστεροειδείς ή κομήτες που ενδέχεται να απειλήσουν τον πλανήτη μας.
Το πρόγραμμα - που έχει λάβει σε πρώτη φάση χρηματοδότηση 4 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 1.8 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα- υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέσα στην επόμενη τριετία να παρουσιάσει ένα αποτελεσματικό σύστημα προστασίας, το οποίο στη συνέχεια να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή του. Φιλοδοξία των επιστημόνων που συμμετέχουν είναι μέχρι το 2020 να γίνει και η πρώτη δοκιμή της ασπίδας!
" Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα συνδυάζει μια επιστημονικά εφικτή αλλά και οικονομικά προσιτή λύση. Μια ιδανική πρόταση ίσως να είναι ένα σύστημα που θα συνδυάζει την απομάκρυνση του αστεροειδή με κινητικά αλλά και βαρυτικά μέσα. Επιθμούμε  να αποδείξουμε στον κόσμο ότι μπορεί να φτιαχτεί ένα τέτοιο σύστημα", δήλωσε ο Άλαν Χάρις, επικεφαλής του προγράμματος NOEShield.
Υπάρχει κίνδυνος;
Πόσο σοβαρή είναι όμως μία πιθανότητα πρόσκρουση της Γης με έναν επικίνδυνο αστεροειδή; Μέχρι σήμερα οι αστρονόμοι θεωρούν πως έχουν εντοπίσει περίπου το 90% των πολύ μεγάλων ουράνιων σωμάτων και μπορούν με σιγουριά να πουν ότι κανενός η προβλεπόμενη τροχιά δεν απειλεί τη Γη. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν και περίπου 19.500 μικρότερα σώματα τύπου NearEarthObjects-NEO, τα οποία έχουν μέγεθος 100 έως 1.000 μέτρα και στην πλειονότητά τους παραμένουν μη εντοπισμένα.
Η στατιστική πάντως λέει ότι κάθε 2.000 χρόνια, ένα μεγάλο ουράνιο αντικείμενο σε μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου πέφτει στον πλανήτη μας, προκαλώντας σημαντική ζημιά στο σημείο της πρόσκρουσης, ενώ χρειάζονται λίγα εκατομμύρια χρόνια μέχρι ένας διαστημικός βράχος διαμέτρου κάποιων χιλιομέτρων να προκαλέσει παγκοσμίου επιπέδου καταστροφές.

Η Γη ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και την Αφροδίτη μετά από 105 χρόνια!

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο πραγματοποιείται στις 5 και 6 Ιουνίου και οι αστρονόμοι θα έχουν την ευκαιρία να το παρατηρήσουν.
Οι σπάνιες ευθυγραμμίσεις ανάμεσα στη Γη, την Αφροδίτη και τον Ήλιο επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόστασή μας από τον Ήλιο. Τώρα, αστρονόμοι σε όλο τον
κόσμο προετοιμάζονται για την επόμενη διάβαση της Αφροδίτης, το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου, ένα φαινόμενο που δεν θα επαναληφθεί για τα επόμενα 105 χρόνια.
Το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, η Αφροδίτη θα αρχίσει να περνά ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, οπότε θα γίνει ορατή ως σκοτεινή κηλίδα που κινείται σε ένα ταξίδι 6,5 ωρών πάνω στον διάπυρο ηλιακό δίσκο.
«Εδώ και αιώνες, η διάβαση της Αφροδίτης θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στιγμές για τους αστρονόμους» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλοντ Καταλά, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου του Παρισιού.
Το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, η πρώτη φάση της διάβασης θα γίνει ορατή στη Βόρειο Αμερική, την Κεντρική Αμερική και το βορειότερο τμήμα της Νοτίου Αμερικής.
Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Νότια Ασία θα μπορέσουν να δουν μόνο την τελική φάση του φαινομένου λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα της 6ης Ιουνίου.
Οι μόνες περιοχές από τις οποίες η διάβαση θα είναι ορατή σε όλη τη διάρκειά του θα είναι η ανατολική Ασία και ο Δυτικός Ειρηνικός.
Μόνο έξι διαβάσεις της Αφροδίτης έχουν καταγραφεί από τότε που ο Γερμανός μαθηματικός προέβλεψε θεωρητικά το φαινόμενο τον 17ο αιώνα.
Οι επιστήμονες, σύντομα κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν θεωρητικά να υπολογίσουν τριγωνομετρικά την απόσταση Γης-Ήλιου, τη λεγόμενη Αστρονομική Μονάδα (AU), αν χρονομετρούσαν την ίδια διάβαση της Αφροδίτης από διαφορετικές περιοχές του κόσμου.
Για το λόγο αυτό, η Βρετανία και η Γαλλία, οι τότε υπερδυνάμεις του πλανήτη, έστειλαν αποστολές σε μακρινά μέρη για να καταγράψουν τις διαβάσεις του 1761 και του 1769.
Η βρετανική αποστολή του 1761 αναχώρησε από το Πλύμουθ, δέχθηκε όμως επίθεση από γαλλικά πλοία και τα μέλη της εξέφρασαν την επιθυμία να γυρίσουν πίσω. Έλαβαν όμως την προειδοποίηση της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας ότι η πρόωρη επιστροφή τους θα ήταν «σκάνδαλο» που θα οδηγούσε στο διασυρμό τους.
Εξίσου δραματική, αλλά με πιο θετική εξέλιξη, ήταν η βρετανική αποστολή του 1769, όταν ο μεγάλος εξερευνητής Τζέιμς Κουκ εστάλη στην Ταϊτή για να καταγράψει το σπάνιο φαινόμενο.
Όταν ολοκλήρωσε αυτό το έργο, ο Κουκ άνοιξε την επιστολή με τις οδηγίες για την πραγματική -και μυστική- αποστολή του: να ανακαλύψει και να χαρτογραφήσει τη μυστηριώδη «νότια ήπειρο», που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Video ->  http://www.youtube.com/watch?v=_NnlzInn0vE

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Tο ρώσικο Roswell!

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1997, στο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤΝΤ παρουσιάστηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα μυστικά αρχεία της KGB για τα UFO» (The Secret KGB UFO Files).

http://www.youtube.com/watch?v=RFmWLdf7r-g

Είχε διάρκεια 90 λεπτών, η παραγωγή του έγινε από την Associated Television International (ATI) και η παρουσίαση της από τον γνωστό ηθοποιό Roger Moore. Η εκπομπή περιελάμβανε συνεντεύξεις αρκετών γνωστών Αμερικανών ερευνητών UFO και κινηματογραφικά φιλμ με UFO που είχαν τραβηχτεί στη Ρωσία. Τα τρία πρώτα φιλμ ήταν από τις κάμερες μαχητικών αεροσκαφών MIG κατά την διάρκεια αποστολής αναγνώρισης και αναχαίτισης UFO.
Τα τρία αυτά φιλμ παρουσιάστηκαν με τον τίτλο «Αποχαρακτηρισμένο Σοβιετικό Κυβερνητικό Υλικό» (Declassified Soviet Government Material), και ο Roger Moore σχολίασε ότι είχαν αποκτηθεί με τη μεσολάβηση μιας ομάδας Ρώσων ερευνητών των UFO. Σε αυτά παρουσιάζονταν δυο σκούρα σφαιροειδή αντικείμενα να διατρέχουν τον ουρανό και να χάνονται στον ορίζοντα, καθώς και ένα κυλινδρικό αντικείμενο. Όλα κινούντο με απίστευτη ταχύτητα. Αυτά όμως ήταν μόνο η εισαγωγή.
Το κύριο μέρος του προγράμματος ήταν δυο άλλα φιλμ που παρουσιάστηκαν με τον τίτλο «Operetion Sverdlovsk Midget». Στο πρώτο παρουσιάζονταν οι προσπάθειες περισυλλογής ενός UFO που είχε πέσει στην περιοχή του Sverdlovsk! Στο δεύτερο παρουσιαζόταν η νεκροψία στο πτώμα ενός εξωγήινου που είχε βρεθεί μέσα στο UFO! Και τα δυο φιλμ σχολιάζονταν κυρίως, από τον Ρώσο ερευνητή των UFO, Verniamin G. Vereschagin, που ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό της Δύσης.
Σύμφωνα με τον Vereschagin, στις 27 Νοεμβρίου του 1968, πολλοί κάτοικοι του Sverdlovsk στην περιοχή της Κεντρικής Ρωσίας, είδαν UFO πάνω από την πόλη τους και μετά από λίγο άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη. Το γεγονός αυτό παρουσιάστηκε και σε μια από τις εφημερίδες της περιοχής χωρίς όμως να κατονομάζεται αυτή. Λίγο αργότερα, την άνοιξη του 1969, αγρότες της περιοχής βρήκαν μερικά περίεργα συντρίμμια και ειδοποίησαν την KGB.
Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού και άρχισε ο έλεγχος της. Όταν εντοπίστηκε μέσα στο δάσος το UFO που είχε πέσει, ένας καμεραμάν της KGB κινηματογράφησε την περιοχή της πτώσης και τις δραστηριότητες των στρατιωτών γύρω από αυτό.

http://www.youtube.com/watch?v=WOlXRhjhK-I&feature=player_embedded

Ο ίδιος στη συνέχεια, τράβηξε το δεύτερο φιλμ από τη νεκροψία του εξωγήινου που βρέθηκε μέσα στο πεσμένο UFO. Σε μια πρώτη προσέγγιση, και τα δυο αυτά φιλμ μοιάζουν να είναι αυθεντικά. Είναι έγχρωμο φιλμ των 16mm με στοιχεία που δείχνουν να έχουν τραβηχτεί μέσα στο 1968 ή στο 1969. Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ δεν δίνουν πολλά στοιχεία για το πώς βρέθηκαν στα χέρια τους αυτά τα δυο κινηματογραφικά φιλμ. Δηλώνουν μόνο ότι το αγόρασαν παράνομα στην μαύρη αγορά για 10.000 δολάρια από ανθρώπους της ρώσικης μαφίας, μαζί με κάποια ακόμα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την γνησιότητα τους.
Διατυπώθηκαν όμως κάποια στοιχεία που δημιουργούν αμφιβολίες για την αλήθεια της όλης υπόθεσης, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται να είναι ότι και τα δυο φιλμ είναι αυθεντικά και όχι κατασκευασμένα. Στο φιλμ από την περιοχή της συντριβής του UFO υπάρχουν αρκετά στοιχεία που στηρίζουν την αυθεντικότητα του. Για παράδειγμα στο φιλμ υπάρχει ένα φορτηγό μοντέλο ZIS151, το οποίο χρησιμοποιούσε ο σοβιετικός στρατός τις δεκαετίες του 50 κα του 60 και που σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί ένα φορτηγό αυτού του τύπου για να στηθεί το φιλμ. Ο τρόπος που κινούνται οι στρατιώτες ο συγχρονισμός της ταινίας, οι σκιές των αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτήν και τέλος το ίδιο το UFO δεν εκθέτουν κανένα προφανές στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η ταινία φτιάχτηκε σε μια προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού. Αντίστοιχα στοιχεία αυθεντικότητας υπάρχουν και στο φιλμ της νεκροψίας.
Με βάση στοιχεία από αυτό, οι παραγωγοί προσδιόρισαν τις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Ινστιτούτου της Μόσχας ως το μέρος που έγινε η νεκροψία στο πτώμα του όντος.

http://www.youtube.com/watch?v=dMNr8li6ffM&feature=player_embedded

Η νεκροψία γίνεται από τρείς άντρες ηλικίας περίπου 30 ετών παρουσία μιας γυναίκας σε απόσταση που κρατάει σημειώσεις για τις παρατηρήσεις τους. Πρόκειται για την O.A. Pshonikina που εργαζόταν στην KGB ως στενογράφος την εποχή που τραβήχτηκε το φιλμ.

                 
Τρία πιστοποιητικά θανάτου!

Σχετικά με τους τρεις γιατρούς πρόκειται για τους Kamyshoy, Savitsky και Gordeenko. Επίσημα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι και οι τρεις επιστήμονες που έκαναν την νεκροψία και ήρθαν σε επαφή με το πτώμα του εξωγήινου πέθαναν από εγκεφαλική αιμορραγία σε διάστημα μιας εβδομάδας μετά από την νεκροψία. Τα πιστοποιητικά θανάτου που  έχουν εντοπιστεί έχουν όλα την ίδια ημερομηνία θανάτου! 24 Μαρτίου 1969. Τα έγγραφα αυτά θεωρείται ότι είναι πολύ δύσκολο να πλαστογραφηθούν αφού τυπώθηκαν στο τυπογραφείο όπου γινόταν η εκτύπωση και των σοβιετικών χαρτονομισμάτων.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Θανατηφόρο κτύπημα από τον Ήλιο!

Ο απόστρατος ταγματάρχης Ed Dames δημιουργός του τεχνικού μέρους της μεθόδου εκμετάλλευσης των τηλεπαθητικών ικανοτήτων ορισμένων ατόμων, για την πρόβλεψη γεγονότων ή για την παρακολούθηση αντιπάλων στρατιωτικών ενεργειών και σχεδίων, τώρα που αποστρατεύτηκε, αποκαλύπτει ότι εκείνα τα άτομα που είχαν επιστρατευθεί για αντικατασκοπία και  προέβλεψαν πληθώρα γεγονότων, προέβλεψαν ένα μεγάλο χτύπημα από τον Ήλιο.
Πάνω από 100 χώρες, σύμφωνα με τον Ed Dames συμμετέχουν σε προγράμματα κατασκευής υπόγειων καταφυγίων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και την Ρωσία.
  Δείτε τα video - (Ελληνικοί υπότιτλοι)
1-  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kh3M5jarryk
2-  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZQ6Q7ORSzMM
3-  http://www.youtube.com/watch?v=uS5qBJMoJhw&feature=player_embedded

Δέκα σενάρια για την καταστροφή του κόσμου!

Είναι τα 10 πιο δηµοφιλή σενάρια για την καταστροφή του κόσµου το 2012, σύµφωνα µε την εφηµερίδα «Telegraph». Η καταστροφή αυτή, που κάποιοι επιµένουν ότι θα επέλθει στο τέλος της επόµενης χρονιάς, µπορεί να έχει τη µορφή κάποιας εξωγήινης επίθεσης ή να εκδηλωθεί εξαιτίας της καταστροφής του Ηλίου, της σύγκρουσης της Γης µε άλλον πλανήτη ή εξαιτίας της κλιµατικής αλλαγής. Ας δούµε λοιπόν τις αλήθειες και τους µύθους που κρύβονται πίσω από αυτές τις θεωρίες καταστροφής.
 1. Επίθεση από εξωγήινους.
Το σενάριο µιας εισβολής από εξωγήινους έχει αποτελέσει το αγαπηµένο θέµα σηµαντικών έργων επιστηµονικής φαντασίας, κυρίως µετά το 1898 όταν κυκλοφόρησε ο «Πόλεµος των Κόσµων» του Ορσον Γουέλς. Ωστόσο, ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο φόβος των ανθρώπων για µια ενδεχόµενη επίθεση εξωγήινων αυξάνεται όταν υπάρχει µεγάλη ανησυχία για την εκδήλωση φυσικών καταστροφών.
Εκείνοι που πιστεύουν ότι η Γη θα παραδοθεί σε εξωγήινους, παραθέτουν πολλά πειστήρια που περιλαµβάνουν την αµφιλεγόµενη συντριβή ιπτάµενου δίσκου στο Ρόσγουελ του Μεξικού, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο µυστηριωδών ιπτάµενων αντικειµένων. Σε όλα αυτά προστίθενται επίσηµες ανακοινώσεις που αποδεικνύουν πως κάποιες κυβερνήσεις κατέγραφαν για περισσότερο από 50 χρόνια τη δραστηριότητα εξωγήινων. Οµως, ακόµη κι αν αυτά ισχύουν, αρκούν για να µας πείσουν ότι κάποια µέρα θα αιχµαλωτιστούµε από µια φυλή ανθρωποειδών µε µεγάλα µαύρα µάτια.
 2. Ο πλανήτης Νιµπίρου.
Χιλιάδες φόρουµ στο Ιντερνετ και δικτυακές σελίδες προκρίνουν την πεποίθηση ότι κάποια στιγµή, στις αρχές του 21ου αιώνα, ένας πλανήτης άγνωστος µέχρι πρόσφατα θα συγκρουστεί µε τη Γη ή θα περάσει πολύ κοντά µας, µε αποτέλεσµα να αφανιστεί η ανθρωπότητα ή να προκληθεί ένας τεράστιος πλανητικός κατακλυσµός.
Ο πλανήτης Νιµπίρου αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, από τον Ζεχάρια Σίτσιν, ο οποίος έγραψε ότι πρόκειται για έναν πλανήτη του ηλιακού µας συστήµατος που ακολουθεί ακατάστατη τροχιά και έτσι εισέρχεται κάθε 3.700 χρόνια στο εσώτερο ηλιακό µας σύστηµα. Ο Σίτσιν δεν ανέφερε πουθενά ότι ο Νιµπίρου µπορούσε να απειλήσει τη Γη. Ορισµένοι «πατούν» σε µια ανακοίνωση της NASA το 2005 που έλεγε ότι ανακαλύφθηκε ο 10ος πλανήτης στις παρυφές του ηλιακού µας συστήµατος και κάποιοι προχωρούν ακόµη περισσότερο λέγοντας ότι ο πλανήτης αυτός θα µας πλησιάσει το 2012.
 3. Μαζικές απώλειες από τροµοκρατία.
Μετά την 11η Σεπτεµβρίου 2001 και τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, γεννήθηκαν φόβοι ότι η Αλ Κάιντα ή κάποιο άλλο τροµοκρατικό δίκτυο ήταν σε θέση να αφανίσει κάποια µεγάλη πόλη στη ∆ύση χρησιµοποιώντας όπλα µαζικής καταστροφής ή καταφεύγοντας σε χηµικό πόλεµο. Ο Οσάµα Μπιν Λάντεν διακήρυξε πριν από λίγα χρόνια ότι η οργάνωσή του διαθέτει αρκετές πυρηνικές συσκευές και ορισµένοι εκφράζουν φόβους για κάµποσα πυρηνικά όπλα που χάθηκαν από την πρώην Σοβιετική Ενωση και ειδικότερα για έξι βαλίτσες.
Ωστόσο καµία ένδειξη δεν υπάρχει ότι κάποια τροµοκρατική οργάνωση διαθέτει πυρηνικά όπλα, ενώ οι όποιες απόπειρες τροµοκρατών στη Βρετανία να εξαπολύσουν χηµικό πόλεµο απέτυχαν παταγωδώς. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν φόβοι ότι η Αλ Κάιντα ή κάποια οµάδα Ταλιµπάν θα µπορούσε να βάλει στο χέρι πυρηνικά όπλα του Πακιστάν, εκµεταλλευόµενη κυβερνητική αστάθεια.
 4. Η καταστροφή του Ηλίου.
Αυτό είναι ένα από τα πιο αδύναµα σενάρια καταστροφής που σχετίζονται µε το τέλος του ηµερολογίου των Μάγια. Σύµφωνα µε το σενάριο αυτό, µία τεράστια ηλιακή έκρηξη τον ∆εκέµβριο του 2012 θα τυλίξει τον πλανήτη µας, αφανίζοντας ανθρώπους και οικοσυστήµατα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καµία ένδειξη ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη στο παρελθόν.
Ωστόσο, µπορεί να υπάρχει κάποιος συσχετισµός µεταξύ του παρατηρούµενου 11ετούς ηλιακού κύκλου και των κύκλων του χρόνου που εµφανίζονται στο ηµερολόγιο, χωρίς να είναι ισχυρός. Οµως, ενώ µια ηλιακή έκρηξη µπορεί να προκαλέσει προβλήµατα στις δορυφορικές επικοινωνίες και στους απροστάτευτους αστροναύτες, δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να καταστρέψει τη Γη, και µάλιστα το 2012. Πολλοί επιστήµονες δέχονται ότι κάποια στιγµή, όταν ο Ηλιος ξεµείνει από ενέργεια, θα µετατραπεί σε έναν κόκκινο γίγαντα καταπίνοντας τη Γη. Οχι όµως νωρίτερα από 5 δισ. χρόνια.
 5. Μετατόπιση µαγνητικού πεδίου.
Σύµφωνα µε τη θεωρία αυτή, µια δραµατική αντιστροφή των µαγνητικών πόλων της Γης είναι προ των πυλών και θα έχει ως αποτέλεσµα την αναστροφή της περιφοράς του πλανήτη µε καταστροφικά αποτελέσµατα. Οσοι αποδέχονται τη θεωρία επικαλούνται ενδείξεις για µετακίνηση των πόλων της Γης κατά το παρελθόν και λένε ότι το γεγονός αυτό µπορεί να υπολογιστεί από τη µελέτη των ηλιακών κηλίδων.
Κάποιοι λένε ότι οι Μάγια και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν ενδείξεις για µελλοντική αντιστροφή των πόλων της Γης, αλλά κρατήθηκαν µυστικές από σηµερινές κυβερνήσεις. Μελέτες που έγιναν από ειδικούς στο Πανεπιστήµιο Πρίνστον και το Πανεπιστήµιο Πολ Σαµπατιέ στην Τουλούζη υποδηλώνουν ότι η Γη όντως επαναπροσδιόρισε την... ισορροπία της πριν από 800 εκατοµµύρια χρόνια. Μελέτησαν µαγνητικά ορυκτά σε ιζηµατογενή πετρώµατα στη Νορβηγία και βρήκαν ότι ο βόρειος πόλος µετατοπίστηκε κατά 50 µοίρες. Οµως αυτό που υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι ότι οποιαδήποτε µετατόπιση των πόλων δεν πρόκειται να συµβεί νωρίτερα από ένα εκατοµµύριο χρόνια.
 6. Υπερηφαίστειο.
Η έκρηξη ενός υπερηφαιστείου θα µπορούσε να είναι µεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ηφαιστειακή έκρηξη στην ιστορία. Σύµφωνα µε ερευνητές αυτό θα µπορούσε να συµβεί αν το µάγµα που ανέβαινε στον φλοιό της Γης δεν έβρισκε διέξοδο.
Η συσσωρευµένη πίεση θα είχε ως αποτέλεσµα τον αφανισµό µιας τεράστιας χερσαίας έκτασης, τη στιγµή που το µάγµα θα εκτοξευόταν στον ουρανό. Στην περίπτωση αυτή, εκατοµµύρια τόνοι στάχτης και δηλητηριωδών αερίων θα σκορπίζονταν στην ατµόσφαιρα επιφέροντας στον κόσµο τον επονοµαζόµενο «πυρηνικό χειµώνα», και ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε µία καινούργια εποχή των πάγων και στον αφανισµό ενός µεγάλου µέρους της ζωής.
Οσοι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα συµβεί το 2012, στρέφουν την προσοχή τους στη λεγόµενη υπερκαλντέρα που βρίσκεται κάτω από το πάρκο Γιέλοουστοουν στις ΗΠΑ. ∆ορυφορικές παρατηρήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν διαπιστώσει αλλαγές στην κίνηση ρευστών πετρωµάτων 16 χιλιόµετρα κάτω από την επιφάνειά του. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν και πότε θα εκραγεί.
 7. Τρίτος Παγκόσµιος Πόλεµος.
Σχεδόν αµέσως µετά το τέλος του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου το 1945 και τον χωρισµό του κόσµου σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, ήταν έκδηλη η ανησυχία ότι ένας νέος πόλεµος µπορούσε να ξεσπάσει και ν’ αφανίσει τον κόσµο µε τα ατοµικά όπλα που είχαν εφευρεθεί.
Από το 1947 που η Ρωσία κατασκεύασε τη δική της ατοµική βόµβα, ξεκίνησε ένας αχαλίνωτος ανταγωνισµός που κορυφώθηκε µε την λεγόµενη κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962. Η αύξηση των πυρηνικών οπλοστασίων συνεχίστηκε τις δεκαετίες του 1970 και 1980, όµως από το 1990 και ύστερα, µετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, η κούρσα των εξοπλισµών ατόνησε. Ορισµένοι πιστεύουν ότι η αυξανόµενη δύναµη της Κίνας και µία πιθανή αντίδραση της Αµερικής ή ένας πόλεµος ανάµεσα στην Ινδία και το Πακιστάν ή ανάµεσα στη Βόρεια και Νότια Κορέα θα µπορούσαν να πυροδοτήσουν παγκόσµια σύρραξη.
 8. Ο θάνατος των µελισσών.
Εδώ τα πράγµατα σοβαρεύουν. Περισσότερο από το 1/3 των µελισσιών στις ΗΠΑ χάθηκε τον χειµώνα του 2008 από άγνωστη αιτία. Πρόκειται για ένα σύνδροµο που προκαλεί αιφνίδιο θάνατοστις εργάτριες µε αποτέλεσµα ηβασίλισσα να περιπλανιέται µόνη στην άδεια κυψέλη. Το σύνδροµο εξαπλώθηκε και σε χώρες της Ευρώπης, περιλαµβανοµένων της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.
Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί για να εξηγηθεί η αιτία θανάτου των µελισσών, όπως η κλιµατική αλλαγή, οι συχνότητες των κινητών τηλεφώνων, συγκεκριµένα εντοµοκτόνα ή κάποιοι ιοί. Κανένα από τα παραπάνω δεν φαίνεται ότι είναι ο πραγµατικός ένοχος ενώ καµία θεραπεία δεν έχει βρεθεί ώς τώρα. Αν εκλείψουν οι µέλισσες, θα διαταραχθεί η τροφική αλυσίδα καθώς το 1/3 των πηγών διατροφής του ανθρώπου εξαρτάται άµεσα από τις δραστηριότητες των µελισσών.
 9. Καταστροφή του περιβάλλοντος.
Τις προηγούµενες δεκαετίες κυριότερες περιβαλλοντικές απειλές θεωρούνταν µεταξύ άλλων η µόλυνση της ατµόσφαιρας, η καταστροφή του εδάφους και του στρώµατος του όζοντος. ∆εν υπάρχει η παραµικρή αµφιβολία ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα υποβαθµίζει το πλανητικό οικοσύστηµα, έστω κι αναρκετοί θεωρούν ότι η πολυθρύλητη κλιµατική αλλαγή και η σταδιακή αύξηση της θερµοκρασίας του πλανήτη δεν είναι τίποτε άλλο από µια συνωµοσία.
Η καταστροφή του περιβάλλοντος από µια επερχόµενη αύξηση της θερµοκρασίας ή από τη µόλυνση ξηράς και θάλασσας θα µετέτρεπε σε σχεδόν ακατοίκητες τεράστιες περιοχές της Γης. Το Ινστιτούτο ∆ιαστηµικών Μελετών της NASA, Goddard, έχει διαπιστώσει ότι η µέση παγκόσµια θερµοκρασία έχει αυξηθεί κατά 0,8 βαθµούς Κελσίου από το 1880.
 10. Tελειώνει το πετρέλαιο.
Η µείωση των αποθεµάτων του µαύρου χρυσού είναι µία πραγµατικότητα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι οικονοµίες ολόκληρου του κόσµου είναι συνυφασµένες µε το πετρέλαιο και πολλοί καταστροφολόγοι συνδέουν το «στέγνωµα» των πετρελαιοπηγών µε το τέλος του ηµερολογίου των Μάγια το 2012. ∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι το πετρέλαιο κάποτε θα τελειώσει.
Ωστόσο υπάρχουν δύο ερωτήµατα. Πότε αυτό θα συµβεί και αν θα υπάρχει έγκαιρα κάποια εναλλακτική πηγή ενέργειας. Ορισµένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το πετρέλαιο θα τελειώσει µέχρι το 2020 ενώ άλλοι θεωρούν πως αυτό έχει ήδη αρχίσει να συµβαίνει, επικαλούµενοι την παραδοχή ορισµένων πετρελαϊκών εταιρειών ότι έχουν στραγγίξει τα αποθέµατά τους.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

UFO! Η συλλογή βιντεο της ΝΑΣΑ.

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει πολλά από τα αγαπημένα βιντεο της ΝΑΣΑ με θεάσεις UFO, αρχειοθετημένα όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά τα παραδείγματα πάρθηκαν από ταινίες  τους αστροναύτες της ΝΑΣΑ ή ρωσους Κοσμοναύτες κατά τον τελευταίο μισό αιώνα, δείχνει πολλά καταπληκτικά παραδείγματα από διαφορετικές εποχές – από τις αποστολές Apollo,Soyuz,Skylab κλπ. , συν ένα ζευγάρι προσθήκες από πηγές της Ρωσίας από το τηλεκατευθυνόμενο Zond τους και το Διαστημικό Σταθμό MIR . Το δεύτερο τελευταίο παράδειγμα είναι το μοναδικό στην κατάρτιση που διαθέτει υλικό που δεν έχει ληφθεί στο διάστημα και δεν είναι επίσημο κώδικα. Το εν λόγω βιντεο δείχνει ένα ΣΠΦ (Σεληνιακό Παροδικές Φαινόμενο) περίπτωση που καταγράφηκε με μια φωτογραφική μηχανή συνδεδεμένη με το προσοφθάλμιο ενός επίγειου τηλεσκόπιου που ευτυχώς είχε επικεντρωθεί στη Σελήνη κατά τη περίοδο του φαινομένου.
Στην περίπτωση αυτή, το ΣΠΦ εκδηλώνεται ως ένα αντικείμενο που διέρχεται πέρα ​​από το πρόσωπο του σεληνιακού δίσκο. Αν και τα παραδείγματα που θα δείτε εδώ μπορεί όλα να είναι “επισήμως” ως «αγνώστου ταυτότητας» αντικείμενα, που σημαίνει απολύτως ότι η ΝΑΣΑ καθώς και ορισμένα στοιχεία εντός της επιστημονικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο είναι εντελώς στο σκοτάδι ως προς το ποια είναι αυτά τα πράγματα που βλέπετε.

Video 1 ->  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WlLN_Jcg1pc#
Video 2 ->  http://www.youtube.com/watch?src_vid=WlLN_Jcg1pc&feature=iv&annotation_id=LunaCognita_annotation_194423&v=X-RPWhigpQg

Απόρρητο βίντεο της KGB!

Μπορεί οι λέξεις, όπως τηλεκίνηση και τηλεπάθεια, να είναι πολύ της μόδας τελευταία, και πάνω τους να στηρίζονται ολόκληρα τηλεοπτικά show ανά τον κόσμο, αλλά η συγκεκριμένη τεχνική… μόνο καινούργια δεν είναι.
Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με φοβερές πνευματικές δυνάμεις, που μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε. Γεννήθηκε το 1926 και την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ.
Ασχολήθηκε πειραματικά με τα φαινόμενα της παραψυχολογίας. Η τηλεκίνησή της αποδίδεται στο γεγονός ότι η Kulagina, κατά τη στιγμή της συγκέντρωσης, γινόταν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας. Ως αποτέλεσμα, ο έντονος ιονισμός που προκαλείτο στον αέρα μπορούσε να μετακινήσει τα διάφορα αντικείμενα.
Video ->   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L61RptUUEqU#!

Πέντε UFO πετούν στο Φεγγάρι!

Ο Paul Davies και ο Ρόμπερτ Βάγκνερ, είναι αστρονόμοι και συνδέονται με το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα, και είχαν προτείνει μια αναζήτηση για τα ξένα στοιχεία στην επιφάνεια της Σελήνης το 2011. Αυτοί οι αστρονόμοι πίστευαν ότι η λεπτομερής μελέτη των χιλιάδων φωτογραφιών που ελήφθησαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA θα μπορούσαν να αποκαλύψουν στοιχεία για UFO. "Αν και κοστίζει λίγο, να σαρώσουν όλα τα δεδομένα για σημάδια της ευφυούς χειραγώγησης,ακόμα και αν η πιθανότητα εντοπισμού εξωγήινης τεχνολογίας στο χώρο μπορεί να είναι εξαιρετικά χαμηλή,» είπαν. Φαίνεται ότι οι αστρονόμοι αυτοί θα μπορούσαν να μας δείξουν μια απροσδόκητη ανακάλυψη που είχαν από την απόκτηση των στοιχείων, που είχαν στην διαθεσή τους.
Η M24digital.com ανέφερε ότι στα μέσα Απριλίου 2012, οι αστρονόμοι συνέλαβαν πέντε UFO που πετούν πάνω από το Φεγγάρι να χάνονται στην σκοτεινή πλευρά του. Οι αστρονόμοι λένε τώρα ότι: "η αναζήτηση για εξωγήινη ζωή θα πρέπει να επικεντρωθεί στη Σελήνη».

Video->    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FeNSruPlYuQ

Εξωγήινος τρόμαξε οδηγούς στο Moregliano στην Ιταλία!

Πρόσφατα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στην επαρχία του Ούντινε, στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας, είχαν δημοσιεύσει την είδηση για την παρατήρηση ενός εξωγήινου πλάσματος, το βράδυ 22:30 της 11ης Φεβρουαρίου του 2012. Το πλάσμα συνάντησαν σε κεντρική αρτηρία αρκετοί οδηγοί επιστρέφοντας στο σπίτι τους, περιγράφοντας το όλοι ως ένα τεράστιο ον γκρι χρώματος, πάνω από 4 μέτρα, με καμπυλωτά πόδια και στρογγυλό κεφάλι που κατάληγε σε σχήμα κώνου.
Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως ο ειδικός στα UFO καθηγητής Αντόνιο Chiumiento, που ασχολείται με τα ασυνήθιστα γεγονότα και τις εμφανίσεις UFO τα τελευταία 35 χρόνια και μίλησε με αρκετούς μάρτυρες αλλά και την τοπική κοινότητα. ‘’Για όσους πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι μια φάρσα, μπορώ μόνο να πω ότι ο Giuseppe D'Andrea, (αυτόπτης μάρτυρας) μου τηλεφώνησε στις 8:30 το πρωί της Κυριακής για να εξηγήσει τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα. Ήταν εξαιρετικά αναστατωμένος".
Ένας άλλος μάρτυρας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, θαύμασε το θάρρος εκείνων που πλησίασαν το πλάσμα νομίζοντας ότι κάποιος το είχε χτυπήσει με το αμάξι του. ‘’Το πλησίασαν νομίζοντας ότι ήταν άνθρωπος και το ρώτησαν αν είχε πληγωθεί. Τότε το πλάσμα σηκώθηκε προς τους μάρτυρες, χωρίς να δίνει καμία ένδειξη επιθετικότητας, κάνοντας τους ανθρώπους να τρέξουν και κυριολεκτικά να κλειδωθούν μέσα στα αυτοκίνητα τους.
Το πλάσμα, μετακινήθηκε μεταξύ των αυτοκινήτων, ενώ οι επιβάτες ούρλιαζαν και προσπαθούσαν μάταια να προειδοποιήσουν την αστυνομία με τα κινητά τους τηλέφωνα που περιέργως δεν λειτουργούσαν (δεν μπορούσαν να καλέσουν ή να τραβήξουν φωτογραφίες). Το πλάσμα περπάτησε αργά στην πλευρά του δρόμου και απομακρύνθηκε σίγα σίγα στα χωράφια, αδιαφορώντας για τους έντρομους πολίτες.
Το περιστατικό προβλήθηκε στο προγράμμα "Δύση" που μεταδίδεται από το Telepordenone, την πρωινή εκπομπή του Giancarlo Magalli από το εθνικής εμβέλειας Rai Due και δεκάδες Ιταλικά μπλογκ που αναπαρήγαγαν το θέμα. Η έρευνα δείχνει τουλάχιστον επτά, οκτώ άτομα να βρίσκονται εκεί, χωρίς να τα αποκαλύπτουν δημοσίως… μέσα σε αυτά και μία μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά.