Σάββατο 26 Μαΐου 2012

NASA προειδοποιεί τον κόσμο!

Από τις 9 Ιουνίου 2011 υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA ένα βίντεο, με μήνυμα του γενικού διευθυντή της, στο οποίο προτρέπει τους υπαλλήλους της να εκπονήσουν ο καθένας τους, ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Κάθε χρόνο γίνονται παρόμοιες "ασκήσεις πληθυσμού" στις ΗΠΑ, από κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά ποτέ η ίδια η NASA δεν κατέφυγε σε τέτοιες μεθόδους ενημέρωσης και προτροπής του προσωπικού της. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση του προσωπικού με e-mail, αλλά ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο στην ιστοσελίδα της, ώστε - προφανώς - να γίνει ευρέως γνωστό.
Δείτε το βίντεο και μετά αναλογιστείτε γιατί εδώ και λίγο καιρό, συνεχώς και με κάθε τρόπο, προετοιμάζουν τον κόσμο (επισήμως, πλέον) για εξωγήινες "απειλές" ή φυσικές καταστροφές, μέσα από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες, τις κινηματογραφικές ταινίες κλπ. Μήπως άρχισε κάποιο είδος αντίστροφης μέτρησης και για ποιους χτυπάει η καμπάνα; Μήπως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, που υποφέρει κάτω από τις προσταγές της παγκοσμιοποίησης και εξεγείρεται!
Video->    http://www.youtube.com/watch?v=QvaLGCKizP8&feature=player_embedded#!

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Έρευνα υποστηρίζει ότι οι γοργόνες ήταν ο πρόγονος του ανθρώπου!

Κουρασμένοι ναυτικοί, ταλαιπωρημένοι από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο έχουν πολλές φορές στο μακρινό παρελθόν καταθέσει ότι είδαν γοργόνες να κολυμπούν στους ωκεανούς. Η μαρτυρία τους, όμως, ήταν χρήσιμη μόνο στους παραμυθάδες και τους λάτρεις των θρύλων.
 Κακώς, λένε οι επιστήμονες.
Οι ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα περίεργα πλάσματα που έβλεπαν οι ναυτικοί ήταν μεγάλοι τριχεχίδες, υδρόβια θηλαστικά που ανήκουν στην οικογένεια των σειρηνοειδών και είναι ευρέως γνωστοί ως... θαλάσσιες αγελάδες. Είχαν άδικο, όμως.
Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι πίσω από τους θρύλους των ναυτικών υπάρχει αλήθεια. «Είναι σίγουρα μια πολύ ριζοσπαστική θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη αλλά έχουμε προσεγγίσει τον πανάρχαιο μύθο με μια τεράστια έρευνα και πραγματικά πιστεύουμε ότι έχει βάση», δηλώνει ο Τσάρλι Φόλεϊ του Animal Planet, στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου Fox.
Σύμφωνα με τη νέα θεωρία, λοιπόν, υπήρξε κάποτε στη γη ένα είδος προϊστορικού υδρόβιου πιθήκου που ζούσε στη θάλασσα και έμοιαζε πάρα πολύ με αυτό που έχουμε σήμερα στο μυαλό μας ως «γοργόνες».
«Είναι πολύ περίπλοκη θεωρία από την άποψη πως σε κάποιους ακούγεται παρανοϊκό ότι μπορεί πράγματι να υπήρχαν τα μυθικά αυτά πλάσματα. Ας σκεφτούμε, όμως, ότι η εξέλιξη του ανθρώπου μπορεί να έχει άμεση σχέση με τη θάλασσα. Είναι σίγουρο ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι ζούσαν κυρίως σε παράλιες περιοχές. Πανομοιότυπα εργαλεία του Νεάντερταλ, τα οποία χρονολογούνται έως και 100.000 χρόνια πριν, βρέθηκαν στα ελληνικά νησιά, στην Λευκάδα, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο, γεγονός που σημαίνει ότι από τότε ταξίδευαν με πλωτά», εξηγεί ο Φόλεϊ και αφήνει να εννοηθεί πως οι γοργόνες είναι ένα είδος προγόνου του ανθρώπου.
Η ερευνητική του ομάδα γνωρίζει πως η άποψη θα προκαλέσει τριγμούς και αντιδράσεις διότι ουσιαστικά παρουσιάζει με νέα πτυχή στις επιστημονικές θεωρίες για την εξέλιξη των ειδών.
«Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε εμάς και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, όμως πολλά χαρακτηριστικά μας τα μοιραζόμαστε με τα θαλάσσια θηλαστικά, όπως για παράδειγμα το πλέγμα μεταξύ των δακτύλων μας -το οποίο σε άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά δεν υπάρχει- ή το στρώμα του υποδόριου λίπους και την απώλεια των τριχών του σώματος», εξηγεί ο Φόλεϊ και επισημαίνει το εξής -ιδιαίτερο εντυπωσιακό- στοιχείο: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι άνθρωποι έχουμε την ενστικτώδη ικανότητα να κολυμπούμε αλλά και να ελέγχουμε την αναπνοή μας μέσα στη θάλασσα. Οι άνθρωποι μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή έως 20 λεπτά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χερσαία ζώα»!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

7 σημάδια της αποκάλυψης!


Aκραία και πρωτοφανή φονικά φυσικά φαινόμενα!
 H υπερθέρμανση του Πλανήτη και οι επικίνδυνες συνέπειές της!
Πολεμικές συρράξεις και ο φόβος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος!

Για πολλούς, όλα αυτά είναι σημάδια που επιβεβαιώνουν τις προφητείες που αναφέρονται στο Τέλος των Ημερών και περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα βιβλίο!

Δείτε την ταινία και πέστε μας την γνώμη σας. (Ελληνικοί υπότιτλοι)

    http://www.youtube.com/watch?v=FcFwq3yXZSs&feature=player_embedded#!

Άγνωστος σκελετός βρέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν!

Άγνωστο δίποδο πλάσμα ανακαλύφθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.Ο φρέσκος ​​σκελετός ενός άγνωστου πλάσματος που πιθανόν είναι ένα μεταλλαγμένο Chupacabra, βρέθηκε από κατοίκους του Terter,σε μια περιοχή του Αζερμπαϊτζάν, την Παρασκευή. Τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν δει ποτέ κάτι τέτοιο πριν. Ένας εκπρόσωπος της Κτηνιατρικής Σχολής του Terter είπε,ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο, ο σκελετός του θηρίου ήταν πολύ "φρέσκος"​​, ενδεχομένως εβδομάδων, και το πλάσμα, αν κρίνουμε από τη δομή του ήταν σίγουρα δίποδο.
              http://www.youtube.com/watch?v=u-7AYyCVhs0&feature=player_embedded

Παράξενος βράχος στο Ρόζγουελ!

Ένας παράξενος βράχος με ασυνήθιστες μαγνητικές ιδιότητες βρέθηκε στα περίχωρα του Ρόζγουελ. Ο βράχος αυτός έχει επάνω του σκαλισμένο φάσεις της Σελήνης, μια ηλιακή έκλειψη και την απεικόνιση ενός σουπερνόβα!! Η ανακάλυψή του έχει αιφνιδιάσει τους ερευνητές και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εξετάζοντας το!Εάν αποδειχθεί ότι είναι εξωγήινης προέλευσης, θα σηματοδοτήσει για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν αιώνα ότι η περιοχή του Ρόζγουελ δείχνει ότι έλαβε κοινοποιήσεις από το διάστημα.Ο Δήμαρχος Δ. Λάγκρον, που πραγματικά είδε και άγγιξε το βράχο είπε:«Είναι ένας πολύ παράξενος βράχος που αναζητούν …. Όταν το άγγιξα το ένιωσα και απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως φτιάχτηκε… »
Ο βράχος, προσθέτει ο δήμαρχος, άλλο ένα στοιχείο στην « παραξενιά από το Ρόζγουελ », 61 χρόνια μετά την υποτιθέμενη συντριβή ενός UFO το 1947 και την δήθεν συγκάλυψη από τις στρατιωτικές αρχές.
Ο βράχος έχει ένα κοκκινωπό χρώμα, είναι λιγότερο από δύο ίντσες πλάτος, και ζυγίζει περίπου 40 γραμμάρια, ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2004 από τον επιχειρηματία προσέξτε το όνομα του Robert Roswell Ridge ( Ρόμπερτ Ρόζγουελ Ριτζ ), 50 χρόνων, ο οποίος είπε ότι το βρήκε όταν είχε πάει για κυνήγι ελαφιών στην περιοχή Cedar Hill ( Σένταρ Χιλ ), 17 ναυτικά μίλια από το σημείο που είχε συντριβεί το UFO αλλά και σε ευθεία γραμμή από την υποτιθέμενη συντριβή του 1947.
« Είδα μερικά φρέσκα χνάρια και τα ακολούθησα », είπε:
« Αυτό είναι, όταν παρατήρησα τον βράχο εν μέρει εκτεθειμένο ήταν στην καλυμμένο με άμμο. Αλλά εγώ δεν το πήρα με την πρώτη, επειδή πίστευα υπήρχαν ελάφια μπροστά, και δεν ήθελα να διακόψω το κυνήγι… »
Όταν κατάλαβε τι ακριβώς είναι ο βράχος δηλαδή ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο είχε γίνει από την φύση, σήκωσε το βράχο, και τον έβαλε στην τσέπη του.
Μετά δείχνει το βράχο με την οικογένεια και τους φίλους, αποφάσισε να το κρατήσει σε ασφαλές χρηματοκιβώτιο μέχρι πριν έξι χρόνια, όταν από περιέργεια ήθελε να ανακαλύψει την αλήθεια.
« Τον Ιούλιο του 2007, εγώ ήρθα σε επαφή με ερευνητές των UFO όπως τον Τσακ Zουκόφσκι και Ντέμπι Ζιεγκέλμεγερ, και έμειναν κατάπληκτοι με αυτό που είδαν ».
Ο Zουκόφσκι είπε ότι οι ερευνητές, εντυπωσιαστήκαν πολύ, όταν παρουσίασε το βράχο σε έναν αριθμό εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένης και επιστήμονες από το Νέο Μεξικό, “οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο.”
     « Είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος ο βράχος αυτός να μπορούσε να έχει σκαλιστεί ή διατηρηθεί με τον τρόπο που έγινε, χωρίς εκλεπτυσμένο σύγχρονο εξοπλισμό, όπως τα λέιζερ και υψηλής ταχύτητας εργαλεία που δουλεύουν μέσω του νερού ».
δήλωσε ο Zουκόφσκι. « Η εικόνα του τεχνουργήματος φαίνεται κυριολεκτικά να τραβιέται από την επιφάνεια του κόκκινου βράχου ο οποίος είναι από καθαρό σιδηρομετάλλευμα. Εκτός από την παράξενη εμφάνισή του, ο Zουκόφσκι είπε:
« …ο βράχος έχει περίεργες μαγνητικές ιδιότητες. Διατηρεί την μαγνητική πολικότητα του με την οποία μπορεί γυρίσει μια βελόνα της πυξίδας με καταγραφή του μαγνητικού πεδίου σε μέτρα …!!!, η οβάλ πέτρα γυρίζει επίσης, ανάλογα με τη θέση ενός μαγνήτη πάνω από την επιφάνεια της εικόνας ».                                           

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δραστηριότητα UFO πάνω από τη Νέα Ζηλανδία!

Ενδιαφέρων βίντεο του φαινομένου των UFO στον ουρανό πάνω από τη Rotorua, μια πόλη στις νότιες ακτές της λίμνης με το ίδιο όνομα, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό καταγράφηκε την Τρίτη, 22 Μαΐου του 2012.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OFbmDgfqV3A#!

Έκθεση Μάρτυρας:
Τα 2 από αυτά τα αντικείμενα ήταν κοντά στο έδαφος στο αγρόκτημα ...και καταγράφονται μεταξύ, δύο το πρωί έως τέσσερις το πρωί η κάμερα ήταν στραμμένη προς το πίσω μέρος του αγροκτήματος προς τον Βορρά στον ωκεανό.

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ!

Αυτό το μυστήριο λοιπόν, τις αινιγματικές Πυραμίδες, θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε  ταξιδεύοντας στο παρελθόν συλλέγοντας γεγονότα, θρύλους και αποτελέσματα από έρευνες.
Πότε κατασκευάστηκαν και από ποιον?
Με τι υλικά και μέσα ?
Και τέλος, ποιος ο λόγος κατασκευής τους!

Αρκετοί αρχαιολόγοι, ερευνητές και συγγραφείς, έχουν διατυπώσει άπειρες φορές τα παραπάνω ερωτήματα σχετικά με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα πράγματα ίσως είναι πολύ πιο πολύπλοκα απ’ ότι αρχικά φαίνεται.
Πότε πραγματικά κατασκευάστηκαν?
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν γύρω στο 2.800 π.Χ. και από τις δυναστείες των Φαραώ.
Είναι όμως έτσι?
Μάλλον όχι, αφού πλήθος από ευρήματα και αποκαλύψεις, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι πυραμίδες είναι παλαιότερες απ’ όσο νομίζουμε.
Κατ’ αρχήν αξίζει να αναφερθεί ότι σε κανένα κείμενο των Αιγυπτίων, δεν αναφέρεται τίποτα για τον τρόπο κατασκευής των πυραμίδων. Οι Αιγύπτιοι,αν υποθέσουμε πως ήταν οι κατασκευαστές, δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον τρόπο κατασκευής των πυραμίδων.
Αναφέρω μερικούς ιστορικούς και ερευνητές που με βεβαιότητα μας δείχνουν τον πραγματικό χρόνο κατασκευής των πυραμίδων καθώς και τους πιθανούς κατασκευαστές των :
Ο Άραβας ιστορικός  Αμπού Μπάχλι μεταφράζοντας τις επιγραφές που βρίσκονται στο εσωτερικό της μεγάλης πυραμίδας, συμπεραίνει πως αυτές κατασκευάστηκαν την εποχή που ο αστερισμός της Λύρας βρισκόταν στον αστερισμό του Καρκίνου, δηλαδή γύρω στο 73.000 π.Χ., την εποχή του θεού Ουρανού. Μέχρι στιγμής, οι θεωρίες του παραμένουν ανοιχτές.
Ο Ιμπ Μπαλούσι τοποθετεί την κατασκευή της πυραμίδας το 25.000, εποχή του θεού Κρόνου, με αρχιτέκτονα τον θεό Ερμή. Είναι γνωστή δε η λατρεία των Αιγυπτίων προς τον Έλληνα θεό.
Επίσης, ο Ηρόδοτος γράφει πως οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν πριν το 11.000 και τέλος, ο Άραβας Αλ Μασούντι γράφει πως κατασκευάστηκαν από τον Μεγάλο Σουρίντ το 10.000.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα – που είναι και η μεγαλύτερη από όλες- αποτελείται από 2.300.000 ογκόλιθους βάρους από 3 ως 18 τόνους. Η κοπή όμως των ογκολίθων γίνεται με σιδερένια εργαλεία ενώ οι Αιγύπτιοι και μετά το 2.800 είχαν χάλκινα οπότε δεν μπορούσαν να κόψουν τις πέτρες. Ο αρχαιολόγος Έβανς, που ανακάλυψε τα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη, είπε ότι βρήκε ευρήματα κάτω από τα ανάκτορα που βεβαιώνουν την χρήση σιδήρου από το 10.000 π.Χ. από τους Κουρήτες ή Κρήτες.  Επίσης, ακόμα αίνιγμα παραμένει ο αριθμός του εργατικού δυναμικού. Ο Χέοπας βασίλεψε για 22 χρόνια και 11 μήνες ακριβώς και σύμφωνα με τους ιστορικούς έφτιαξε την πυραμίδα ώστε να βασιλέψει εκεί μετά τον θάνατό του, στον κόσμο των νεκρών. Αν υποθέσουμε ότι οι εργάτες δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα και έκοβαν 100 ογκόλιθους την ημέρα, τότε για την κοπή των 2.300.000 τεμαχίων θα χρειάστηκαν το λιγότερο 62 χρόνια αδιάκοπης εργασίας. Δηλαδή ο Χέοπας για να προλάβει τον τάφο του θα έπρεπε να κόβει τριπλάσιους ογκόλιθους με τριπλάσιο αριθμό εργατών! Μια εξήγηση που θεωρείται ως πιθανή, είναι οι πέτρες να μην κόπηκαν αλλά να κατασκευάστηκαν επί τόπου, μέσα σε τεράστια καλούπια. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί γνώσεις άριστης γεωμετρίας και χημείας, κάτι που την εποχή της κατασκευής των πυραμίδων κατείχαν μόνο οι Έλληνες.
Όσον αφορά τους λόγους κατασκευής, τα πράγματα είναι το ίδιο ανεξήγητα. Η θεωρία που επικρατούσε μέχρι στιγμής, ήταν φυσικά πως χρησίμευαν για τάφοι των Φαραώ.  Και αυτή όμως αντικρούεται από κάποια ευρήματα στο χώρο των ανασκαφών στη Γκίζα, αφού δεν βρέθηκαν ούτε μούμιες ούτε επιγραφές ούτε τίποτε άλλο. Και πάλι η πυραμίδα του Χέοπα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.
Δεν χρησίμευε για τάφος και έχει τα παρακάτω αριθμητικά χαρακτηριστικά :
1. Πρόκειται για γεωδαιτικό σημείο απόστασης των δύο πόλων ( όχι των μαγνητικών) της γης.
2. Αποτελεί αστρονομική αναφορά της ακριβούς διαρκείας ενός αστρικού έτους, των αποστάσεων μεταξύ γης-ήλιου και γης- σελήνης.
3. Είναι μνημείο αφιερωμένο στον αριθμό π=3,14 και στον αριθμό φ=1.618, την γνωστή Χρυσή Τομή. Η ακρίβεια γενικά των μνημείων, είναι σχεδόν βασανιστική.

Επίσης στις πυραμίδες υπάρχουν νεκροθαλάμους και αεραγωγοί ( σύμφωνα με τους Αιγυπτίους αρχαιολόγους) με μια σημαντική λεπτομέρεια: φαίνεται να έχουν τέτοια κατεύθυνση ώστε να βλέπουν συγκεκριμένους αστερισμούς! Στο θάλαμο του βασιλέως οι αεραγωγοί είναι στραμμένοι προς τον αστερισμού του Δράκοντα και του Ωρίωνα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Οι Ελληνικές πυραμίδες υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, η χρονολόγησή τους ξεπερνά αυτές των Αιγυπτίων κατά χίλια χρόνια. Είναι βέβαιο πως έγιναν από αυτόχθονες Έλληνες (γήινους ή εξωγήινους, δεν το ξέρουμε). Στον ελληνικό χώρο, έχουν επίσημα καταγραφεί πάνω από είκοσι και βρίσκονται ανάμεσα στην Φθιώτιδα,στον Παρνασσό και στην Εύβοια. Η πιο γνωστή πυραμίδα, είναι φυσικά η πυραμίδα του Ταϋγέτου που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο στο ομώνυμο βουνό. Το τέλειο γεωμετρικό της σχήμα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία πως πρόκειται για τεχνητό έργο.
Οι Έλληνες ήσαν οι κατασκευαστές των μνημείων, όπως αναφέρουν και τα περισσότερα από τα άγνωστα αρχαία πολυεθνικά κείμενα. Γνωστή είναι και η περίπτωση του Θαλή του Μιλήσιου, όταν τον κάλεσαν οι Αιγύπτιοι να μετρήσει ο ύψος των πυραμίδων διότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν! Να συμπληρώσω ότι το όνομα Αίγυπτος είναι ελληνικό,προέρχεται από τις λέξεις Αιγαίο + Ύπτιο δηλ. πεδινό Αιγαίο ή Αιγηίς + Υπτίως = Αίγυπτος δηλ.Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν την χώρα τους Κεμ Χαμ= Μαύρη Γη. Για κάποιο λόγο όμως επικράτησε η ελληνική λέξη.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ

Η εξερεύνηση όμως των πυραμίδων, δεν ήταν πάντα μια εύκολη δουλειά. Στην προσπάθεια αναζήτησης και διαλεύκανσης των μυστηρίων, πολλοί ήταν αυτοί που έχασαν και την ζωή τους ακόμα. Από τους 42 αρχαιολόγους που τόλμησαν να ταράξουν τον αιώνιο ύπνο του Φαραώ Χέοπα, οι 36 βρήκαν τον θάνατο. Οι επιστήμονες λένε πως οι θάνατοι αυτοί οφείλονται σε δύο λόγους:

1) Επειδή οι χώροι των πυραμίδων παρέμειναν κλειστοί για πολλά χρόνια και επειδή ο χώρος των πυραμίδων είναι υγρός, αναπτύχθηκαν μικροοργανισμοί και βλαβεροί μύκητες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προσβληθούν από ανίατες ασθένειες οι ερευνητές.
2) Από την μέτρηση που έγινε με άνθρακα 14, βρέθηκαν ανεξήγητες ποσότητες ραδιενέργειας στο εσωτερικό των πυραμίδων. Αυτή φαίνεται να ευθύνεται λοιπόν για τους θανάτους.

Ωστόσο, υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: οι θάνατοι αυτοί να προέρχονται από τις κατάρες των Αιγυπτίων, σε περίπτωση που ο βέβηλος και εν αγνοία ερευνητής παραβίαζε τον ιερό χώρο. Στην πυραμίδα του βασιλιά Τουταγχαμών, που πέθανε σε ηλικία 17 ετών, υπάρχει στην είσοδο σαφή προειδοποίηση :  Ω ξένε, σεβάσου τον ιερό μας χώρο. Ο βασιλιάς μας ζει, δεν πέθανε, και το μόνο που ζητάει από εσένα ως δείγμα σεβασμού, είναι να ψελλίσεις το όνομά του καθώς μπαίνεις στο άβατο. Η μειοψηφία των ερευνητών και των επισκεπτών, είτε από φόβο είτε από ευλάβεια, σέβεται και αποδέχεται το αίτημα του νεκρού βασιλιά. Όσοι όμως έλαβαν την προειδοποίηση αυτή σαν αστείο, δεν στάθηκαν κι ιδιαίτερα τυχεροί. Αρκετοί πέθαναν με το που έμπαιναν στην πυραμίδα και έμεναν κοκαλωμένοι με ένα βλέμμα φρίκης, σαν να είχαν αντικρίσει τον ίδιο τον Σατανά. Οι γύρω τους όμως δεν καταλάβαιναν τίποτα. Άλλοι πέθαιναν μετά από καιρό και συνήθως μαζί τους πέθαινε την ίδια στιγμή και από άγνωστη αιτία, το αγαπημένο τους κατοικίδιο ζώο, ακόμα κι αν βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση! Σήμερα, δεν υπάρχουν επίσημα αναφορές για κρούσματα κατάρας.
Τέλος, να σημειώσω πως οποιαδήποτε προσπάθεια φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης των εσωτερικών χώρων της πυραμίδας, κατέληγε συχνά σε αποτυχία.

Η ΣΦΙΓΓΑ

Η Σφίγγα κατασκευάστηκε την ίδια εποχή με τις πυραμίδες και μαρτυρεί κάποιο πολύ σημαντικό γεγονός που συνέβη τότε: την αλλαγή της νέας εποχής. Ασφαλώς πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί έχει το σχήμα αυτό. Λοιπόν, η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως την εποχή της κατασκευής της Σφίγγας (περί του 11.000) , το ηλιακό μας σύστημα άφηνε τον αστερισμό της Παρθένου και εισερχόταν στον αστερισμό του Λέοντα. Αυτό είναι επιστημονικώς επιβεβαιωμένο. Έτσι, ίσως να κατασκευάστηκε αυτό το μνημείο για συμβολικούς μόνο λόγους. Και κάτι παράξενο: αν παρατηρήσει κάποιος προσεχτικά το μνημείο της Σφίγγας, θα δει ότι το πάνω μέρος είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι το υπόλοιπο σώμα  . Υπάρχει η πιθανότητα να προστέθηκε ή να επισκευάστηκε ή ακόμα και να άλλαζε μορφή ανάλογα με την εποχή.
 Ποιος ξέρει!

Η ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ

Η ανακάλυψη του τάφου του φαραώ Τουταγχαμών έγινε το 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ,στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Ήταν ο τελευταίος από τους 69 συνολικά τάφους που ανακαλύφθηκαν εκεί και ο μόνος που δεν είχε συληθεί για αυτό και τα κτερίσματα που βρέθηκαν προκάλεσαν παγκόσμια κατάπληξη!Παρόλο που ο Τουταγχαμών δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός όταν βασίλευε, τα πολύτιμα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στο φέρετρο του και στους γύρω χώρους,τον κατέταξαν στην κορυφή του ενδιαφέροντας!Το σώμα του ήταν τυλιγμένο με λινά πανιά,ενώ το κεφάλι του καλυπτόταν από μια εντυπωσιακή ολόχρυση μάσκα που έμεινε στην ιστορία ως "η μάσκα του Τουταγχαμώνα".Στην ταφική αίθουσα υπήρχε η λάρνακα,δηλαδή το χρυσό εσωτερικό φέρετρο του βασιλιά.Το φέρετρο αποτελείται από το μασίφ χρυσό με μήκος 16, πλάτος 10 και ύψος 9 πόδια.Γύρω γύρω υπήρχαν αναπαραστάσεις του βασιλιά με τις θεότητες.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ!

Η ανακάλυψη του τάφου του όμως συνοδεύτηκε από τον αιφνιδιαστικό θάνατο αρκετών ανθρώπων οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με τις ανασκαφές. Αποτέλεσμα, να αρχίσει να γίνεται λόγος για την κατάρα του Φαραώ.
Για δεκαετίες επικράτησε η άποψη πως όποιος ασχολείται με τον Τουταγχαμώνα, πέρνει πάνω του την κατάρα!Ίσως σε αυτό να οφείλεται το γεγονός πως μέχρι και σήμερα είναι δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον Τουταγχαμώνα: από πού καταγόταν,ποιός πραγματικά ήταν,από τι πέθανε,είναι μόνο μερικά από αυτά.

TEST DNA ΣΕ 16 ΜΟΥΜΙΕΣ!

Πριν από λίγο δημοσιεύθηκαν στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης κάποια πρώτα αποτελέσματα ερευνών που με την βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας προσπαθεί να φωτίσει το μυστήριο του Τουταγχαμώνα.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς,πέθανε το 1.324 π.Χ. σε ηλικία μόλις 19 ετών αφού βασίλευσε επί εννέα συναπτά έτη στην αρχαία Αίγυπτο. Η νέα έρευνα οφείλεται στον  Δρ. Ζάχι Χαουάς ο οποίος είναι γενικός γραμματέας αρχαιοτήτων της Αιγύπτου στο Μουσείο του Καϊρου. Προκειμένου να διαπιστώσει την καταγωγή της οικογένειας του Τουταγχαμών, ο Δρ. Ζάχι Χαουάς επί 18 μήνες έκανε γενετικά τεστ σε 16 μούμιες της 18ης δυναστείας των αρχόντων.Ανάμεσά τους η μούμια του Τουταγχαμών αλλά και δύο μουμιοποιημένων εμβρύων που βρέθηκαν στον ταφικό θάλαμό του και για τα οποία αρκετοί ιστορικοί και αρχαιολόγοι έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να ήταν τα παιδιά του – με τη διαφορά ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν βρει τον τρόπο για να το πιστοποιήσουν.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΑΡΑΩ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ!

Σύμφωνα λοιπόν με τον επικεφαλής της έρευνας, το πιο πιθανό είναι ο φαραώ Τουταγχαμών να ήταν ο γιος του φαραώ Ακενατόν, σύζυγος της βασίλισσας Νεφερτίτης, ενώ έχουν βρει από τις αναλύσεις του DNA ποια ήταν η μητέρα του.Έχουν βρει δηλαδή με ποια μούμια έχει κοινά στοιχεία DNA,με τη διαφορά ότι εκείνη δεν έχει αναγνωριστεί σαν πρόσωπο παρά έχει έναν κωδικοποιημένο αριθμό. Ο Δρ. Ζάχι Χαουάς ανέφερε σχετικά με την συγκεκριμένη ανακάλυψη: Είναι πολύ συναρπαστικό! Θα γνωρίζουμε ποιος ήταν ο βασιλιάς Τουταγχαμών.

Η ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ!

Φως σε ένα αρχαιολογικό μυστήριο το οποίο αναζητεί απάντηση εδώ και 33 αιώνες,τα ακριβή αίτια θανάτου του διάσημου φαραώ Τουταγχαμών, υποστηρίζουν ότι έριξαν έπειτα από μακρόχρονες έρευνες και τεστ DΝΑ επιφανείς αιγυπτιολόγοι. Ο 19χρονος φαραώ πέθανε πιθανότατα από ελονοσία, την οποία όμως υποβοήθησαν ένα βαρύ κάταγμα στο πόδι και η γενικότερη εξασθένηση του οργανισμού του. Πάντως δεν δολοφονήθηκε: την ύποπτη τρύπα στο κρανίο της μούμιας του δεν άνοιξαν κάποιοι αδίστακτοι βασιλοκτόνοι αλλά αιγύπτιοι ταριχευτές.
Μια σειρά αξονικές τομογραφίες και γενετικές εξετάσεις όχι μόνο της δικής του μούμιας αλλά και άλλων δέκα ταριχευμένων συγγενών του της βασιλικής γενεάς έδειξαν ότι η περίφημη κατάρα του Τουταγχαμών μπορεί να ήταν οικογενειακή: ο φαραώ γεννήθηκε με στραβά πόδια και άλλα σοβαρά σκελετικά προβλήματα και πιθανότατα περπατούσε από παιδί με μπαστούνι, όπως αποδεικνύεται και από την ανακάλυψη πολλών τέτοιων βοηθημάτων. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο προτού πεθάνει έσπασε το πόδι του και το κάταγμα φαίνεται ότι δεν γιατρεύτηκε ποτέ: ο θάνατός του μάλλον επήλθε από τον συνδυασμό μόλυνσης και ελονοσίας.
Η διάγνωση αυτή έγινε χάρη σε γενετικά τεστ που αποκάλυψαν μια σειρά κληρονομικές δυσπλασίες στην οικογένεια του Τουταγχαμών, όπως η ασθένεια Κohler, η οποία καταστρέφει τα κύτταρα των οστών. Οι νέες αξονικές τομογραφίες αποκαλύπτουν ότι ο Τουταγχαμών έπασχε από τουλάχιστον δύο συγγενείς ανωμαλίες: υπερωιοσχιστία, μια κατασκευαστική ανωμαλία του ουρανίσκου, από την οποία έπασχε και ο πατέρας του, καθώς και από στρεβλοποδία, μια πάθηση που είχε ταλαιπωρήσει και τον παππού του. Είναι ακριβώς η στρεβλοποδία που ανάγκαζε τον νεαρό φαραώ να στηρίζεται σε μπαστούνι, μέχρι που υπέστη το μοιραίο κάταγμα. Ενα ξαφνικό κάταγμα του ποδιού, πιθανώς από πτώση,ενδέχεται να οδήγησε σε μια επικίνδυνη για τη ζωή του κατάσταση όταν εκδηλώθηκε ελονοσία,σημειώνει η ερευνητική ομάδα. Επικεφαλής των ερευνητών είναι ο κορυφαίος αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζάχι Χαουάς, υπεύθυνος Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων στο Μουσείο του Καΐρου, ενώ βασικός σπόνσορας είναι το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Discovery Channel, που λέγεται ότι έδωσε 5 εκατ. δολάρια για την ετεροχρονισμένη αυτοψία.
«Οι έρευνες δείχνουν ότι η πιθανότερη αιτία του θανάτου του Τουταγχαμών είναι η ανεπαρκής κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς των οστώνσε συνδυασμό με την ελονοσία» γράφει ο κ. Χαουάς. Η έρευνα, που θα δημοσιευθεί σήμερα, Τετάρτη, στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, διήρκεσε δύο χρόνια και θεωρείται η λεπτομερέστερη που έγινε ποτέ για το θέμα. Αποκαλύπτει όχι μόνο τα προβλήματα υγείας του 19χρονου ανάπηρου και ασθενικού Τουταγχαμών αλλά και την αιμομεικτική καταγωγή του, η οποία ίσως να συνδέεται και με τα προβλήματα υγείας του.
Πατέρας του, αποδεδειγμένα πλέον, ήταν ο Ακενατών, ο αιρετικός φαραώ που μάταια προσπάθησε να καθιερώσει τον μονοθεϊσμό στη θέση των πανάρχαιων ζωόμορφων αιγυπτιακών θεοτήτων, προκαλώντας τη βίαιη αντίδραση του ιερατείου. Μητέρα του ήταν η σημερινή >μούμια ΚV35ΥL<, κάποια αδελφή του Ακενατών, η ταυτότητα της οποίας παραμένει άγνωστη. Σίγουρα πάντως δεν ήταν παιδί της θρυλικής πρώτης συζύγου του Ακενατών, της βασίλισσας Νεφερτίτης.
Τα αινίγματα φυσικά δεν τελειώνουν εδώ. Οι ερευνητές αναμένεται τώρα να στρέψουν την προσοχή τους στα δύο μουμιοποιημένα βρέφη τα οποία βρέθηκαν μέσα στον τάφο του Τουταγχαμών. Πολλοί αρχαιολόγοι έχουν εκφράσει την άποψη ότι πρόκειται για τα δολοφονημένα παιδιά του βασιλιά που κάποιοι φρόντισαν να τον συνοδεύσουν στον τάφο.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μήπως η NASA μας προετοιμάσει για κατι!

Γιατί τώρα τελευταία η NASA δίνει όλο και περισσότερες τέτοιες φωτογραφίες και βίντεο!

Πυραμίδα στην Σελήνη!
Το τροχιακό τηλεσκόπιο της ΝΑSA >HUBBLE< φωτογράφησε μια ξεκάθαρη πυραμιδική κατασκευή στην επιφάνεια της Σελήνης.

Διαστημόπλοιο κοντά στον Ερμή!
VIDEO>    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6X96xI1gLdQ
Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου με τους επιστήμονες να απορούν τι μπορεί να είναι αυτό το φωτεινό αντικείμενο δίπλα στον πλανήτη Ερμή.
Οι φίλοι των εξωγήινων όμως κάνουν λόγο για την ύπαρξη και άλλων ανθρώπινων όντων εκτός από εμάς και ότι αυτό που φαίνεται είναι απλά το διαστημόπλοιο εξωγήινων! Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα πλάνα και φωτογραφίες που κατέγραψαν οι δορυφόροι της και φαίνονται ο πλανήτης Ερμής και δίπλα ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο. Οι επιστήμονες της Nasa είναι επιφυλακτικοί και αποφεύγουν να πουν αν όντως είναι εξωγήινοι. Άλλωστε οι άνθρωποι είναι επιστήμονες και δεν λένε κάτι χωρίς να είναι απολύτως σίγουροι.
Όμως υπάρχουν αρκετοί άλλοι που ασχολούνται με την αστρονομία αλλά και με εξωγήινους που θεωρούν πως αυτό που βλέπουμε δεν είναι άλλο παρά μια τρανή απόδειξη πως υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Κάτι ξέρουν και δεν μας το λένε.
Ετοιμαστείτε!

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ!

Το Πείραμα της Φιλαδέλφεια, συνεχίζει να συναρπάζει τη φαντασία και την περιέργεια του κοινού για σχεδόν 55 χρόνια από τις πρώτες αναφορές σε αυτή την παράξενη ιστορία. Προϊόν της φαντασίας ενός ανθρώπου, ή πραγματικότητα που ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας; Ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα. Ας δούμε όμως τα γεγονότα.

    Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Η ιστορία που με το πέρασμα του χρόνου έγινε γνωστή με τον τίτλο το «Πείραμα της Φιλαδέλφεια» γεννήθηκε μέσα από μια σειρά παράξενων γεγονότων, με βασικό πρωταγωνιστή μια πραγματικά μυστηριώδη φιγούρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 50 και συγκεκριμένα το 1955 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα βιβλίο με τίτλο >The expanding case for the UFO< (Η περίπτωση των UFO). Το βιβλίο αυτό έμελλε να γίνει διάσημο όχι τόσο για το περιεχόμενό του, όσο για τα γεγονότα που ακολούθησαν. Συγγραφέας του ήταν ο Morris K Jessup, αστρονόμος, με πτυχιακές σπουδές στην αστρονομία στο Πανεπιστήμιο του Michigan όπου είχε διδάξει και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και μανιώδης ερευνητής των UFO. Με την έκδοση του βιβλίου του ο Jessup ξεκίνησε μια σειρά παρουσιάσεων με κύριο στόχο την προώθησή του. Τον Ιανουάριο του 1956 ο Jessup έλαβε ένα γράμμα προερχόμενο από κάποιον που παρακολούθησε κάποια από τις διαλέξεις του και είχε διαβάσει το βιβλίο του. Το γράμμα σχολίαζε διάφορες από τις θέσεις του Jessup σχετικά με τα UFO και σε κάποιο σημείο έκανε μια αναφορά σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό. Σύμφωνα με την επιστολή, τον Οκτώβριο του 1943 είχε λάβει χώρα ένα πείραμα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα ένα ολόκληρο αντιτορπιλικό να γίνει αόρατο ενώ έπλεε στη θάλασσα. Το γράμμα υπέγραφε κάποιος Carl Allen ο οποίος όμως χρησιμοποιούσε επίσης και την παράφραση του ονόματός του ως Carlos Miguel Allende. Σύμφωνα με τα γραφόμενα το πείραμα βασιζόταν σε μια πρακτική εφαρμογή της θεωρίας των ενοποιημένων πεδίων του Einstein.

   Η ΠEΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑLLENDE
Ο Allen ισχυριζόταν ότι τον Οκτώβριο του 1943 και ενώ υπηρετούσε στο εμπορικό USS Anrdrew Furuseth είδε, στην περιοχή του Norfolk, ένα πλοίο, αντιτορπιλικό, μέσα σε ένα σφαιρικό πέπλο ομίχλης. Το πλοίο εμφανίστηκε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε ξανά.
Επίσης αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσίευμα μιας εφημερίδας της Philadelphia παρατηρητές στην εκεί Ναυτική βάση είχαν δει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ένα πλοίο να τυλίγεται σε ομίχλη, να εξαφανίζεται και να επανεμφανίζεται μετά από λίγο. Ουσιαστικά δηλαδή το πλοίο μεταφέρθηκε από τη Philadelphia στο Norfolk και πίσω σε ένα διάστημα μερικών λεπτών (ο κανονικός πλους θα απαιτούσε περίπου 24 ώρες). Η ιστορία του Allen συνεχίζεται με μια σειρά από αναφορές σε περίεργα περιστατικά, αποτέλεσμα των επιπτώσεων που είχε το πείραμα στη υγεία των μελών του πληρώματος. Ένας από αυτούς εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειας του καθώς μπήκε σε ένα τοίχο σα να μην έχει υλική υπόσταση, κάποιο άλλοι επίσης εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός καυγά σε ένα μπαρ ενώ οι περισσότεροι επιζήσαντες υπέφεραν από σοβαρές ψυχοσωματικές διαταραχές. Κατά τη διάρκεια του πειράματος αρκετά μέλη του πληρώματος εξαϋλώθηκαν ή κάηκαν ζωντανοί. Το συμπέρασμα του Allen είναι ότι το πείραμα δεν είχε εξελιχθεί όπως περίμενε το Ναυτικό με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν οι σχετικές προσπάθειες 3 χρόνια αργότερα. Όπως ήταν φυσικό ο Jessup δεν πείστηκε από τις αφηγήσεις του Allen και του ζήτησε περισσότερα στοιχεία ώστε να επιβεβαιώσει την ιστορία του. Η απάντηση του Allen στις 25 Μαίου 1956 δεν προσέθεσε κάτι καινούριο σε ότι αφορά την παροχή αποδείξεων για τις αφηγήσεις του και έτσι ο Jessup αποφάσισε να μην ασχοληθεί με το θέμα. Σε αυτή την απόφαση συνηγορούσε και η γενικότερη εικόνα των επιστολών του Allen, οι οποίες διακρίνονταν από ασυναρτησίες και ασυνταξίες, μια εμμονή στη χρήση κεφαλαίων και μια μίξη επιστημονικοφανών θεωριών και παράλογων συμπερασμάτων.

   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Τη άνοιξη του 1957 ο Jessup έλαβε μια πρόσκληση να επισκεφθεί το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών στη Washington. Εκεί του έδειξαν ένα αντίτυπο του βιβλίου του τα περιθώρια του οποίου ήταν γεμάτα χειρόγραφες σημειώσεις σε τρία χρώματα και με τρείς διαφορετικούς, φαινομενικά τουλάχιστο, γραφικούς χαρακτήρες. Οι σημειώσεις περιείχαν αναπαραγωγή των όσων ο Allen είχε ισχυρισθεί σχετικά στις επιστολές του προς τον Jessup, αλλά και εκτεταμένα σχόλια για διαπλανητικά ταξίδια, τις μεθόδους πρόωσης των ιπτάμενων δίσκων, αναφορές στις θεωρίες του Einstein και του Tesla, όλα διατυπωμένα με φρασεολογία και λογική που παρέπεμπαν σε άτομα με σημαντικές επιστημονικές γνώσεις. Ο Jessup αναγνώρισε τον ένα τουλάχιστο από τους γραφικούς χαρακτήρες, ως εκείνο του Allen, ενώ γενικώς η γλώσσα και η μορφολογία των σημειώσεων παρέπεμπαν στα γράμματα που είχε λάβει. Σε μία παράξενη κίνηση την οποία το Ναυτικό επίσημα έχει χαρακτηρίσει ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων αξιωματούχων του Γραφείου Ναυτικού Ερευνών, το βιβλίο με τις σημειώσεις μαζί με τα γράμματα του Allen προς τον Jessup ως εισαγωγή, ανατυπώθηκε σε ένα περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Η έκδοση αυτή έχει γίνει γνωστή ως Varo edition από το όνομα της εταιρείας στην οποία είχε ανατεθεί η αναπαραγωγή. Ο Jessup αυτοκτόνησε 2 χρόνια αργότερα στις 20 Απριλίου 1959 καθώς η ψυχολογική του κατάσταση είχε φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο, κυρίως εξ΄ αιτίας προσωπικών προβλημάτων. Το τι συνέβη στα δύο αυτά χρόνια είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Jessup ενδιαφέρθηκε ξανά για το θέμα και πιθανότατα προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά με τον Allen. Παράλληλα στην ίδια χρονική περίοδο είτε μέσω συζητήσεων του Jessup με φίλους και συνεργάτες, είτε μέσω διαρροών από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, η ιστορία αρχίζει να γίνεται γνωστή σε ένα ευρύτερο κύκλο ανθρώπων.

   Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Στα χρόνια που ακολουθούν οι ακριβείς κινήσεις του Allen παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες με μόνο σίγουρο το ότι βρισκόταν σε διαρκή κίνηση, πότε στο Μεξικό και πότε στις ΗΠΑ. Προς το τέλος της δεκαετίας του 1960 εμφανίζεται έντονο ενδιαφέρον από διάφορους ερευνητές για το Πείραμα της Philadelphia και τον Allen. Το 1967 εκδόθηκαν 3 βιβλία που αφορούσαν έμμεσα ή άμεσα την ιστορία μας: -

   1. Brad Steiger's >The Allende Letters<
   2. Ivan Sanderson's >Uninvited Visitors<
   3. Jacques Vallee's >Anatomy of a Phenomenon<

Τουλάχιστο ο Steiger και ο Valee έλαβαν γράμματα από τον Allen με αναφορές και παρατηρήσεις. Το 1969 φέρεται να έχει συμβεί ένα από τα πιο παράξενα περιστατικά της ιστορίας. Ο Allen επισκέφθηκε τα γραφεία της Varo και ζήτησε ένα αντίγραφο της περίφημης έκδοσης. Στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της Οργάνωσης Έρευνας Εναέριων Φαινομένων στο Tuscon Arizona, όπου ομολόγησε ότι όλη η ιστορία ήταν από την αρχή μια δικιά του φάρσα. Η επόμενη εμφάνιση του Allen είναι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου >The Philadelphia Experiment< Moore & Berlitz το 1979. Το βιβλίο αυτό είναι ουσιαστικά εκείνο που έκανε την ιστορία γνωστή στο ευρύ κοινό και αποτελεί για πολλούς την καλύτερη έρευνα που έχει γίνει πάνω στο θέμα. Ο Moore αναφέρει πώς κατά τη διάρκεια της έρευνάς του αντάλλαξε αρκετές επιστολές με τον Allen αλλά και συναντήθηκε μαζί του. Η τελευταία αξιόπιστα καταγεγραμμένη εμφάνιση του Allen πιστεύεται ότι έγινε το 1983 όταν και έδωσε μια συνέντευξη στη συγγραφέα Linda Strand. Πιστεύεται ότι ο Allen πέθανε στο Colorado το 1994, σύμφωνα με τα αρχεία της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

   ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ
Στα μέσα της δεκαετίας του "80 εμφανίσθηκε και κάποιος ακόμα αυτόπτης μάρτυρας του πειράματος. Πρόκειται για κάποιον Al Bielek οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν ο υπεύθυνος για τα ηλεκτρονικά συστήματα κατά τη διάρκεια του πειράματος. Επίσης σύμφωνα με τα λεγόμενά του το πείραμα έλαβε χώρα σε 2 φάσεις, στις 23 Ιουλίου και τις 12 Αυγούστου του 1943 και όχι τον Οκτώβριο. Όμως η ιστορία του είναι ακόμα πιο απίστευτη. Υποτίθεται ότι το πείραμα είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο χρόνο από το 1943 στο 1983, αλλά και την αναγκαστική επιστροφή του πίσω ώστε να σταματήσει το πείραμα που έτρεχε ανεξέλεγκτο. Αλλά ο πιο απίθανος ισχυρισμός του Bielek είναι ότι το Ναυτικό τον είχε υποβάλλει σε πλύση εγκεφάλου ώστε να ξεχάσει την ιστορία. Οι μνήμες του ξαναήρθαν μόνο όταν είδε τη σχετική ταινία «The Philadelphia Experiment». Ο Bielek συνεχίζει την ιστορία του ισχυριζόμενος ότι αντίστοιχα πειράματα συνεχιζόντουσαν και στις δεκαετίες του "70 και του "80 σε μυστικές εγκαταστάσεις. Ως επικεφαλείς της αρχικής ομάδας του πειράματος φέρονται οι Nikola Tesla, Albert Einstein και John Von Neumann. Εδώ και πολλά χρόνια ο Bielek υποστηρίζει τις απόψεις του με πάθος μέσω διαλέξεων, συνεντεύξεων και βιβλίων, διανθισμένων με πλήθος τεχνικών λεπτομερειών, καθώς είναι και κάτοχος διδακτορικού στις Φυσικές Επιστήμες. Κατά καιρούς έχουν εμφανισθεί και άλλοι επίδοξοι μάρτυρες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο, αλλά σε γενικές γραμμές οι ιστορίες τους μοιάζουν με αυτή του Bielek και σε εντυπωσιακό βαθμό με το σενάριο της ταινίας >The Philadelphia Experiment< του 1984.

   Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
Στο βιβλίο των Moore & Berlitz γίνεται και η πρώτη αναφορά στην ταυτότητα του πλοίου που υπήρξε το αντικείμενο του πειράματος.

 Σύμφωνα με τις έρευνες των συγγραφέων και τις αφηγήσεις του Allen το DE-173 Εldridge ήταν το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα. Επρόκειτο για ένα αντιτορπιλικό συνοδείας, εκτοπίσματος 1240 τόνων της κλάσης Cannon. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχείο το πλοίο εισήλθε στην υπηρεσία τον Αύγουστο του 1943 και χρησιμοποιήθηκε για τη συνοδεία νηοπομπών στο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο μέχρι το 1945, οπότε και μεταφέρθηκε στον Ειρηνικό. Τον Ιούλιο του 1946 αποσύρθηκε στην εφεδρεία. Σε ότι αφορά την κρίσιμη χρονική περίοδο, δηλαδή το 2ο μισό του 1943, τα επίσημα αρχεία του Ναυτικού των ΗΠΑ αναφέρουν:

     Το πλοίο εισήλθε στην υπηρεσία στις 27 Αυγούστου 1943 στη Ν. York.
     Αναχώρησε στις 16 Σεπτεμβρίου για τις Bermuda στα πλαίσια ταξιδιού προσαρμογής.
     Επέστρεψε από την προσαρμογή συνοδεύοντας μια νηοπομπή στη Ν. York, όπου και    
κατέπλευσε στις 18 Οκτωβρίου.
     Παρέμεινε στη Ν. York έως την 1η Νοεμβρίου οπότε και αναχώρησε ως συνοδεία της νηοπομπής UGS-23, την οποία συνόδευσε αρχικά στο Norfolk και στη συνέχεια στην Casablanca.
     Επέστρεψε στη N. York στις 17 Δεκεμβρίου ως συνοδεία της νηοπομπής GUS-22.
     Παρέμεινε στη N. York έως την 31η Δεκεμβρίου οπότε και αναχώρησε για το Norfolk.

Στις 15 Ιανουαρίου του 1951 μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στα πλαίσια των μεταπολεμικών προγραμμάτων ενίσχυσης. Υπήρξε 1 από τα 4 αντιτορπιλικά της κλάσης Cannon που δόθηκαν στο Ελληνικό Π.Ν. και έγιναν γνωστά ως τα θηρία καθώς ονοματίστηκαν >Αετός<,>Ιέραξ<, >Πάνθηρ< και >Λέων<. Δύο από αυτά έμελλε να γίνουν διάσημα: ο >Αετός< καθώς ήταν το πλοίο που πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων >Τα κανόνια του Ναβαρόνε< και >Η Αλίκη στο Ναυτικό< και ο >Λέων<, D-54

όπως ονομάσθηκε το DE-173 Eldridge. Έχει γραφθεί από αρκετούς ερευνητές ότι αξιωματικοί και ναύτες που υπηρέτησαν στο >Λέων< ανέφεραν παράξενες καταστάσεις που είχαν να κάνουν τόσο με τα ηλεκτρολογικά του πλοίου (καλώδια που έμοιαζαν να ξεκινούν από το που θενά και να καταλήγουν πουθενά), σφραγισμένα διαμερίσματα, παραισθήσεις των μελών Το D-54 >Λέων< σε άσκηση κάπου στα τέλη της δεκαετίας του "80 του πληρώματος. Έχει επίσης γραφεί ότι οι σελίδες του ημερολογίου του πλοίου από τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο του 1943 λείπουν. Αλλες πάλι αναφορές θέλουν τον Αετό να παρουσιάζει παράξενη συμπεριφορά εξαφανιζόμενος από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια ασκήσεων και με αρκετές δυσκολίες στις επικοινωνίες. Έτσι αρκετοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ήταν ο Αετός και όχι ο Λέων το πλοίο του πειράματος και ότι σκόπιμα το Ναυτικό των ΗΠΑ άλλαξε τα πλοία κατά την παράδοσή τους στην Ελλάδα ώστε να μπερδευτούν τα ίχνη. Το Λέων υπηρέτησε έως το 1991 οπότε και παροπλίστηκε μεταφερόμενο στο Ναύσταθμο της Σούδας. Το πλοίο οδηγήθηκε προς διάλυση προς το τέλος της δεκαετίας του 90. Ο Αετός επίσης υπηρέτησε μέχρι το 1991, και παρέμεινε στη Σούδα μέχρι το 1993 οπότε και δωρίθηκε από την την Ελληνική κυβέρνηση στην Ένωση Ναυτικών Αντιτορπιλικών Συνοδείας.Τα έξοδα της επιστροφής χρηματοδοτήθηκαν, μέσω εισφορών $275.000 από μέλη της ένωσης. Το πλοίο μεταφέρθηκε στη N. York, συνοδεία ενός Ρωσικού ρυμουλκού, στις 23 Αυγούστου 1993. Παρέμεινε στο Αεροναυτικό Μουσείο του USS Interpid >N. York< όπου και αφού επισκευάσθηκε και επαναεξοπλίσθηκε σύμφωνα με τη μορφή του, στις 30/4/1994 επανακαθελκύστηκε με το αρχικό του όνομα USS Slater DE-766. Να σημειωθεί ότι η μετασκευή έγινε από εθελοντές και όχι από εργολάβους ή συνεργεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και σε κοινή θέα, σε μή προστατευόμενη περιοχή. Στη συνέχεια παρέμεινε πλάι στο USS Interpid μέχρι τον Οκτώβριο του 1997, όταν μεταφέρθηκε στη πόλη του Albany NY στον ποταμό Hudson, όπου και έδεσε μόνιμα ως ναυτικό μουσείο. Να σημειωθεί ότι το πλοίο δεν ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αλλά στην ΄Ένωση Ναυτικών Αντιτορπιλικών Συνοδείας,ενώ συγκατελέγεται στον κατάλογο των ιστορικών μνημείων της πολιτείας της N. York. Για την ιστορία, τα επίσημα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το DE-766 Slater εισήλθε στην υπηρεσία στις 1/5/1944.
   ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ
Οι βασικές θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Πείραμα της Φιλαδέλφεια είναι ουσιαστικά σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη είναι εκείνη των οπαδών του μυστηρίου και υποστηρίζει ότι πράγματι έγινε ένα πείραμα το οποίο είχε ως στόχο την απόκρυψη ενός πλοίου από τα ραντάρ και/ή από τα ανθρώπινα μάτια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε εφαρμογή των θεωριών του Einstein για τα ενοποιημένα πεδία και του Tesla για τον ηλεκτρομαγνητισμό. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το πείραμα είχε τραγικά και απροσδόκητα αποτελέσματα, τόσο σε ότι αφορά τις ζωές των μελών του πληρώματος όσο και τα επιστημονικά δεδομένα καθώς πιθανολογείται η δημιουργία μιας ρωγμής στη συνέχεια του χωροχρόνου. Η δεύτερη είναι εκείνη των σκεπτικιστών, αλλά και η επίσημη θέση του Ναυτικού. Σύμφωνα με αυτή το πείραμα δεν έλαβε ποτέ χώρα, ενώ οι διάφορες αναφορές οφείλονται σε κακή αντίληψη των διαδικασιών απομαγνήτισης των πλοίων για τον κίνδυνο των μαγνητικών ναρκών ή και άλλων πειραματικών αλλά καθόλου εξωτικών εφαρμογών (νέου τύπου έλικες πρόωσης, ρυμουλκούμενες διατάξεις σόναρ, συστήματα, προστασίας από ηχοεντοπισμό κ.α.) με κύριο στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος απέναντι, κυρίως, στα Γερμανικά υποβρύχια. Χαρακτηριστικά η διαδικασία της απομαγνήτισης, από τεχνική άποψη, πλησιάζει αρκετά τις διάφορες περιγραφές για το πείραμα (γινόταν και γίνεται με τη βοήθεια ασθενούς ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται από καλώδια που διατρέχουν το κέλυφος του πλοίου ώστε το πλοίο να χάσει το μαγνητικό φορτίο του και γίνει αόρατο για τις μαγνητικές νάρκες).
 ΑΝΑΛΥΣΗ
Έχοντας αναφέρει τα βασικότερα ιστορικά στοιχεία και τις δύο βασικές θεωρίες είναι μάλλον καιρός για μια προσεκτική ανάλυση των παραμέτρων που ανέδειξαν μια φαινομενικά απίστευτη ιστορία, σε έναν από τους μύθους του 20ου αιώνα.

   ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Τα δύο άτομα τα οποία φέρονται ως οι κύριοι μάρτυρες, ο Allen και ο Bielek, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην περιγραφή ενός αξιόπιστου μάρτυρα. Ιδιαίτερα η περίπτωση του 2ου που ουσιαστικά περιγράφει το σενάριο της ταινίας του 1984 η οποία υπήρξε και ηαφορμή του να θυμηθεί την ιστορία του, είναι μάλλον αστεία. Ο λόγος για τον οποίο εξακολουθεί να αναφέρεται ως μάρτυρας είναι οι αρκετά λεπτομερείς και εμπεριστατωμένες περιγραφές του σε ότι αφορά τις τεχνικές και επιστημονικές παραμέτρους, ζητήματα τα οποία έχει την ευχέρεια να χειρισθεί χάρις στην κατάρτισή του. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει προσφέρει ούτε μία πραγματικά πειστικά απάντηση-απόδειξη, γεγονός που τον έχει καταστήσει μη μάρτυρα για τους σοβαρούς ερευνητές. Το ίδιο ισχύει και για άλλους μάρτυρες, όπως κάποιος Drue, ο οποίος υποστηρίζει ότι σκοπός του πειράματος ήταν από την αρχή ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο. Επίσης και ίδιος άργησε να ανακτήσει τη μνήμη του και άρχισε να πουλά τις εμπειρίες του σχετικά με το συμβάν με τη μορφή βιβλίων, διαλέξεων και κασετών περίπου στα μέσα της δεκαετίας του "90. Η περίπτωση του Allen είναι διαφορετική. Αν ο Bielek έχει κατορθώσει να είναι ο γραφικός της ιστορίας, ο Allen είναι, ή μάλλον ήταν, ο μυστηριώδης. Παρόλα αυτά όμως αν εξετάσει κανείς την ουσία της διήγησής του, οι πληροφορίες τις οποίες μεταφέρει δεν είναι απόλυτα προσωπική μαρτυρία. Κατ' αρχήν έχει όντως επιβεβαιωθεί ότι υπηρέτησε στο USS Andrew Furuseth την επίμαχη περίοδο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το μοναδικό πράγμα που, σύμφωνα με την περιγραφή του, είδε ο Allen είναι τη σύντομη εμφάνιση του πλοίου στο Norfolk, δεν είδε ούτε την προετοιμασία του πειράματος στη Philadelphia, ούτε τα παράξενα περιστατικά με τους ναύτες που αναφέρει, ούτε την τραγική εικόνα του πλοίου, όπως την περιγράφει, με την επιστροφή του στη Philadelphia. Όλα τα υπόλοιπα είναι έμμεσες μαρτυρίες, ιστορίες που άκουσε ή κείμενα που διάβασε στις εφημερίδες. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μια εφημερίδα της Philadelphia είχε αναφερθεί στο γεγονός της εξαφάνισης και επανεμφάνισης του πλοίου, ποτέ όμως κανένας δε μπόρεσε να βρεί το συγκεκριμένο φύλο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η έλλειψη άλλων αξιόπιστων μαρτύρων, αν υποθέσουμε ότι ο Allen είναι τέτοιος.

   Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Ο Allen και ο Bielek αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν σε μια πολύ βασική παράμετρο: το πότε. Οι διηγήσεις τους διαφέρουν κατά 2 μήνες, χρονικό διάστημα που πέρα από την προφανή ασυμφωνία εισάγει και μια νέα παράμετρο. Εάν υποθέσουμε ότι το πείραμα όντως συνέβη και ότι η ημερομηνία που δίνει ο Allen είναι η σωστή, δηλαδή μετά την επίσημη είσοδο του πλοίου στην ενεργό υπηρεσία, τότε θα ήταν απόλυτα φυσικό να περιμένει κανείς ότι περισσότερα από 55 χρόνια μετά κάποιο από τα μέλη του πληρώματος του Eldridge θα έλεγε κάτι ή θα του ξέφευγε κάτι. Αντίθετα στη συγκέντρωση που είχαν τα μέλη του πληρώματος το 1999, έδειξαν να διασκεδάζουν αρκετά με τη διασημότητα που έχει κερδίσει το πλοίο τους. Αντίθετα, η αφήγηση του Bielek ξεπερνά αυτό το εμπόδιο, καθώς τοποθετεί το πείραμα στα τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, περίοδος κατά την οποία το Eldridge δεν είχε επίσημα ενεργοποιηθεί. Ο Bielek θεωρεί ότι το πείραμα εκτελέστηκε όχι με το κανονικό πλήρωμα που δεν είχε ακόμα αναλάβει, αλλά με ένα σκιώδες πλήρωμα. Μετά το πείραμα, όσα από τα μέλη του πληρώματος επέζησαν, εγκλείστηκαν σε ψυχιατρεία τόσο γιατί το είχαν ανάγκη, όσο και για να εξασφαλισθεί η σιωπή τους. Έτσι εξηγεί ο Bielek και την απουσία μαρτυριών. Μια πονηρή σκέψη θα ήταν ότι ο Bielek υπήρξε πιο προσεκτικός στο να προετοιμάσει την ιστορία του, άλλωστε είχε και περισσότερο χρόνο.

   ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην ταυτότητα του πλοίο το οποίο πήρε μέρος στο πείραμα. Και πράγματι έτσι είναι. Αυτό έχει συμβεί για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την πρακτική αξία ενός τέτοιου στοιχείου, καθώς δίνει τη δυνατότητα να διεξαχθεί έρευνα, να αναζητηθούν αρχεία, να ακολουθηθεί ένα καταγεγραμμένο ιστορικό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει άλλο, πραγματικό χειροπιαστό στοιχείο για να ασχοληθεί κανείς. Έτσι για περισσότερα από 20 χρόνια, από το 1979 όταν το βιβλίο των Moore & Berlitz αποκάλυψε την ταυτότητα του πλοίου, εξακολουθεί μια συζήτηση για το ιστορικό του Eldridge, πού ήταν στις 12 Αυγούστου, στις 28 Οκτωβρίου, τι όνομα πήρε όταν ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ο >Αετός< ή ο >Λέων<; Έχει άραγε τόση σημασία; Αξίζει να σκεφθεί κανείς τα ακόλουθα σημεία:

1. Γιατί επελέγη ένα ολοκαίνουριο και πολύτιμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αντιτορπιλικό συνοδείας, και όχι κάποιο γερασμένο πλοίο της ακτοφυλακής ή άλλο λιγότερο χρήσιμο πλοίο;
2. Ακόμη και εάν αποφασίσθηκε να εκτελεσθεί ένα τόσο σημαντικό πείραμα σε κοινή θέα και διακινδυνεύοντας ένα ολοκαίνουριο σκάφος, πόσο δύσκολο θα ήταν, για στοιχειώδεις λόγους παραπλάνησης, να χρησιμοποιηθεί όχι το πραγματικό D-173, αλλά κάποιο άλλο παρόμοιο μεταμφιεσμένο. Σκοπός μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν η παραπλάνηση οποιουδήποτε αδιάκριτου παρατηρητή και η συγκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του αόρατου πλοίου. Τέτοιες πρακτικές ήταν και είναι πολύ συχνές, ακόμα και σε καιρό ειρήνης ώστε να επιτυγχάνεται σύγχυση του εχθρού σε ότι αφορά τη διάταξη των ναυτικών μονάδων. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν περίπου 70 πλοία της κλάσης Cannon απόλυτα όμοια με το Eldridge και περίπου άλλα τόσα της κλάσης Evarts, όμοια σε μεγάλο βαθμό.
3. Εάν πράγματι το πείραμα έγινε στη Philadelphia και το πλοίο ήταν το Eldridge, για πιο λόγο να δοθεί λίγα χρόνια σε μια άλλη, σύμμαχο έστω, χώρα; Εάν το πλοίο δεν είχε καμιά επιστημονική αξία, το πιο λογικό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή ως στόχων ασκήσεων με αληθινά πυρά, ώστε να εξαφανισθεί κάθε ίχνος του. Με αυτό τον τρόπο τα ίχνη θα εξαφανιζόντουσαν πολύ πιο αποτελεσματικά απ΄ ότι με την παράδοσή του σε μια άλλη χώρα, έστω και τόσο μακρινή όσο η Ελλάδα. Εάν το πλοίο ήταν ακόμα χρήσιμο για μελλοντικές έρευνες, το πιο λογικό θα ήταν να βρεθεί κάποιος εύσχημος τρόπος για την παραμονή του και συντήρησή του. Να σημειωθεί ότι άλλα πλοία της κλάσης Cannon παρέμειναν στις ΗΠΑ σε υπηρεσία μέχρις τα μέσα της δεκαετίας του 70 οπότε και άλλα χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι ενώ άλλα οδηγήθηκαν σε διάλυση. Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι η μεταφορά του στην Ελλάδα επιτυγχάνει τόσο τη διατήρησή του στη ζωή, όσο και την απομάκρυνσή του από το γεωγραφικό χώρο που θα μπορούσε να είναι πεδίο αδιάκριτων ερευνών. Παρόλα αυτά το πιο λογικό θα ήταν το προφανές: να δηλωθεί ότι παραδίδεται στην Ελλάδα το Eldridge, ενώ στην πραγματικότητα παραδόθηκε κάποιο άλλο με το οποίο άλλαξε ταυτότητα το πραγματικό πλοίο του πειράματος.
4. Έχει ήδη αναφερθεί ότι οι σελίδες του ημερολογίου του Λέων που αναφέρονται στην επίμαχη περίοδο του πειράματος έλειπαν. Ακόμα και εάν το πείραμα έγινε, και το πλοίο ήταν το Eldridge, και στη συνέχεια παραδόθηκε στο Ελληνικό ΠΝ με το όνομα Λέων, πόσο δύσκολο θα ήταν να τοποθετηθεί στο πλοίο ένα πλαστό ημερολόγιο; Μπροστά σε ένα πείραμα τα αποτελέσματα του οποίου αποτελούν ότι σημαντικότερο έχει κάνει ο άνθρωπος από την ανακάλυψη της φωτιάς, μάλλον θα μπορούσε να παραβιασθεί ο ναυτικός κανόνας της ιερότητας του ημερολογίου, ώστε να μη δημιουργούνται υποψίες και θεωρίες. Σε κάθε περίπτωση η μαρτυρία ότι οι σχετικές σελίδες λείπουν δεν έχει λογική βάση καθώς τα ημερολόγια του πλοίου που αναφέρονται στην υπηρεσία του πλοίου στο ΠΝ των ΗΠΑ βρίσκονται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, όπου φυλάσσονται όλα τα μη χαρακτηρισμένα ή αποχαρακτηρισμένα ημερολόγια.
Απ' ότι φαίνεται το τελικό συμπέρασμα πρέπει να είναι ότι ακόμα και εάν το πείραμα έγινε, το πλοίο το οποίο έλαβε μέρος δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Όσο για τους θρύλους που συνοδεύουν το Λέων ή το Αετός, είναι μάλλον γνωστό ότι οι ναυτικοί, από την εποχή του Οδυσσέα ακόμη, είναι από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτό δε συμβαίνει πάντα σκόπιμα και όποιος έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα πάνω σε πλοίο ως μέλος πληρώματος θα καταλαβαίνει.

   ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ
Τις περισσότερες φορές οι αναφορές στο Πείραμα της Φιλαδέλφεια συνοδεύονται από ενδελεχείς αναλύσεις των θεωριών των ενοποιημένων πεδίων, του ηλεκτρομαγνητισμού, πρακτικών πειραμάτων για το πώς μπορεί πράγματι να καμφθεί το φώς, η σχέση χώρου και χρόνου. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι αναλύσεις είναι πραγματικά επιμορφωτικές και εμπεριστατωμένες. Όμως το αντικείμενο δεν είναι εάν το πείραμα ήταν ή είναι εφικτό. Ο μύθος του πειράματος δεν έχει κτισθεί στη διαφωνία του αν είναι εφικτό ή όχι, άλλωστε οι μαρτυρίες καταδεικνύουν αποτυχία, αλλά του αν έγινε ή όχι και αν η ιστορία που έχει καταγραφεί είναι η ιστορία ενός τέτοιου πειράματος. Συμπερασματικά, η μη ύπαρξη επιστημονικής βάσης και τεχνικής επάρκειας δεν αποδεικνύει ότι η ιστορία του Allen ή του Bielek είναι ψεύτικη, όπως βέβαια ισχύει και το ακριβώς αντίστροφο. Είναι δεδομένο ότι η ηλεκτρονική απόκρυψη είναι στο επίκεντρο του τεχνολογικού ενδιαφέροντος. ’λλωστε σήμερα υπάρχουν αεροσκάφη και πλοία που έχουν ενσωματωμένες τεχνικές ηλεκτρονικής απόκρυψης οι οποίες βασίζονται είτε σε κατάλληλο σχήμα και υλικά κατασκευής ώστε να ελαχιστοποιείται η επιστροφή σήματος (παθητική απόκρυψη, αεροσκάφη stealth), είτε σε συνδυασμό της παθητικής απόκρυψης με αδρανοποίηση της ηλεκτρονικής υπογραφής μέσω ηλεκτρονικής σιγής (απενεργοποίηση των ραντάρ).

   ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ
Επίσημα το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αρνηθεί την ύπαρξη οποιουδήποτε σχετικού ερευνητικού προγράμματος την εποχή του 2ου ΠΠ και άρα την εκτέλεση του Πειράματος της  Φιλαδέλφεια. Ένα κομβικό σημείο στην όλη ιστορία είναι η κλήση του Jessup στο Γραφείο Ναυτικών Ερευνών και η έκδοση Varo που ακολούθησε. Όλοι οι οπαδοί του πειράματος στέκονται, και όχι άδικα, στο ενδιαφέρον του Ναυτικού για τις αναφορές στο πείραμα και τις άλλες σημειώσεις στο βιβλίο του Jessup. Επίσημα η όλη ενέργεια της κλήσης του Jessup και της έκδοσης Varo, αποδίδεται σε προσωπικό ενδιαφέρον και πρωτοβουλία συγκεκριμένων αξιωματούχων του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών και όχι σε υπηρεσιακή πράξη. Είναι πάντως γεγονός, και επισημαίνεται από πολλούς ερευνητές, ότι αυτά τα γεγονότα είναι που δημιούργησαν το πείραμα της Philadelphia και όχι οι επιστολές του Allen. Η έκδοση Varo και η σκοπιμότητά της δημιούργησαν την αίσθηση του έντονου ενδιαφέροντος του Ναυτικού για το θέμα και άρα την υποψία ότι «κάτι συμβαίνει».

   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Ο μύθος του πειράματος της Philadelphia στηρίχθηκε ουσιαστικά σε μια απίστευτη και απόλυτα ατεκμηρίωτη ιστορία,σε ένα ομολογουμένως παράξενο, ίσως και ύποπτο, ενδιαφέρον του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών,σε μια μάλλον προσωπική τραγωδία και σε ένα διαφημιστικό-επικοινωνιακό τέχνασμα (ταυτοποίηση του πλοίου). Είναι κοινό μυστικό ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο, πραγματικό και χειροπιαστό, από εκείνα που η νομική επιστήμη ονομάζει πειστήρια, που να ενισχύει την ιστορία του Allen και την ανάπτυξή της από το βιβλίο που έχει θεωρηθεί η επιτομή του γεγονότος. Υπάρχει μόνο μια ένδειξη, το ενδιαφέρον του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών. Και όλα αυτά μετά από 45 χρόνια ερευνών, θεωριών και αναζητήσεων από πολλούς ερευνητές, ευφυείς και με πρόσβαση σε αρκετές πηγές. Με βάση λοιπόν την απλή λογική, η ιστορία του πειράματος όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή, δεν είναι αληθινή. Μάλλον στηρίζεται στη λανθασμένη αντίληψη του Allen για πράγματα που είδε και κυρίως άκουσε, σε συνδυασμό με τη δημιουργική φαντασία του και την αναπαραγωγή της ιστορίας τα επόμενα χρόνια από ερευνητές και συγγραφείς, άλλες φορές καλοπροαίρετους και άλλες φορές με αντικείμενο το κέρδος ή/και τη φήμη. Η μοναδική περίπτωση να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πείραμα έγινε, είναι η σχετική επίσημη παραδοχή από το Ναυτικό ή την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κάτι εντελώς απίθανο γιατί ισοδυναμεί με αποδοχή του ότι όσα έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα είναι ψέματα. Από την άλλη πλευρά ποτέ δε θα πάψουν να υπάρχουν εκείνοι που έστω και χωρίς αποδείξεις, παρά μόνο με αδύναμες ενδείξεις, θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι το 1943, στην περιοχή της Philadelphia, έγινε κάτι που μπορεί να ανατρέψει την καθημερινή εικόνα που έχουμε για τον κόσμο μας.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Περιμένοντας την ημερομηνία της καταστροφής!

Στις 21-12-2012 ολοκληρώνεται το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια.

Ένα ιδιαιτέρως δημοφιλές θέμα συζήτησης, είναι το ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ το βράδυ της 21 12 2012.
Το θέμα γίνεται όλο και περισσότερο επίκαιρο, καθώς η ημερομηνία αυτή ολοένα και ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Όπως είναι γνωστό, έχουμε συνδέσει αυτήν την ημερομηνία με κάποια έντονα αστρονομικά φαινόμενα, που έχουμε ακούσει ότι θα συμβούν ειδικά σε αυτήν την συγκεκριμένη περίεργη ημερομηνία που αποτελείται μόνο από τους αριθμούς 0, 1 και 2.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;
Θα έρθει το τέλος του κόσμου;
Θα εισέλθουμε στην Πέμπτη διάσταση;
Θα γίνει η Δευτέρα παρουσία;
Θα αντιστραφούν οι πόλοι της Γης;
Θα έρθουν οι εξωγήινοι;
Θα αφυπνιστεί η συνειδητότητάς μας;
Θα υλοποιηθεί η Αποκάλυψη του Ιωάννου;
Το κατεξοχήν γεγονός που μας οδήγησε να υποστηρίζουμε ότι πρόκειται να έρθει το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι ότι στις 21-12-2012 ολοκληρώνεται το περίφημο ημερολόγιο των Μάγιας.
Ένα ημερολόγιο, το οποίο παρόλο που ποτέ δεν το είδαμε, και παρόλο που ποτέ δεν καταλάβαμε τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του, μας έπεισαν ότι η τελευταία ημέρα που αναγράφεται σε αυτό είναι η 21-12-2012.
Σαν συμπληρωματικό στοιχείο αυτής της επικείμενης καταστροφής προστέθηκε και Αστρολογία!
Ακούσαμε χιλιάδες φορές ότι την ίδια ακριβώς ημερομηνία, εκτός του ότι τελειώνει το ημερολόγιο των Μάγιας, ένα ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πρόκειται να συντελέσει με τον δικό του τρόπο στην καταστροφική πορεία που θα ακολουθήσει ο πλανήτης μας.
Για πολλά χρόνια επικρατούσε η αντίληψη από πολλούς αστρολόγους, ότι πρόκειται να συμβεί μια ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ του Ηλιακού μας συστήματος, έτσι που η Ηλιακή ακτινοβολία θα ισχυροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα καταστρέψει ότι βρει στο πέρασμά της.
Επίσης, μία δεύτερη μεγαλύτερη απειλή που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, προέρχεται από το γεγονός ότι παράλληλα με την υποτιθέμενη ευθυγράμμιση των πλανητών θα γίνει και μία ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ πολύ σημαντικότερη και απείρως πιο επικίνδυνη από την πρώτη.
Πρόκειται για την Ευθυγράμμιση Γης- Ήλιου και ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ μέσω της συνόδου του Ηλίου με το κέντρο του γαλαξία μας, που κατά σατανική σύμπτωση, θα συμβεί και αυτή στις 21-12-2012!
Ως προς τα αποτελέσματα αυτής της τεράστιας ποσότητας ακτινοβολίας που θα δεχτούμε, υπάρχουν επίσης δύο εκδοχές:
Η πρώτη εκδοχή λέει, ότι η ενέργεια αυτή που θα κατέλθει στον πλανήτη μας, θα καταστρέψει τα πάντα.
Η δεύτερη εκδοχή όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ακριβώς λόγω αυτής της τεράστιας ενέργειας κάποιοι ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ θα εισέλθουν στην ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!!!
Έτσι, μια νέα εποχή θα ανατείλει για τον πλανήτη Γη, ο οποίος θα μετατραπεί σε έναν Πνευματικό Επίγειο Παράδεισο, δυστυχώς όμως μόνο για τους Μυημένους.
Ας εξετάσουμε όμως το κατά πόσο θα μπορούσαμε να κινδυνεύουμε πραγματικά από όλα αυτά τα Συμπαντικά φαινόμενα με βάση τις δεδομένες αστρολογικές ερμηνείες που κυκλοφορούν χρόνια τώρα, από στόμα σε στόμα και πολλές φορές σπέρνουν ακόμα και τον πανικό…
Βεβαίως, το θέμα της ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ δεν είναι καινούριο.
Την πρώτη φορά που το ακούσαμε, τουλάχιστον στην σύγχρονη εποχή, ήταν την πρωτοχρονιά του έτους 2000 στην οποία μάλιστα οι τότε καταστροφολόγοι ισχυριζόταν ότι η ημερομηνία αυτή θα σηματοδοτούσε και την παύση της λειτουργίας όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις των «ειδικών» δεν θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν τα δύο τελευταία μηδενικά του αριθμού 2000 και θα γύριζαν πίσω στην χρονιά του 1900.
Το αποτέλεσμα θα ήταν να δημιουργηθεί ένα «χάος ακυβερνησίας», μέσω της «κυβερνητικής επιστήμης» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι επιπτώσεις του οποίου δεν θα είχαν κανένα προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία.
Ωστόσο, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, απολύτως τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Γιορτάσαμε και πανηγυρίσαμε για την είσοδο της νέας χιλιετίας και συνεχίσαμε να ζούμε σε αυτήν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στην προηγούμενη, συνεχίσαμε να χρησιμοποιούμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, χωρίς να συμβεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Αμέσως μετά την αποτυχημένη πρόβλεψη καταστροφής του πλανήτη μας, ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ η οποία αυτήν την φορά φαινόταν ακόμα πιο απειλητική: 21-12-2012
Πολλοί πιστεύουν ότι η ημερομηνία 21-12-2012 που πλησιάζει, είναι ιδιαιτέρως απειλητική.
Ο λόγος είναι ότι η Ευθυγράμμιση των Πλανητών που θα πραγματοποιηθεί εκείνη ακριβώς την ημέρα, αλλά και η Ευθυγράμμιση του Ήλιου με το κέντρο του γαλαξία μας, θα επιτρέψουν μία τεράστια αύξηση στα ποσοστά ακτινοβολίας που θα δεχτεί ο πλανήτης μας, και ενδεχομένως θα απειλήσουν τη ζωή στη Γη μέχρι θανάτου…
Σήμερα όμως, με την εξέλιξη της τεχνολογίας του διαδικτύου μπορεί πολύ εύκολα ο καθένας, αν επισκεφτεί έναν από τους πολλούς ειδικούς ιστότοπους να βρει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ, σε οποιαδήποτε ημερομηνία θελήσει!
Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπουμε λοιπόν την ακριβή θέση στην οποία θα βρίσκονται οι πλανήτες στις 21-12-2012.
Βεβαίως αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμμία απολύτως ευθυγράμμιση μεταξύ τους, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει το ηλιακό μας σύστημα δεν θα μπορούσε να είναι πιο διάσπαρτα κατανεμημένη.
Άρα λοιπόν, από ό,τι φαίνεται, μάλλον γλυτώνουμε από την πρώτη μεγάλη απειλή.
Ας εξετάσουμε τώρα το δεύτερο θέμα της ευθυγράμμισης του Ήλιου μας με το κέντρο του Γαλαξία μας, σύμφωνα με την διάδοση ότι το Ηλιακό σύστημα πρόκειται να διέρθει ακριβώς μέσα από το επίπεδο του Ισημερινού του Γαλαξία μας.
Η αλήθεια είναι ότι η έρευνα αυτού του φαινομένου είναι πολύ πιο εξειδικευμένη από την πρώτη και πολύ δυσκολότερο να επιβεβαιωθεί.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους πληροφορίες, που αφορούν στην θέση του Ηλιακού μας συστήματος μέσα στον Γαλαξία σπανίζουν, ακόμα και στις πιο εξειδικευμένες ιστοσελίδες της ΝΑΣΑ.
Προφανώς οι πληροφορίες αυτές θεωρούνται είτε απολύτως εξειδικευμένες και αφορούν αποκλειστικά και μόνο στις εργασίες των ειδικών αστρονόμων ή ακόμα πιθανώς να θεωρούνται και απόρρητες.
Θα πρέπει να σας πω, ότι έψαχνα για πολύ καιρό αυτού του είδους τις πληροφορίες χωρίς να καταφέρω να εντοπίσω κάτι συγκεκριμένο, που θα μου επέτρεπε να εξακριβώσω το αν και κατά πόσον, ισχύει αυτή η πληροφορία της δεύτερης ευθυγράμμισης.
Ώσπου πριν λίγες μέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένας χάρτης του Γαλαξία μας, στον οποίο απεικονίζεται, για εντελώς διαφορετική αιτία, από την ίδια την ΝΑΣΑ η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΑΣ σε σχέση με το ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ.
Αυτός ο χάρτης απεικονίζει ένα εξαιρετικά περίεργο και σπάνιο φαινόμενο που αφορά στην δραστηριότητα του Ήλιου μας και συνέβη στις 7 Μαρτίου 2012.
Την ημέρα εκείνη, ο Ήλιος μας άρχισε να εκπέμπει ακτίνες γ, εκατό φορές μεγαλύτερης έντασης από το γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα θέματα αυτά, Vela pulsar, που είναι το πιο ενεργό pulsar μέσα στον γαλαξία μας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι pulsar ονομάζεται κάθε πηγή ισχυρής, συνεχόμενης και περιοδικής ακτινοβολίας η οποία αποτελεί ένα συχνό συμπαντικό φαινόμενο και για τον λόγο αυτό, τα pulsar ονομάζονται από τους Αστρονόμους και ΦΑΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
Στον αστρονομικό χάρτη όμως που δημοσίευσε η ΝΑΣΑ, προκειμένου να περιγράψει αυτό το ασυνήθιστο φαινόμενο και να δείξει το ποσοστό της ακτινοβολίας του Ηλίου μας σε σχέση με το Vela pulsar, απεικόνισε άθελά της, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, σε σχέση με το ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ που στον χάρτη της ΝΑΣΑ αναφέρεται ως galactic plane.
Παρατηρούμε λοιπόν, ότι στον χάρτη αυτόν ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ και η ακριβής θέση του Ήλιου μας, σε σχέση με το επίπεδο του Ισημερινού.
Όπως πολύ εύκολα μπορούμε όλοι μας να διαπιστώσουμε, Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από αυτό το επίπεδο του ισημερινού, από το οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ την 21-12-2012, όπως μας έκαναν να πιστέψουμε και στην περίπτωση αυτή, οι διάφοροι ειδικοί καταστροφολόγοι.
Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ δεν πρόκειται να συμβεί είτε μεταξύ των πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος, είτε μεταξύ του Ήλιου μας και του Κέντρου του Γαλαξία μας!

Πηγή ->  http://www.anexigita.com/

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

BBC..."Η πόλη κάτω από τα κύματα: Pavlopetri "

Μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πόλεις,λίγα λεπτά από την Παντάνασσα στα Νότια της Λακωνίας, αναδημιουργήθηκε ψηφιακά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ένα λιμάνι, σπίτια με κήπους, ρούχα απλωμένα στις αυλές, δρόμοι και πλατείες, συνθέτουν μία πόλη με στοιχεία από τον αστικό τρόπο ζωής. Μόνο που εδώ μιλάμε για την εποχή του Χαλκού!το Παυλοπέτρι ήταν μια πόλη με άριστη ρυμοτομία, που περιλάμβανε ένα πολύ καλά κατασκευασμένο οδικό δίκτυο.
 Ανεξάρτητες και μη οικίες μέχρι και δύο ορόφων, συνυπήρχαν με δημόσια κτίρια. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης του νερού που σύμφωνα με τα ευρύματα περιλάμβανε κανάλια και υδρορροές."Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου", δήλωσε ο Δρ. John Henderson, καθηγητής υποθαλάσσιας αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Nottingham.
Αυτά που ανακάλυψαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Βρήκαν μια πόλη με κτίρια, πλατείες, δρόμους και μνημεία. Ο βυθός είναι γεμάτος με διασκορπισμένα αγγεία. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μεγάλο κτίριο, μήκους 35 μέτρων, που μάλλον αποτελούσε έδρα και κατοικία της πολιτικής ηγεσίας της πόλης.Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την απάντηση στο ερώτημα γιατί βυθίσθηκε η πόλη. Υπάρχουν τρεις θεωρίες. Η πρώτη είναι ότι ανέβηκε σταδιακά η στάθμη της θάλασσας, η δεύτερη ότιυποχώρησε το έδαφος και η τρίτη ότι βυθίσθηκε από τσουνάμι.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XA7bAUp-hiI

Είμαστε ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ!

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της NASA δείχνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τα δομικά υλικά για την εμφάνιση και ανάπτυξη της ζωής στην Γη να μην δημιουργήθηκαν εντός του πλανήτη μας αλλά να έφτασαν εδώ από το Διάστημα με όχημα κάποιο μετεωρίτη, κομήτη ή αστεροειδή. Ευρήματα σε μετεωρίτες δείχνουν ότι η ζωή ήρθε από το Διάστημα Όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό η ζωή να έφτασε στη Γη από το Διάστημα Αναζητώντας την ζωή Οι ερευνητές μελέτησαν 12 μετεωρίτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν τελικά πέσουν στη Γη. Η χημική ανάλυση των μετεωριτών αποκάλυψε ότι είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της ζωής. Οι αναλύσεις και τα πειράματα απέδειξαν στη συνέχεια ότι η παρουσία του άνθρακα και άλλων χημικών ουσιών που σχετίζονται με τη δημιουργία της ζωής στους μετεωρίτες υπήρχε σε αυτούς ανέκαθεν και δεν σχετιζόταν με την είσοδο τους στο γήινο περιβάλλον και με τυχόν μετέπειτα «νόθευση» του περιεχομένου τους. Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που επίσης έχουν υποδείξει την παρουσία δομικών υλικών της ζωής (π.χ αμινοξέα) σε μετεωρίτες που έπεσαν στην Γη και να ενισχύσει έτσι τη θεωρία ότι οι ρίζες μας είναι...εξωγήινες. Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

8 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν δεις ένα φάντασμα!

Για ακόμα μία φορά, ο Stephen Wagner από το paranormal.about.com εξηγεί τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με ένα παράξενο και μεταφυσικό φαινόμενο.
Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά αναλύει τα οχτώ πράγματα που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που δεις ένα φάντασμα από κοντά!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην πανικοβληθείς! Δεν σου έχει τύχει (;) και δε ξέρεις πώς θα αντιδράσεις. Άσχετα αν εσύ σκέφτεσαι από τώρα ότι αν και όταν μου συμβεί αυτό, τότε θα αντιδράσω πολύ γενναία και ψύχραιμα. Όμως, στην πραγματικότητα, δε γνωρίζεις καθόλου πώς μπορεί να αντιδράσεις σε μία τέτοια αναπάντεχη συνάντηση!
Έπειτα, προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί του. Όχι ότι σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρεις να έρθεις σε επαφή μαζί του. Διαφορετικά, θα είναι σαν να προσπαθείς να επικοινωνήσεις με μία ηχογραφημένη οπτικοακουστική κασέτα, δηλαδή αποκλείεται να λάβεις αντίδραση. Αν δεις ότι υπάρχει αντίδραση, συστήσου. Ρώτα έπειτα το όνομά του. Να είσαι ήρεμος και να σεβαστείς αυτό που έχεις απέναντί σου.
Αν έχεις μαζί σου μία κάμερα, χρησιμοποίησέ την και προσπάθησε να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες. Αν πρόκεται για την κάμερα του κινητού σου τηλεφώνου, χρησιμοποίησέ την διακριτικά, χωρίς να κάνεις βιαστικές κινήσεις. Αν έχει φλας, απενεργοποίησέ το διότι μπορεί να προκαλέσει «σύγχιση» στο φάντασμα. Προσπάθησε να το απαθανατίσεις όσες περισσότερες φωτογραφίες ή video μπορείς, κατά τη διάρκεια αλλά και όταν εξαφανιστεί, για μετέπειτα λόγους σύγκρισης.
Αν δε διαθέτεις κάποια κάμερα, προσπάθησε να ηχογραφήσεις το οτιδήποτε. Μπορεί να μην καταφέρεις να το φωτογραφίσεις, ωστόσο, ίσως καταφέρεις να συλλέξεις ένα πολύ καλό EVP (electronic voice phenomena).
Προσπάθησε να καλέσεις κοντά σου άλλους ανθρώπους, φίλους ή τρίτους, για να δούνε και αυτοί αυτό που βλέπεις εσύ. Έτσι, αυτόματα, θα δημιουργηθούν μάρτυρες και έτσι δε θα μπορεί μετά κάποιος να αμφισβητήσει εύκολα την εμπειρία σου. Σαφώς, όμως, πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και να μην πανικοβληθείς. Όταν καλέσεις δε τους άλλους, προετοίμασέ τους για αυτό που θα αντικρίσουν ώστε να μην πανικοβληθούν και προκαλέσουν σύγχιση, είτε στους εαυτούς τους είτε στο φάντασμα.
Περίμενε να δεις τις κινήσεις του πνεύματος. Περίμενε ώσπου να εξαφανιστεί, λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή, το πολύ -αν είσαι τυχερός- ένα λεπτό. Μπορεί μετά να επιστρέψει ξανά. Αλλά, καλό είναι, εσύ να είσαι και να παραμείνεις εκεί και να μη φύγεις πριν φύγει αυτό από τον χώρο.
Όταν ολοκληρωθεί  η εμπειρία σου και ηρεμήσεις, προσπάθησε να καταγράψεις αυτό που είδες και ίσως αυτά που κατέγραψες. Γράψε ένα κείμενο απαντώντας στις ερωτήσεις: «Πού διαδραματίστηκε το φαινόμενο;», «Πότε ακριβώς έγινε (ημερομηνία και ώρα)», «Διάρκεια του φαινομένου», «Καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν», «Πώς έμοιαζε το πνεύμα (άνδρας/γυναίκα, νεαρός/ή/ηλικιωμένος/η, κτλ)», «Ύψος, στάση σώματος (αν καθόταν, αν ήταν όρθιο, κ.ά.)», «Τι ρούχα φορούσε (χρώμα, παλιά, καινούρια)», «Εκφράσεις προσώπου και σώματος», «Κινήσεις (πού πήγε, τι έκανε, κτλ)», «Αν επικοινώνησε μαζί σου, τι είπε», «Τι συναισθήματα σου προκάλεσε, πώς αισθάνθηκες, κτλ».
Πολλές φορές, τα πνεύματα εμφανίζονται ξανά στο ίδιο μέρος. Γύρνα στο ίδιο μέρος και προσπάθησε να επικοινωνήσεις ξανά μαζί του. Την ίδια ώρα της ημέρας και αν γίνεται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έχοντας φυσικά αυτή τη φορά μαζί σου τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν είναι σίγουρο, βέβαια, ότι θα εμφανιστεί ή ότι θα επικοινωνήσει μαζί σου για δεύτερη φορά.
Τουλάχιστον, σύμφωνα πάντα με τον Wagner, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε περίπτωση που δει κάποιο φάντασμα μπροστά του…

Τι λέτε, θα μπορέσετε να εφαρμόσετε τα παραπάνω βήματα σε περίπτωση που θα έχετε μία τέτοια εμπειρία

Θαμμένες πυραμίδες ανακαλύφθηκαν από δορυφόρους!

Ένα λαμπρό πεδίο αρχαιολογικών ερευνών αποκάλυψε μια νέα υπέρυθρη δορυφορική σάρωση της Αιγύπτου, καθώς έδειξε την υπόγεια ύπαρξη 17 «χαμένων» πυραμίδων, αλλά και περισσότερων από 1.000 αρχαίων τάφων και 3.000 οικισμών. Μάλιστα, αρχικές ανασκαφές επιβεβαίωσαν ήδη ορισμένα από τα ευρήματα συμπεριλαμβανομένων δύο πυραμίδων.
«Η ανασκαφή μιας πυραμίδας είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου και εμείς μείναμε έκπληκτοι από όσα βρήκαμε» λέει η δόκτωρ Sarah Parcak,

η οποία πρωτοπορεί στην αρχαιολογία μέσω δορυφόρων από το University of Alabama στο Birmingham.
Η ομάδα της ανέλυσε εικόνες από δορυφόρους που βρίσκονταν σε τροχιά 700 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης και οι οποίοι διαθέτουν τόσο ισχυρές κάμερες ώστε μπορούν να εντοπίσουν αντικείμενα με διάμετρο μικρότερη από ένα μέτρο, ενώ η υπέρυθρη απεικόνιση επιτρέπει τον εντοπισμό των διαφορετικών υλικών κάτω από τη επιφάνεια του εδάφους.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτιζαν τα σπίτια και τα κτίριά τους με τούβλα από λάσπη, που είναι πολύ πιο συμπαγή από το έδαφος που τα περιβάλλει, και έτσι με αυτό το σύστημα ανίχνευσης διαγράφονται οι μορφές σπιτιών, ναών και τάφων.
«Αυτά που βλέπουμε είναι απλώς κατασκευές που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια. Υπάρχουν χιλιάδες σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που έχουν καλυφθεί από τον βούρκο του ποταμού. Αυτή είναι μόνο η αρχή» υποστηρίζει η αιγυπτιολόγος.
Πράγματι, οι αιγυπτιακές αρχαιολογικές αρχές της Σακάρα αρχικά δεν ενδιαφέρονταν για τα ευρήματά της, όταν όμως πραγματοποίησαν δοκιμαστική ανασκαφή σε δύο σημεία όπου τους είχε υποδείξει την πιθανή ύπαρξη δύο πυραμίδων, τελικά άλλαξαν γνώμη.
Μάλιστα τώρα πιστεύεται ότι αυτή η περιοχή ίσως περιέχει τα σημαντικότερα μέχρι στιγμής ευρήματα.
Μεταξύ άλλων, οι αιγυπτιακές αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της Δρ Parcak για να βοηθήσουν στην μελλοντική προστασία των αρχαιοτήτων από αρχαιοκάπηλους.
«Από τις εικόνες μπορούμε να δούμε αν ένας τάφος συλήθηκε σε κάποια φάση και μπορούμε να ειδοποιήσουμε την Interpol ώστε να ελέγχει για ύποπτα αρχαία προς πώληση. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο όταν πραγματοποιούμε ανασκαφές.

Το κοινό αρχέγονο βιολογικό ρολόι άρχισε να «χτυπά» πριν από 2,5 δισ. χρόνια.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυστήρια είναι πότε και πώς η ζωή δημιούργησε το δικό της ρολόι και άρχισε να κρατά τον χρόνο. Τώρα, για πρώτη φορά οι επιστήμονες ανακάλυψαν μία ουσία, συγκεκριμένα ένα ένζυμο, που πιστεύουν ότι υπήρξε το πρωταρχικό βιολογικό (κιρκαδιανό) ρολόι για όλες σχεδόν τις μορφές της ζωής πάνω στον πλανήτη μας. Η σημασία του έμφυτου ρολογιού στους ανθρώπους φαίνεται, για παράδειγμα, όταν αυτό απορυθμίζεται μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι (το λεγόμενο «τζετ-λαγκ»).
Ως τώρα οι βιολόγοι δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα ρολόι που να είναι κοινό για τους βιορυθμούς όλων των οργανισμών, καθώς κάθε κατηγορία ζώων, φυτών, μυκήτων και των άλλων οργανισμών φαίνεται να έχει το δικό της ξεχωριστό ρολόι που συμβαδίζει με την αέναη περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο και τη διαδοχή φωτός – σκοταδιού, συντονίζοντας ρυθμικά την εσωτερική φυσιολογία του οργανισμού.
Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων ο Χαράλαμπος Κυριακού του πανεπιστημίου του Λέστερ), με επικεφαλής τον βιοχημικό Ακίλες Ρέντι του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπεροξειρεδοξίνες, ένζυμα που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ζώα, τα φυτά και τους λοιπούς οργανισμούς, ακόμα και στα πιο πρωτόγονα βακτήρια, αποτελούν τον «παππού» των πιο εξελικτικά πρόσφατων βιολογικών ρολογιών. Ο πιο σύγχρονος κιρκαδιανός βιοχημικός μηχανισμός ρυθμίζει σε 24ωρη βάση τη διαδοχή ύπνου – ξύπνιου, αλλά και άλλων αισθημάτων όπως η πείνα, με συνέπεια οι οργανισμοί να ακολουθούν γενικά ένα συγκεκριμένο χρονικό «μοτίβο» κάθε ημέρα.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ο πρόγονος κάθε ξεχωριστού πιο σύγχρονου βιολογικού ρολογιού είναι ένα αρχαιότερο και πιο καθολικό ρολόι που έχει τη ρίζα του στη συγκεκριμένη κατηγορία ενζύμων, τις υπεροξειρεδοξίνες. Τα ένζυμα αυτά ακολουθούν ένα κύκλο, καθώς συνεχώς εναλλάσσονται ανάμεσα σε δύο διαφορετικές χημικές καταστάσεις, ανάλογα με το αν έχουν αντιδράσει πρόσφατα ή όχι με υπεροξείδιο του υδρογόνου (ένα τοξικό για τα κύτταρα υποπροϊόν της εισπνοής οξυγόνου). Ο κύκλος αυτός συνεχίζεται ακόμα και αν δεν υπάρχει καθόλου φως στο περιβάλλον του οργανισμού.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα εν λόγω ένζυμα ανέπτυξαν αυτή την κυκλική συμπεριφορά, όταν πριν από περίπου δυόμιση δισεκατομμύρια χρόνια άρχισαν να αναπτύσσονται στη Γη οργανισμοί που ήσαν σε θέση να χειριστούν τις αυξημένες ποσότητες οξυγόνου, οι οποίες σταδιακά κατέκλυσαν τη γήινη ατμόσφαιρα ως συνέπεια της εμφάνισης της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης από τα βακτήρια (ένα γεγονός που έχει αποκληθεί η «Μεγάλη Οξείδωση» της Γης).
Από την εμφάνιση των πρώτων μονοκύτταρων οργανισμών πριν από περίπου 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια και έως πριν από 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν υπήρχε παρά ελάχιστο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Όμως τα πράγματα άλλαξαν εξαιτίας των φωτοσυνθετικών κυανοβακτηρίων, τα οποία, πολύ πριν υπάρξουν φυτά που επρόκειτο να κάνουν κάτι ανάλογο, άρχισαν να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και να απελευθερώνουν οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Έτσι, η Γη κατακλύστηκε για πρώτη φορά από το οξυγόνο, το οποίο αποτελούσε τοξική ουσία για τους μέχρι τότε οργανισμούς που είχαν συνηθίσει να ζουν σε μία ατμόσφαιρα όπου κυριαρχούσαν άλλα αέρια, όπως το μεθάνιο.
Τελικά επιβίωσαν εκείνοι οι οργανισμοί που ανέπτυξαν ένα τρόπο να ελέγχουν τη ζημιά που τους προκαλούσε η οξείδωση μέσω της αναπνοής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, κατά τους ερευνητές, προέκυψε ο ζωτικός ρόλος των υπεροξειρεδοξινών, οι οποίες προσέφεραν εξελικτικό πλεονέκτημα σε όποιον οργανισμό ανέπτυξε τον αντι-οξειδωτικό μηχανισμό τους. Τα ένζυμα αυτά προστάτευαν τα αρχέγονα κύτταρα, καθώς αυξάνονταν περιοδικά, όταν την ημέρα η φωτοσύνθεση των βακτηρίων ενεργοποιούταν και παράλληλα αυξανόταν το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, το οποίο απορροφούσαν στη συνέχεια οι πρωτόγονοι μικροοργανισμοί.
Καθώς τα επίπεδα του οξυγόνου αυξομειώνονταν σε ημερήσια βάση, ανάλογα με την αυξομείωση της φωτοσύνθεσης από τα βακτήρια που εξαρτιόνταν από το φως του ήλιου (δεν υπάρχει φωτοσύνθεση στο σκοτάδι), τα συγκεκριμένα ένζυμα αποτέλεσαν σταδιακά ένα αρχέγονο μεταβολικό ρολόι. Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε σιγά-σιγά στην ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων κιρκαδιανών βιοχημικών ρολογιών που έχουν πια οι διάφοροι οργανισμοί.
Όμως αυτή η θεωρία -ότι τα πιο σύγχρονα ρολόγια βασίζονται στα συγκεκριμένα ένζυμα- μένει να αποδειχτεί. Άλλοι επιστήμονες, για παράδειγμα, αντιτείνουν ότι το αρχέγονο βιολογικό ρολόι αναπτύχθηκε όχι ως αντίδραση στο οξυγόνο, αλλά στην αυξομειούμενη υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου.

Αποδείξεις, για την ύπαρξη ζωής στον Άρη!

Ένα Αριανό αυγό ανακαλύφθηκε μέσα σε μετεωρίτη που έπεσε στη Γη τον περασμένο χρόνο. Οι επιστήμονες λένε, ότι επιτέλους έχουν αποδείξεις, για την ύπαρξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.
 Ο καθηγητής Gupta Wickamassa είπε στο WWN ότι το αυγό ανακαλύφθηκε, όταν επιστήμονες εξέταζαν το εσωτερικό ενός μετεωρίτη προερχομένου από τον πλανήτη Άρη, ο οποίος έπεσε στην έρημο της Αριζόνας το περασμένο έτος.
Ο καθηγητής Wickamassa είπε ακόμη ότι ο βράχος του μετεωρίτη Tootie είναι πλούσιος σε περιεκτικότητα άνθρακα και οξυγόνο, που σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί μόνο από ζωντανούς οργανισμούς.
 "Αυτή είναι μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της καριέρας μου. Δεν ξέρουμε πώς το αυγό μπήκε μέσ στον βραχώδη μετεωρίτη, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι από τη ανακάλυψη", είπε ο Wickamassa.
«Τα πλούσια σε άνθρακα σωματίδια είναι σε ομοιόμορφα μεγέθη και σχήματα και δεν είναι λείψανα κάποιων ειδών άλγης."
"Ο "Tootie" έφτασε στη γη χωρίς εξωγήινη ή επίγεια μόλυνση."
Οι επιστήμονες λένε ότι το αυγό πιθανότατα εκτινάχτηκε απ'τον Άρη, όταν χτυπήθηκε ο πλανήτης από αστεροειδή πριν από πενήντα χρόνια.
Το αυγό εξετάστηκε στο Κέντρο Αστροβιολογίας του Buckingham του Πανεπιστημίου Fordham στο Bronx.

Ο υποψήφιος Διδάκτορας Jacob Weitz, που δούλευε με τον Δρ Wickamassa είπε: "Όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στο ότι έχουμε βρει αποδεικτικά στοιχεία για ζωή στον πλανήτη Άρη,"

Τουνγκούσκα-Tunguska

Ο υπεύθυνος της καταστροφής ίσως κρύβεται στον πάτο μιας λίμνης. Η περιοχή Τουνγκούσκα ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από άγνωστη μέχρι σήμερα αιτία.
Ενα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύγχρονου κόσμου συνέβη στις 30 Ιουνίου του 1908. Περισσότερα από 2.000 τετρ. χλμ δάσους κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα στη Σιβηρία κυριολεκτικώς ισοπεδώθηκαν. Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι υπεύθυνο για την καταστροφή ήταν κάποιο μεγάλο διαστημικό αντικείμενο που εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή.
Ομως παρά τις εντατικές προσπάθειες των επιστημόνων εδώ και δεκαετίες δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη επιτρέποντας έτσι να αναπτυχθούν διάφορες πιθανές και απίθανες θεωρίες για το γεγονός που έγινε γνωστό ως Συμβάν Τουνγκούσκα . Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν τώρα ότι εντόπισαν την παρουσία ενός αντικειμένου κάτω από τον πυθμένα μιας μικρής λίμνης στην περιοχή το οποίο πιθανώς είναι μέρος του αστεροειδή ή κομήτη που πιστεύεται ότι προκάλεσε την καταστροφή.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για ένα αστεροειδή ή κομήτη που εξερράγη σε ύψος 5-10 χλμ πάνω από τη Σιβηρία. Η έκρηξη απελευθέρωσε ενέργεια ανάλογη με εκείνη χιλίων ατομικών βομβών όπως αυτή της Χιροσίμα. Ομως κανένα στοιχείο για τον ένοχο της καταστροφής δεν έχει εντοπιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μπολόνια προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να βρουν απαντήσεις για το Συμβάν Τουνγκούσκα .
Οι ιταλοί ερευνητές έχουν επικεντρώσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την προσοχή τους σε μια μικρή λίμνη που βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ βορειοδυτικά του επίκεντρου της καταστροφής. Η λίμνη Cheko είναι μια μικρή ρηχή λίμνη με σχήμα που παραπέμπει σε κρατήρα.
Οι ερευνητές έχουν πειστεί ότι η λίμνη είναι τεχνητή. Θεωρούν ότι η πτώση ενός κομματιού του διαστημικού αντικειμένου δημιούργησε τον κρατήρα ο οποίος στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε λίμνη. Ετσι εδώ και καιρό αναζητούν εκεί κάποια ευρήματα που θα ρίξουν φως στο μυστήριο.
Πραγματοποιώντας γεωλογικές έρευνες στη λίμνη και αναλύοντας σεισμικά και μαγνητικά δεδομένα οι επιστήμονες εντόπισαν την παρουσία ενός πετρώδους αντικειμένου σε βάθος δέκα μέτρων κάτω από τον πυθμένα της. Πιστεύουν ότι το αντικείμενο είναι ένα από τα κομμάτια του επίμαχου αστεροειδούς ή κομήτη. Υπάρχει όμως ενδεχόμενο αυτό το αντικείμενο να μην είναι τίποτε άλλο παρά συμπιεσμένα ιζήματα της λίμνης.
Ετσι θα πρέπει να περιμένουμε τη διεξαγωγή κάποιας ερευνητικής αποστολής που θα προσπαθήσει να συλλέξει δείγματα του συγκεκριμένου αντικειμένου ώστε να δούμε αν θα δοθεί λύση στο μυστήριο ή αν θα συνεχίσει να μας απασχολεί και στο μέλλον. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Geochemistry, Geophysics, Geosystems .