Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

10 χαμένες πόλεις!

Atlantis,El Dorado,Troy, είναι μερικές από τις μυθικές πόλεις όπου εκατοντάδες άτομα αφιέρωσαν την ζωή τους στην αναζήτηση τους. Κάποιες από αυτές βρέθηκαν, κάποιες άλλες όμως, εξακολουθούν να κινούνται στην σφαίρα της μυθολογίας, εξάπτοντας την φαντασία των  θαυμαστών και εξερευνητών.

1-Patagonia. 
Επίσης γνωστή ως Wandering City ή City of Patagonia, πρόκειται για μια μυθική πόλη που θεωρείται ότι βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής στην περιοχή γνωστή ως Παταγονία. Η πόλη δεν έχει βρεθεί ποτέ και θεωρείται από τους περισσότερους ότι είναι ένας μύθος, αλλά υπήρχαν αρκετοί στο πέρασμα του χρόνου που την αναζήτησαν, κυρίως άποικοι εξερευνητές. Λέγεται ότι είχε ιδρυθεί από τους επιζώντες ενός ισπανικού ναυαγίου και θεωρείται
ότι στην πόλη υπήρχαν τεράστιες ποσότητες από χρυσό και κοσμήματα. Με την πάροδο του χρόνου, δημιουργήθηκαν διάφοροι μύθοι για την πόλη, με μερικούς από αυτούς να αναφέρουν ότι κατοικείτε από γίγαντες με ύψος 10 ποδιών και άλλοι ότι είναι μια πόλη φάντασμα που εμφανίζεται και εξαφανίζεται.
2-Troy.
Η πόλη έγινε διάσημη από τα επικά ποιήματα του Ομήρου. Γνωστή για τον τρωικό πόλεμο, η αρχαία Τροία ήταν μια ισχυρά οχυρωμένη πόλη χτισμένη σε έναν λόφο κοντά στον ποταμό Scamander. Η παράκτια θέση, της επέτρεψε να γίνει μια μεγάλη ναυτική δύναμη, και οι κοντινές πεδιάδες παρείχαν άριστο έδαφος για τις καλλιέργειες. Η Τροία θεωρήθηκε από πολλούς ότι ήταν στην ουσία ένας μύθος, έως ότου ανασκάφηκε αρχικά το 1870 από τον Heinrich Schliemann, ο οποίος ανακάλυψε ότι υπήρξαν στην πραγματικότητα πολυάριθμες πόλεις στην περιοχή, οι οποίες κατά τη διάρκεια των ετών είχαν χτιστεί η μία πάνω από την άλλη.Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που αμφισβητούν τα ευρήματα και υποστηρίζουν ότι τα αρχαία αυτά ερείπια δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Τροία.
3-Η χαμένη πόλη του Ζ. 
Υποθετικά βρίσκεται βαθιά στις ζούγκλες της Βραζιλίας. Στην χαμένη πόλη του Ζ, λέγεται ότι ζούσε ένας προηγμένος πολιτισμός με ένα περίπλοκο δίκτυο από γέφυρες, δρόμους και ναούς. Η μανία για την πόλη, άρχισε όταν βρέθηκε ένα έγγραφο στο οποίο ένας Πορτογάλος εξερευνητής, επέμεινε ότι είχε επισκεφτεί την πόλη το 1753, αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο για τον ίδιο ποτέ. Η πόλη του Ζ έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την εξαφάνιση του εξερευνητή Percy Fawcett, ο οποίος το 1925 εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος, ενώ αναζητούσε την πόλη. Κατά την διάρκεια των ετών που ακολούθησαν, διάφοροι άλλοι τυχοδιώκτες έχουν πεθάνει ή εξαφανιστεί στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την πόλη. Τα τελευταία χρόνια, μια πόλη γνωστή ως Kuhikugu, ανακαλύφθηκε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και παρουσίασε στοιχεία περίπλοκων οχυρώσεων και εφαρμοσμένης μηχανικής, που οδήγησε πολλούς να σκεφτούν ότι αυτή η πόλη μπορεί να είναι η πηγή του μύθου της Ζ.
4-Petra. 
Η Petra βρίσκεται στην Ιορδανία κοντά στη νεκρή θάλασσα και πιστεύεται ότι ήταν ένα κέντρο εμπορίου για τα καραβάνια. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό γνώρισμά, είναι η έξοχη αρχιτεκτονική της πέτρας, η οποία είναι χαραγμένη στους βράχους των περιβαλλόντων βουνών. Αυτό βοήθησε στο να γίνει η Petra μια φυσικά ενισχυμένη πόλη όταν καθιερώθηκε ως πρωτεύουσα το 100 π.χ. Υπάρχουν αποδείξεις ότι δημιουργήθηκαν πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα στην πόλη, όπως τα φράγματα και οι δεξαμενές, οι οποίες βοήθησαν τους κάτοικους στις πλημμύρες της περιοχής και αποθήκευαν το νερό για χρήση σε περιόδους ξηρασίας. Μετά από εκατοντάδες χρόνια ευημερίας, η πόλη πέρασε σε παρακμή, όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την περιοχή και το 363 μ.χ. ένας σεισμός κατέστρεψε πολλά από τα κτίρια της. Η Petra εγκαταλείφθηκε τελικά και ξεχάστηκε έως ότου να αποκαλυφθεί και να γίνει στον κόσμο ευρέως γνωστή το 1812 από έναν Ελβετό εξερευνητή.
5-El Dorado. 
Μία από τις πιο διάσημες θρυλικές πόλεις, το El Dorado ήταν μια μυθική αυτοκρατορία που υποτίθεται ότι βρίσκεται στις ζούγκλες της Νότιας Αμερικής. Η ονομασία της σημαίνει «The Golden One» και η πόλη κυβερνιόταν από έναν ισχυρό βασιλιά και διέθετε ανείπωτο πλούτο σε χρυσό και κοσμήματα. Την εποχή των κατακτήσεων, η πόλη ήταν το όνειρο κάθε κατακτητή και πολλές καταστροφικές εκστρατείες ξεκίνησαν σε αναζήτηση της. Η πιο γνωστή από αυτά, ήταν με επικεφαλή τον Gonzalo Pizarro, ο οποίος το 1541 οδήγησε μια ομάδα 300 στρατιωτών και πολλές χιλιάδες Ινδούς στη ζούγκλα, στην αναζήτηση του El Dorado. Η ομάδα του αποδεκατίστηκε από την ασθένεια, την πείνα και επιθέσεις από τους ντόπιους. Έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εκστρατεία και να γυρίσει με άδεια χέρια.
6-Memphis.
Ιδρύθηκε το 3.100 π.χ. και ήταν η πρωτεύουσα της αρχαίας Αιγύπτου. Χρησίμευε ως διοικητικό κέντρο για εκατοντάδες χρόνια πριν εγκαταλειφθεί με την άνοδο της Θήβας και της Αλεξάνδρειας. Στο αποκορύφωμά της, η Memphis εκτιμάται ότι είχε πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων, καθιστώντας την, την μεγαλύτερη πόλη της αρχαιότητας. Με τα χρόνια, η τοποθεσία της Μέμφις ξεχάστηκε μέχρι να ανακαλυφθεί πάλι, από μια εκστρατεία του Ναπολέοντα στα τέλη του 1700. Δυστυχώς, πέτρες από τα ερείπια είχαν διατεθεί για την κατασκευή γύρω οικισμών, και πολλά σημαντικά μέρη της περιοχής παραμένουν άγνωστα στους ιστορικούς.
7-Angkor.
Η περιοχή της Καμπότζης Angkor, εξυπηρέτησε ως κέντρο εξουσίας για την αυτοκρατορία των Χμερ από το 800 μ.Χ. έως και το 1400. Η περιοχή εγκαταλείφθηκε μετά από την πτώση της αυτοκρατορίας που έληξε με μία εισβολή από τον στρατό της Ταϊλάνδης το 1431, αφήνοντας την τεράστια πόλη και τους χιλιάδες βουδιστικούς ναούς να χαθούν από την ζούγκλα. Η πόλη έμεινε σχεδόν αμετάβλητη μέχρι το 1800, όταν μια ομάδα Γάλλων αρχαιολόγων άρχισε να μελετά την πόλη. Η Angkor και τα περίχωρα της, που έχουν το μέγεθος του Λος Άντζελες και έχει αναγνωριστεί ως η μεγαλύτερη προ-βιομηχανική πόλη στον κόσμο και ο φημισμένος ναός του Angkor Wat θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο που υπάρχει.
8-Pompei. 
Η ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας καταστράφηκε το 79 μ.Χ. όταν εξερράγη το ηφαίστειο Βεζούβιος, θάβοντας το σύνολο της πόλης κάτω από 60 πόδια τέφρας και βράχων. Στην πόλη, εκτιμάται ότι ζούσαν περίπου 20.000 κατοίκοι και θεωρείτο ένα από τα μέρη που προτιμούσε η ανώτερη τάξη της ρωμαϊκής κοινωνίας για τις διακοπές. Τα ερείπια της πόλης, ανακαλύφθηκαν το 1748 από τους εργάτες που έχτιζαν στην περιοχή ένα παλάτι για τον βασιλιά της Νάπολης και από τότε στην Πομπηία γίνονται συνεχώς ανασκαφές από αρχαιολόγους. Κατά ειρωνικό τρόπο, η καταστροφή που προκλήθηκε από τον Βεζούβιο, βοήθησε να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική δομή της πόλης, μαζί με αμέτρητες τοιχογραφίες και γλυπτά, βοηθώντας τους σύγχρονους ιστορικούς να κατανοήσουν καλύτερα την ζωή στην αρχαία Ρώμη.
9-Atlantis. 
Αυτή η θρυλική πόλη έχει γίνει πηγή κερδοσκοπίας από τότε που πρώτος ο φιλόσοφος Πλάτων έγραψε γι ‘αυτήν το 360 π.χ. Περιγράφεται από τον Πλάτωνα ως ένας προηγμένος πολιτισμός με τεράστια ναυτική δύναμη. Η Ατλαντίς, λέγεται ότι είχε κατακτήσει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης πριν να βυθιστεί στη θάλασσα ως αποτέλεσμα κάποιας μορφής περιβαλλοντική καταστροφή. Ενώ η ιστορία του Πλάτωνα θεωρείται από κάποιους ως λογοτεχνικό έργο, η ιδέα ότι ένας πολιτισμός βρισκόταν χρόνια μπροστά από την εποχή του τεχνολογικά, κατέλαβε τη φαντασία των αμέτρητων συγγραφέων αλλά και τυχοδιωκτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές αποστολές που ξεκίνησαν για να αναζητήσουν την πόλη. Ίσως η πιο γνωστή περίπτωση, είναι αυτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Ναζί, υποτίθεται, ότι οργάνωσαν ένα ταξίδι στο Θιβέτ με την ελπίδα να βρουν απομεινάρια του πολιτισμού των Ατλάντων.
10-Machu Picchu.
Από όλες τις χαμένες πόλεις που έχουν βρεθεί και μελετηθεί, ίσως καμία δεν είναι πιο μυστηριώδης από το Μάτσου Πίτσου. Στην απομονωμένη περιοχή της κοιλάδας Urubamba στο Περού, αυτή η πόλη δεν είχε λεηλατηθεί από τους κατακτητές και είχε μείνει άγνωστη η ύπαρξή της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο ιστορικός Hiram Bingham. Η πόλη χωρίζεται σε περιοχές, και διαθέτει πάνω από 140 διαφορετικές δομές που οριοθετούνται από πέτρινους τοίχους. Λέγεται ότι χτίστηκε το 1400 από τους Ίνκας και εγκαταλείφθηκε μετά από 100 χρόνια περίπου, κατά πάσα πιθανότητα, όταν ο πληθυσμός της άρχισε να αποδεκατίζεται από την ευλογιά που έφεραν μαζί τους οι Ευρωπαίοι. Υπήρξαν πολλές εικασίες όσο αναφορά την χρησιμότητα της πόλης, καθώς επίσης και γιατί οι Ίνκας επέλεξαν για την οικοδόμηση της πόλης, μία τέτοια περίεργη θέση. Ορισμένοι είπαν ότι ήταν ένα είδος ιερού ναού, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι πρόκειται προφανώς για προσωπική περιουσία του αυτοκράτορα των Ίνκας, Pachacuti και η θέση επελέγη, επειδή τα κοντινά βουνά ήταν σημαντικά για την μυθολογία-αστρολογία των Ίνκας.

Πηγή -> anexigita.com

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

AREA 51


Κοντά από το Λάς Βέγκας(130 μίλια), υπάρχει μια περιοχή της οποίας την ύπαρξη αρνείται η Αμερικάνικη κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, η Area 51, όπως λέγεται, είναι υπαρκτή και όχι μόνο αυτό. Αν και έχει χαρακτηριστεί και είναι, περιοχή δοκιμών οπλικώνσυστημάτων των ΗΠΑ, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δοκιμές γίνονται. Δοκιμές οπλικών συστημάτων γίνονται επίσης. Αλλά η ύπαρξή της δεν διαψεύδεται για αυτό το λόγο. Διαψεύδεται επειδή η Area 51 είναι το κέντρο των δοκιμών UFO, κατασκευασμένων όχι μόνο από ανθρώπους αλλά και από εξωγήινες οντότητες!
Όλα άρχισαν το 1947 στο Roswell του New Mexico.
Η κατάρριψη ενός ιπτάμενου δίσκου. Ο δίσκος καταρίθφηκε,δεν έπεσε λόγω βλάβης όπως λέγεται από τους αμερικανούς,ήταν η αφετηρία. Οι Αμερικάνικές αρχές χρειαζόντουσαν ένα μέρος όπου θα φυλασσόταν ο δίσκος, όχι μόνο αυτός αλλά και όσοι άλλοι έπεφταν στα χέρια τους. Ήδη οι Γερμανοί από το 1936 πού βρέθηκαν απέναντι σε αυτή την τεχνολογία είχαν φτιάξει παρόμοια εγκατάσταση αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε αφού κορυφαίοι ερευνητές του φαινομένου έφυγαν λίγο πριν τον πόλεμο. Έτσι γεννήθηκε η Area 51. Εκεί φυλάχτηκε και ο ιπτάμενος δίσκος του Roswell,
αλλά και κάτι πιο σημαντικό.
Τα πτώματα των όντων που επέβαιναν στον δίσκο.
 Αυτά φυλάχτηκαν σε μια περιοχή 14 μίλια από την Area 51, την περιοχή S-4.
Η κατασκευή της Area 51 κόστισε, τότε το 1947, 1 δις δολάρια. Το 1985 έγιναν νέες εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή γενικά, οι οποίες κόστισαν 3 τρις δολάρια. Στην Area 51 δεν φυλάσσονταν μόνο ιπτάμενοι δίσκοι. Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την περιοχή αυτή και για δοκιμές συμβατικών όπλων, όπως το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2, το οποίο πρωτοπέταξε εκεί το 1957. Κατά καιρούς εκεί έχουν δοκιμαστεί πολλά οπλικά συστήματα, κυρίως αεροσκάφη, όπως : το U-2, F-111, F-15, F-117 stealth,B-1, B-52, B-2 και το Aurora,
που είναι το πρώτο συμβατικό αεροπλάνο κατασκευασμένο με βάση εξωγήινη τεχνολογία και πιάνει τα 6 mach. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι έχουμε προχωρήσει ακόμα πιο μακριά από το Aurora,στο σημείο να έχουμε φτιάξει ιπτάμενους δίσκους με δυνατότητα stealth αλλά και άλλων αξιοσημείοτων. Η νέα γενιά ιπτάμενων δίσκων κατασκευάζεται στο S.D.S.
  Για να γυρίσουμε στην Area 51, να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των αμερικανών αξιωματούχων και όλοι οι πολιτικοί, μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν γνωρίζουν για δοκιμες UFO εκεί.Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να μπει εκεί, ενώ την ίδια στιγμή για να μπουν αυτοί που πρέπει να μπουν χρειάζονται executive, δηλαδή προεδρική εντολή. Το προσωπικό που εργάζεται εκεί και αυτοί που γνωρίζουν το τι πραγματικά γίνεται εκεί, δεν ξεπερνούν τα 3.000 άτομα. Την πραγματική υπόσταση της περιοχής και την αλήθεια για το τι γίνεται εκεί γνωρίζουν : όσοι εργάζονται εκεί, 35 αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), 20 της CIA, 20 της ΝΑΣΑ, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, μερικές δεκάδες άτομα στο υπουργείο άμυνας, στην υπηρεσία στρατιωτικής αντικατασκοπίας και βέβαια στην υπηρεσία Ναυτικής Αντικατασκοπίας (N.I.C.), στης οποίας την ευθύνη είναι η όλη περιοχή.Τα υψηλόβαθμα στελέχη αποτελούνται : οι 3 πρώτοι από τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν γνώση της τοποθεσίας, ένας από την NSA, ως υπεύθυνος για τις πτήσεις ιπτάμενων δίσκών στα πλανητικά όρια που περιγράψαμε που είναι και υποδιοικητής της βάσης. Η παρουσία ατόμου από την ΝSA είναι απαραίτητη για να ελέγχει το παγκόσμιο δίκτυο των ερευνητών ιπτάμενων δίσκων, να ελεγχθούν οι αντιδράσεις τους και άλλα. Τα υπόλοιπα 3 μέλη του ανωτάτου συμβουλίου για τους ιπτάμενους δίσκους αποτελούν επιλεγμένα στελέχη της αντικατασκοπίας και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.Όπως αναφέραμε παραπάνω, άλλο η Area 51 και άλλο η S-4. Εδώ να πούμε ότι η γενικότερη περιοχή που συμπεριλαμβάνει και αυτές τις 2 έχει 21 υποπεριοχές που χρησιμεύουν για διάφορα πειράματα, όχι κατά ανάγκη ιπτάμενων δίσκων. Η πιο μυστική από αυτές τις 23 συνολικά περιοχές είναι η S-4. Εκεί υπάρχει ένα ευρύ δίκτυο υπόγειων κτιρίων στα οποία γίνονται πειράματα πάνω σε συστήματα πτήσης ιπτάμενων δίσκων αλλά και εκεί φυλάσσονται τα πτώματα εξωγήινων και οι 2 εξωγήινοι που είναι εν ζωή. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους εξωγήινους που είναι εκεί δεν υπάρχουν. Πάντως, εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές την περιοχή για πειράματα και πτήσεις ιπτάμενων δίσκων. Οι αφίξεις των ιπτάμενων δίσκων γίνονται κάτω από πλήρη μυστικότητα αλλά είναι ευνόητο ότι οι δοκιμές δεν μπορούν να γίνονται μυστικά, με συνέπεια οι διάφοροι ερευνητές και ουφολόγοι να έχουν βάλει πολλές φορές σε κίνδυνο την ζωή τους. Όσοι άτυχοι δουν τέτοια φαινόμενα, εάν δεν καταφέρουν να φύγουν αμέσως, πράγμα σπάνιο, περνάνε από τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτά τα τεστ έχουν σκοπό τον καθαρισμό της μνήμης των ατόμων ώστε να μην θυμούνται τι είδαν. Αυτή η διεργασία γίνεται από ειδικούς με τρόπο που έχουν μάθει από τους ίδιους τους εξωγήινους, τρόπος που δεν μπορεί να εξηγηθεί σε τρίτους και είναι πέρα από τα όρια της φαντασίας. Θα λέγαμε ότι είναι ένα είδος ψυχικής πλύσης εγκεφάλου. Η Area 51 δεν είναι όμως το μόνο μέρος που υπάρχουν UFO. Υπάρχουν σχεδόν 22 βάσεις παγκοσμίως, οι 4 ξένων χωρών, που μπορούν να φιλοξενήσουν UFO και οι οποίες αυτή την περίοδο δέχονται ριζική αναβάθμιση.




Αυτό που μπορούμε να πούμε για την Area 51 είναι ότι είναι το πιο μυστικό μέρος του κόσμου.



Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανησυχία για το ηφαίστειο της Σαντορίνης και της Yellowstone-USA!

Όπως θα δείτε και στον πίνακα που έχει αναρτήσει το παγκοσμίου φήμης ινστιτούτο RSOE EDIS -The Hungarian National Association of Radio Distress-Signalling and Infocommunications-Emergency and Disaster Information Service, το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι στην τελευταία 17 θέση του πίνακα ενώ το Yellowstone στην Αμερική αναρριχήθηκε στην 4η μόλις θέση με τελευταία δραστηριότητα την 1 Ιουνίου 2012.
 Το ηφαίστειο της Σαντορίνης!
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης αναβαθμίστηκε σήμερα στην βαθμίδα 7 του ηφαιστειακού δείκτη εκρηκτικότητας που περιλαμβάνει 8 βαθμίδες.
Αφορμή για αυτήν την ανησυχητική αναβάθμιση υπήρξε η ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρήθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.
 Συναγερμός για φονικό ηφαίστειο Yellowstone.
Οικονομικά ή από φυσικό φαινόμενο, την καταστροφή του κόσμου δεν την γλιτώνουμε. Ακούστε τώρα, τι λαθάκι έκαναν οι γεωλόγοι και φρίξτε. Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα κάτω από το Εθνικό Πάρκο Yellowstone, υπάρχει ένα ηφαίστειο με τόση ποσότητα μάγματος που όμοιά της δεν έχει δει ο πλανήτης τα τελευταία... 74.000 χρόνια! Οι γεωλόγοι λοιπόν, μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι το εν λόγω ηφαίστειο είναι ακίνδυνο και τοποθετούσαν τις πιθανότητες έκρηξης χιλιάδες χρόνια μετά. Τώρα όμως, τα πράγματα άλλαξαν αφού λένε πως έπεσαν έξω χρονικά και κινδυνεύουμε άμεσα από το ηφαίστειο καθώς παρουσιάζει πλέον επικίνδυνη δραστηριότητα και οι ίδιοι ανησυχούν πως μια πιθανή έκρηξη θα αφανίσει από τον χάρτη τα 2/3 των ΗΠΑ! Συγκεκριμένα το ηφαίστειο όχι απλά είναι ενεργό αλλά αυξάνει τον όγκο του με ταχύτατους ρυθμούς. Λέγεται μάλιστα πως υψώνεται προς τον ουρανό με τριπλάσια ταχύτητα απ' ότι είχε ποτέ καταμετρηθεί.
Οι επιστήμονες τα 'χουν χαμένα και για το λόγο αυτό οι μετρήσεις πλέον είναι καθημερινές και ο συναγερμός θα ισχύει μέχρι να υποχωρήσουν τα φαινόμενα και να σιγουρευτούν όλοι ότι οι ΗΠΑ δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ερευνών Dr Γκιγιέρμε Γκουάλντα, αναφέρει: «Η έρευνά μας λέει ότι όταν τόσο μεγάλες λίμνες μάγματος κινούνται με τέτοια ένταση, δεν θα περάσει πολύς καιρός για να ξεσπάσουν με μια έκρηξη. Το γεγονός ότι η διαδικασία του σχηματισμού του σώματος μάγματος μετράται πλέον σε ιστορικό χρόνο, αντί του γεωλογικού χρόνου, αλλάζει εντελώς τη φύση του προβλήματος».

Πατέρας έφτιαξε ειδικά μηχανήματα και επικοινωνεί με την νεκρή 17χρονη κόρη του!



Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός απελπισμένου πατέρα, ηλεκτρολόγου μηχανικού στο επάγγελμα ο οποίος πιστεύει πως βρήκε τον τρόπο να επικοινωνεί με την εδώ και οκτώ χρόνια νεκρή κόρη του.
Ο Gary Galka, έφτιαξε μια σειρά από ηλεκτρομαγνητικές συσκευές ανίχνευσης οι οποίες όπως ο ίδιος ισχυρίζεται έχουν ηχογραφήσει την κόρη του Melissa να λέει «Γεια σου μπαμπά, σε αγαπώ».
Ο θάνατος της 17χρονης κόρης του σε τροχαίο το 2004 τον καταρράκωσε. Η οικογένειά του και ο ίδιος άρχισαν να βιώνουν ανεξήγητα και υπερφυσικά φαινόμενα στο σπίτι τους, λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν.
«Ξεκίνησε (η νεκρή 17χρονη) να κάνει πράγματα όπως να χτυπά το κουδούνι, να αλλάζει τα κανάλια στην τηλεόραση, να ανοίγει και να κλείνει τα φώτα» είπε ο Gary ο οποίος ζει με την γυναίκα του και τις δύο άλλες κόρες του.
«Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι κι ένιωθα ένα βάρος στο στήθος μου σαν να ήταν το κεφάλι κάποιου. Έπειτα κάποιος μας καλούσε με τα ονόματά μας και νιώθαμε σαν κάποιος να φιλάει τα μέτωπά μας».
Ο Gary  πεπεισμένος πια ότι πρόκειται για μετά θάνατον επικοινωνίες, δημιούργησε μηχανήματα έτσι ώστε να μπορέσει να μιλήσει με την μεγαλύτερη νεκρή κόρη του.
Με τις γνώσεις που είχε δημιούργησε ένα Mel-Meter 8704. Έπειτα έφτιαξε κι άλλες συσκευές όπως το «Spirit Box» με το οποίο ηχογράφησε την κόρη του να λέει «Γεια σου μπαμπά, σε αγαπώ».
Η οικογένεια Galka ισχυρίζεται πως όλα αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα που έχει βιώσει είναι αληθινά και πως τα μηχανήματα που έφτιαξε ο Gary το αποδεικνύουν.
Μάλιστα όπως λένε έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της ενώ μια από τις αδερφές της, έχει δει την Melissa.
H οικογένεια με την επικοινωνία αυτή που πιστεύει πως έχει με το νεκρό μέλος μέλος της οικογένειας, νιώθει μια εσωτερική κάθαρση και ανακούφιση από τον αβάσταχτο πόνο του χαμού της Melissa.


Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ιστορίες με απαγωγές από Εξωγήινους!

                             Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου!

Η Απαγωγή στο Allagash. 
Μια από τις πιο διάσημες περιπτώσεις απαγωγής από εξωγήινους είναι η Allagash Waterway Abduction, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Maine το 1976. Οι δίδυμοι Jack και Jim Weiner και οι φίλους τους Chuck Rak και Charlie Foltz ήταν καλλιτέχνες. Είχαν κάνει ένα ταξίδι και αποφάσισαν το βράδυ να ψαρέψουν, έτσι άναψαν μια μεγάλη φωτιά στις όχθες της λίμνης Eagle και ήταν στα κανό τους, όταν παρατήρησαν ένα πολύ φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό.
Το αντικείμενο άρχισε να αλλάζει χρώματα μπροστά στα μάτια τους. Τότε ένας από τους 4 άνδρες της παρέας πήρε ένα φακό και έκανε σήματα προς το αντικείμενο. Το UFO άρχισε να κινείται προς το μέρος τους. Οι άνδρες άρχισαν να κωπηλατούν προς την ακτή, αλλά το UFO κινήθηκε από πάνω τους και τους έστειλε μια δέσμη φωτός. Το επόμενο πράγμα που θυμούνταν ήταν πως κάθονταν στην ακτή και πως από τη μεγάλη φωτιά που είχαν μόλις ανάψει, είχε μείνει η στάχτη.
Οι άνδρες επέστρεψαν στα σπίτια τους, αλλά σύντομα και οι 4 έβλεπαν εφιάλτες και θυμόντουσαν πως οι εξωγήινοι πειραματίζονταν μαζί τους στο UFO. Μετά από ύπνωση στην οποία υποβλήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι και οι 4 είχαν απαχθεί και υποβληθεί σε ταπεινωτικές και επεμβατικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων την λήψη σπέρματος και άλλων σωματικών υγρών.
Και οι 4 είχαν ξεχωριστές υπνώσεις, αλλά οι ιστορίες τους ήταν ακριβώς ίδιες. Μιας και ήταν καλλιτέχνες, μπορούσαν να σχεδιάσουν με λεπτομέρειες την αίθουσα που τους έγιναν οι εξετάσεις, τους εξωγήινους, καθώς και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Επίσης πέρασαν και από τον ανιχνευτή ψεύδους για να επαληθευτεί πως έλεγαν την αλήθεια.
Η Betty Andreasson μεταφέρεται στο UFO.
Στις 25 Ιανουαρίου 1967, η Betty Andreasson και η οικογένειά της έμειναν κατάπληκτοι όταν κόπηκε ξαφνικά το ηλεκτρικό στο σπίτι τους και από το παράθυρο της κουζίνας έμπαινε ένα έντονο κόκκινο φως. Όταν κοίταξαν έξω, είδαν 5 πλάσματα να χοροπηδάνε προς το σπίτι τους. Τα πλάσματα πέρασαν από την ξύλινη πόρτα του σπιτιού και έριξαν όλη την οικογένεια σε έκσταση.
Η Betty και ο πατέρας της περιέγραψαν τους εξωγήινους, κοντούς και χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά, και ένας από αυτούς ήταν σίγουρα ο αρχηγός τους. Επικοινωνούσαν μόνο τηλεπαθητικά, και η Betty ένιωθε γαλήνια και αδιάφορη, ακόμη και όταν όλοι οι άλλοι βρισκόντουσαν σε κατάσταση αναστολής. Έπειτα μετέφεραν την Betty στο διαστημόπλοιο και της έκαναν οδυνηρές εξετάσεις. Περίπου 4 ώρες αργότερα, η Betty επέστρεψε στην οικογένειά της και οι εξωγήινοι τους επανέφεραν από την έκσταση και υπνώτισαν την Betty, για να μη θυμάται τα όσα πέρασε στο διαστημόπλοιο.
8 χρόνια αργότερα, η Betty εξακολουθούσε να μαστίζεται από αόριστες μνήμες από την εμπειρία της και υποβλήθηκε σε 12μηνες εκτεταμένες ψυχιατρικές αξιολογήσεις και μια πληθώρα από ψυχολογικές και ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων ύπνωση και ανιχνευτές ψεύδους. Μετά από όλες αυτές τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η Betty δεν ήταν τρελή και πίστευε στην εμπειρία της απαγωγής της. Η περίπτωσή της είναι μια από τις πιο διάσημες υποθέσεις απαγωγής από UFO μέχρι σήμερα.
Betty και Barney Hill: η πρώτη απαγωγή στις ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη απήχηση.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 1961, η Betty και ο Barney Hill από το New Hampshire επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα ταξίδι στον Καναδά, όταν εντόπισαν ένα «φωτεινό σαν πούρου σκάφος» στον ουρανό που έμοιαζε να κινείται προς το μέρος τους. Οι Hill σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους και κοίταξαν το ιπτάμενο αντικείμενο με κιάλια και είδαν διάφορες φιγούρες στα παράθυρα του UFO που δεν έμοιαζαν με ανθρώπους. Φοβισμένοι μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και συνέχισαν την οδήγηση.
2 ώρες αργότερα, οι Hill συνήλθαν και βρέθηκαν 56 χλμ μακριά από εκεί που θυμόντουσαν ότι είχαν οδηγήσει τελευταία και χωρίς να θυμούνται τις 2 τελευταίες ώρες. Το φόρεμα της Betty ήταν σχισμένο, τα παπούτσια του Barney διαλυμένα και τα ρολόγια και των δυο είχαν σταματήσει την ίδια στιγμή.
Η εμπειρία ενοχλούσε τους Hill για αρκετά χρόνια, μέχρι που τελικά ζήτησαν βοήθεια από έναν ψυχοθεραπευτή. Κατά τη διάρκεια ξεχωριστών συνεδριών ύπνωσης θυμήθηκαν την απαγωγή, πως μεταφέρθηκαν σε ένα UFO και πως τους έγιναν εξετάσεις από «μικρούς, γκρι» εξωγήινους. Σήμερα, υπάρχει μια πινακίδα (στη φωτογραφία), στο δρόμο που οι Hill είχαν την εμπειρία τους και ετοιμάζεται μια κινηματογραφική εκδοχή της εμπειρίας τους.
Ο σμηνίας Charles L. Moody.
Γύρω από 1:15 π.μ. στις 13 Αυγούστου 1975, ο σμηνίας Charles L. Moody ήταν στην έρημο του Νέου Μεξικού παρακολουθώντας μια βροχή μετεωριτών, όταν είδε ένα μεγάλο λαμπερό ιπτάμενο δίσκο να κινείται προς το έδαφος, σαν να προσγειώνεται. Ο Moody φοβήθηκε και έτρεξε στο αυτοκίνητό του, αλλά αυτό δεν ξεκινούσε. Ακριβώς τότε, ο Moody άκουσε ένα δυνατό, υψίσυχνο ήχο και καθώς το UFO κινούνταν κοντά του, μπόρεσε να δει μικρές ανθρωπόμορφες φιγούρες.
Όταν ο ήχος σταματήσει, ο Moody αισθάνθηκε να μουδιάζει το κορμί του και το επόμενο πράγμα που θυμόταν μιάμιση ώρα μετά ήταν να βλέπει το UFO να εξαφανίζεται στο σκοτεινό νυχτερινό ουρανό. Την επόμενη μέρα, ο Moody άρχισε να πονάει στην πλάτη και παρατήρησε ένα περίεργο εξάνθημα. Έτσι ο γιατρός του τον συμβούλευσε να δοκιμάσει ένα είδος αυτο-ύπνωσης για να ανακουφιστεί από τον πόνο.
Κατά τη διάρκεια των διαλογισμών, ο Moody θυμήθηκε πως τον πήραν από το αυτοκίνητό του και τον μετέφεραν σε ένα διαστημόπλοιο. Τον τοποθέτησαν σε ένα μεταλλικό τραπέζι και "μίλησε" με τους εξωγήινους τηλεπαθητικά. Αφού συμφώνησε πως θα συνεργαζόταν μαζί τους, του έδειξαν μέρη του χώρου και του έδωσαν κάποιες πληροφορίες -ισχυρίστηκαν ότι πάνω από τη Γη αιωρούνταν το κυρίως UFO και πως δεν σκόπευαν να επιστρέψουν στη Γη τα επόμενα 20 χρόνια.
Δύο οικογένειες απαγάγονται το ίδιο βράδυ.
Η Αυστραλή Kelly Cahill και η οικογένειά της επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα φιλικό σπίτι γύρω στα μεσάνυχτα, τον Αύγουστο του 1993, όταν είδαν ένα UFO να πετά δίπλα στο δρόμο. Η Kelly ισχυρίστηκε πως είδε ανθρωπόμορφα όντα από τα παράθυρα του σκάφους. Το UFO πλησίασε πολύ γρήγορα και εξαφανίστηκε, αλλά αργότερα τα μέλη της οικογένειας τυφλώθηκαν από ένα λαμπρό φως γύρω από το αυτοκίνητό. Η Kelly θυμήθηκε πως οι αισθήσεις της χαλάρωσαν αμέσως.
Όταν τα μέλη της οικογένειας ανέκτησαν τις αισθήσεις τους, ήταν ακόμα στο δρόμο προς το σπίτι, αλλά δεν μπορούσαν να θυμηθούν τι είχε συμβεί την τελευταία ώρα. Η Kelly ανακάλυψε ένα περίεργο σημάδι κοντά στον ομφαλό της, και τις επόμενες εβδομάδες ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο για μια λοίμωξη στη μήτρα της και έντονο πόνο στο στομάχι της.
Αργότερα θυμήθηκε πως είδε το διαμέτρου 45 μέτρων UFO και τους πολύ ψηλούς εξωγήινους που είχαν συγκεντρωθεί από κάτω του. Είδε επίσης ένα ακόμα αυτοκίνητο στην πλευρά του δρόμου, και αργότερα η οικογένεια που ήταν στο άλλο αυτοκίνητό υποστήριξε την ιστορία της και είπε ότι και αυτοί είχαν δει τους εξωγήινους, δεν θυμόντουσαν τίποτα για πολύ ώρα και υπέστησαν ιατρικές εξετάσεις σε UFO.
Άντρες με τα Μαύρα επισκέπτονται μια οικογένεια.
Σε μια ορεινή περιοχή της Ουαλίας, μια οικογένεια οδηγούσε στη εθνική οδό, όταν ένα μεγάλο μωβ αντικείμενο δέθηκε στο αυτοκίνητό τους. Τρομοκρατήθηκαν, αλλά μερικές στιγμές αργότερα βρέθηκαν φαινομενικά ανέγγιχτοι, συνεχίζοντας να οδηγούν στην εθνική οδό σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Ωστόσο, δεν θυμόντουσαν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και όταν ο σύζυγος πήγε στον οδοντίατρο για ένα πόνο στα δόντια, ένα παράξενο μαύρο αντικείμενο έπεσε από τον τραπεζίτη του. Η οικογένεια ανέφερε την εμπειρία τους στις τοπικές αρχές, μόνο αφού τους είχαν επισκεφθεί 2 άνδρες με κοστούμια από την Πολεμική Αεροπορία οι οποίοι τους είπαν να μην ξαναμιλήσουν για την εμπειρία τους. Η οικογένεια τους ανέφερε σαν Άνδρες με τα Μαύρα,όπως στη γνωστή ταινία.
Η οικογένεια αργότερα έμαθε ότι υπήρξαν πολλές θεάσεις UFO στη συγκεκριμένη περιοχή πριν και κατά τη διάρκεια της νύχτας που είχαν την εμπειρία τους. Επίσης εμφανίστηκε κάποιος, που ισχυρίστηκε ότι είχε δει ένα UFO το ίδιο βράδυ και στον ίδιο δρόμο που η οικογένεια δεν θυμόταν εκείνες τις ώρες.
Πατέρας και γιος σε επαφή με UFO.
Τον Μάρτιο του 1988, ο John Salter Jr και ο γιος του John III οδηγούσαν στον Route 61, όταν ξαφνικά βρέθηκαν να οδηγούν προς την αντίθετη κατεύθυνση και χωρίς να θυμούνται την τελευταία ώρα. Το επόμενο πρωί, όντας σε αμηχανία για το τι τους είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα, και ενώ συνέχιζαν το ταξίδι τους έμειναν έκπληκτοι βλέποντας ένα μεγάλο UFO.
Μόλις είδαν το αντικείμενο, θυμήθηκαν κάποια πράγματα του τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα, συμπεριλαμβανομένων μερικούς εξωγήινους που έμοιαζαν με παιδιά και ένα ψηλότερο, ανθρωπόμορφο εξωγήινο ο οποίος ήταν ο αρχηγός τους. Και οι δυο άνδρες είπαν πως ένιωθαν να "προστατεύονται" από τους εξωγήινους και πως τους έγινε μια λεπτομερή ιατρική εξέταση.
Μετά την εμπειρία, και οι δυο άνδρες ένιωσαν πως είχαν συνδεθεί με τους εξωγήινους, και διάφορα προβλήματα υγείας που είχαν πριν από την απαγωγή τους βελτιώθηκαν χωρίς κανέναν προφανή λόγο.
Whitley Strieber γράφει βιβλίο για την απαγωγή του.
Το 1985, ο συγγραφέας Whitley Strieber με την οικογένειά του έκανε διακοπές σε μια περιοχή της Νέας Υόρκης όταν κάποιος ήχος τον ξύπνησε στη μέση της νύχτας. Ξαφνικά είδε ένα μικρό πλάσμα στο υπνοδωμάτιό του. Αρκετές ώρες αργότερα, βρέθηκε μόνος του στο δάσος κοντά στο σπίτι του χωρίς καμία ανάμνηση του τι του είχε συμβεί.
Με τη βοήθεια ενός υπνοθεραπευτή, ο Stieber ανέκτησε σταδιακά τη μνήμη του. Είχε οδηγηθεί σε ένα UFO όπου και εξετάστηκε στον πρωκτό του και στον εγκέφαλο του με ένα μακρύ και λεπτό όργανο. Η εμπειρία του Stieber τον οδήγησε τελικά να ξεκινήσει μια ομάδα υποστήριξης για τα θύματα και να γράψει ένα best-seller για τις απαγωγές από τους εξωγήινους.
Τρεις γυναίκες απήχθησαν στο Κεντάκι.
Το 1976, 3 φίλες επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά από ένα πάρτυ γενεθλίων, όταν ξαφνικά η οδηγός του αυτοκινήτου αισθάνθηκε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ενώ το αυτοκίνητο επιτάχυνε, οι τρομοκρατημένες γυναίκες είδαν ένα μεγάλο, φωτεινό θόλο σαν UFO να πλανάται από πάνω τους. Πριν καταλάβουν το οτιδήποτε, ξύπνησαν μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν σε ένα λιβάδι, σε αντίθετη κατεύθυνση από όπου πήγαιναν. Ακόμη πιο ανησυχητικό ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσε να θυμηθούν τι είχαν ζήσει τα τελευταία 80 λεπτά.
Οι γυναίκες είχαν ανεξήγητα εγκαύματα στο σώμα τους, και αφού κατήγγειλαν το γεγονός στο Ναυτικό και στην τοπική αστυνομία ρωτήθηκαν εκτεταμένα για ότι σους είχε συμβεί. Τελικά, μια από τις γυναίκες συμφώνησε να υπνωτιστεί και οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν. Είχαν απαχθεί και τους έγιναν πειράματα σε ένα UFO. Η γυναίκα περιέγραφε τις εξετάσεις ταπεινωτικές και βασανιστικές.
Υπήρξαν πολλές θεάσεις UFO στην περιοχή εκείνο το βράδυ, και ο ιδιοκτήτης του βοσκότοπου στον οποίο βρέθηκε το αυτοκίνητο των γυναικών είπε πως είδε ένα παράξενο αντικείμενο με μια φωτεινή δέσμη φωτός. Πιστεύεται πως αυτός ο γεωργός ήταν μάρτυρας -εν αγνοία βέβαια- της απαγωγής των τριών γυναικών.
Philip Spencer τραβάει μια φωτογραφία ενός εξωγήινου.
Το 1987, ο αστυνομικός Philip Spencer περνούσε μέσα από κάτι χερσότοπους κοντά στο σπίτι του στο Ilkey Moor, στη Μεγάλη Βρετανία, με την κάμερα του, ελπίζοντας να τραβήξει φωτογραφίες από τα μυστηριώδη φώτα που είχε δει. Χρησιμοποιώντας μια πυξίδα, ο Spencer πηγαίνοντας μέσα από πυκνή ομίχλη προς το σπίτι του πεθερού του, είδε ένα μικρό, περίεργο πλάσμα που έμοιαζε να προσπαθεί να του κάνει νόημα να φύγει. Ο Spencer πρόλαβε και τράβηξε μια φωτογραφία πριν το πλάσμα εξαφανιστεί μέσα στην πρωινή ομίχλη.
Ο Spencer κυνήγησε το πλάσμα και συγκλονίστηκε όταν είδε ένα μεγάλο UFO να απογειώνεται από τον ξερότοπο. Έτρεξε πίσω στο χωριό για να εμφανίσει το φιλμ και τότε παρατήρησε ότι είχε «χάσει» μια ώρα από τη ζωή του. Το ρολόι του είχε σταματήσει και η πυξίδα του έδειχνε νότια ενώ θα έπρεπε να δείχνει βόρεια.


Πηγή -> astrikiprovoli

Usa αποθηκεύει τρόφιμα!

H Kυβέρνηση της Αμερικής αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες τροφίμων σε υπόγεια βάση.
Οι υπόγειες σήραγγες είναι τόσο μεγάλες που μπαίνουν ολόκληρες νταλίκες για την εναπόθεση των τροφίμων.
Το να μαζεύουν τρόφιμα σε τέτοια ποσότητα δεν είναι και τόσο παράξενο,που λέει ο λόγος.
Το παράξενο είναι γιατί το επίπεδο ασφαλείας να είναι τόσο υψηλό!

Ξέρουν κάτι που εμείς δεν το ξέρουμε?
Video-> http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nLiXep0rq9g#!

H NASA πρέπει να μας πει την αλήθεια!

Ένα παράξενο αντικείμενο που έχει αλιευθεί από το SOHO. Αυτή τη φορά το αντικείμενο μοιάζει με φτερωτή τέχνη και φαίνεται να εκπέμπει μια δέσμη ενέργειας ή ίσως να πυροβολεί κάτι άλλο.

http://www.youtube.com/watch?v=E9_eU9roOBs&feature=player_embedded#!

Ακόμα ένα αντικείμενο που έχει αλιευθεί από το SOHO.Tο αντικείμενο είναι πιο συγκεκριμένο και φαίνεται να έχει φτερά. Είναι το ίδιο αντικείμενο, αλλά από μια διαφορετική οπτική γωνία και θέση?
 Ότι και να είναι αυτά τα αντικείμενα, και οι δύο φαίνεται να έχουν ένα σαφές σχέδιο και μια ελαφριά ακτίνα,που είτε πρόκειται για αυτά ή ενδεχομένως απορρέουν από αυτά.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wRhhb_sTE6E

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

The Orion Conspiracy!

Η Συνωμοσία του Ωρίωνα (The Orion Conspiracy).Πρόκειται για μια "εταιρία παραπλάνησης σε πλανητική κλίμακα" η ιστορία της οποίας ξεκινά την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και φτάνει μέχρι σήμερα...
Πολλοί ισχυρίζονται ότι πολλά από τα στοιχεία που αναφέρει το παρόν ντοκιμαντέρ είναι βασισμένα σε επιστημονικά και αρχαιολογικά στοιχεία.
              http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0VCuTiOup7Y#!

Το Βατικανό γνωρίζει την ύπαρξη εξωγήινων.

Από το 1600 μ.Χ. με τη θανατική καταδίκη στην πυρά του Ιταλού φιλόσοφου Τζορντάνο Μπρούνο επειδή υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κατοικήσιμοι πλανήτες από έμβια όντα εκτός της Γης γνωρίζαμε ότι το Βατικανό κρατούσε μια αρνητική κι αμετάβλητη στάση για το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινα όντα.
Αυτό όμως άλλαξε ριζικά στις 13/5 του 2008 μετά τη συνέντευξη με τίτλο "Οι εξωγήινοι είναι αδελφοί μου" στην εφημερίδα του Βατικανού του καθολικού ιερέα Χοσέ Γκαμπριέλ Φούνες, ο οποίος είναι επικεφαλής αστρονόμος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού. Ο ιησουίτης ιερέας Φούνες εξηγεί ότι η αναζήτηση μορφών εξωγήινης ζωής δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη στον Θεό. Μάλιστα στην ίδια συνέντευξή στην εφημερίδα του Βατικανού είπε ότι υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που πιστεύουν στον Θεό και ότι όπως και ο ίδιος δεν αποκλείουν την δημιουργημένη από το Θεό ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο διάστημα. "Όπως υπάρχουν πολλές μορφές ζωής στη Γη, έτσι θα μπορούσαν να υπάρχουν νοήμονα όντα και στο Διάστημα, μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να είναι απαλλαγμένα από το προπατορικό αμάρτημα" είπε συγκεκριμένα.
Σε ερώτηση για την καταδίκη του Γαλιλαίου, πριν από τέσσερις αιώνες, ο αστρονόμος του Πάπα δήλωσε ότι "έγιναν λάθη στο παρελθόν" αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι "έχει έρθει η ώρα να γυρίσει σελίδα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και να κοιτάξει προς το μέλλον".
Το 2009 η Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας διοργάνωσε ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν αστρονόμοι και επιστήμονες του Βατικανού αλλά και δεκάδες άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου, αστρονόμοι, γεωλόγοι, βιολόγοι, φυσικοί και άλλοι ειδικοί αναζητώντας στην πράξη απάντηση στο ερώτημα "αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες". Σε αυτό το συνέδριο ο Γκάμπριελ Φούνες είπε: "Τα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση της ζωής και το αν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν, είναι πολύ κατάλληλα και αξίζουν σοβαρή εξέταση" προσθέτοντας ότι τέτοια ερωτήματα: "έχουν πολλές φιλοσοφικές και θεολογικές επιπτώσεις". Μάλιστα ο καθηγητής αστρονομίας του πανεπιστημίου της Αριζόνα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δήλωσε πως: "υπάρχει μια χειροπιαστή προσδοκία ότι το σύμπαν φιλοξενεί ζωή και υπάρχει η ελπίδα ότι η πρώτη ανακάλυψη απέχει μόνο λίγα χρόνια", προσθέτοντας ότι: "μπορεί τα κίνητρα και οι μεθοδολογίες της θρησκείας και της επιστήμης να διαφέρουν, όμως και οι δύο θεωρούν τη ζωή ένα ξεχωριστό συμβάν σε ένα πελώριο και κατά βάση αφιλόξενο σύμπαν".
Είναι λοιπόν έκδηλη η αλλαγή της μέχρι πρότινος ακλόνητης στάσης του Βατικανού απέναντι στο ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής και μάλιστα προσπάθησε να πάρει θέση απέναντι στο πρόδηλο ερώτημα που δημιουργείται όσον αφορά το προπατορικό αμάρτημα. Τα ερωτήματα όμως δεν τελειώνουν με αυτή την ομολογουμένως όχι και τόσο σαφή απάντηση που δόθηκε εκ στόματος ενός επίσημου αντιπροσώπου του Βατικανού.

Κάποια λοιπόν από τα αρχικά ερωτήματα που δημιουργούνται και που θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να θέσει είναι και τα παρακάτω:

* Ποια κίνητρα βρίσκονται πίσω από αυτή την ενέργεια.
* Το Βατικανό γνωρίζει κάτι σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής κι αν γνωρίζει, από πότε και γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να το δημοσιοποιήσει.
* Μήπως τελικά δεν γνωρίζουν κάτι αλλά το κάνουν απλά και μόνο για να είναι κατά κάποιο τρόπο καλυμμένοι απέναντι στο ενδεχόμενο μιας αποκάλυψης.
* Μήπως ο Χριστός ήταν τελικά κάποιος εξωγήινος και όχι η ενσάρκωση του Θεού.
* Πως επηρεάζουν όλα αυτά τα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε και πιστεύουμε για τη δημιουργία του κόσμου μέσω του βιβλίου της "Γένεσης" άρα και ολόκληρο το Χριστιανικό δόγμα.

Γι' αυτά και για άλλα πολλά περισσότερα ακόμα ερωτήματα που δημιουργούνται το Βατικανό δεν έχει δώσει απαντήσεις. Και ίσως για αυτό το λόγο να περιορίστηκε μέχρι στιγμής στις δηλώσεις ενός Καθολικού ιερέα προτρέποντας τα ΜΜΕ (όπως πολύ καλά γνωρίζει να κάνει) να μην δώσουν διαστάσεις στο θέμα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα με τις κινήσεις αυτές σε μια ενδεχόμενη αποκάλυψη το μετριασμό της γελοιοποίησης του.
       http://www.youtube.com/watch?v=CgGbdDwUVKk&feature=player_embedded#!

Η NASA και τα UFO!

Τον περασμένο μήνα το Science Channel πρόβαλε το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «Είμαστε μόνοι;», με τίτλο «Τα ανεξήγητα αρχεία της NASA» (NASA’s unexplained files). Στο επεισόδιο αυτό παρουσιάστηκαν πολλές φωτογραφίες και βίντεο που κατά καιρούς θεωρήθηκε ότι απεικονίζουν UFO, καθώς και συνεντεύξεις με αστροναύτες και ειδικούς στη διερεύνηση τέτοιου είδους αρχειακού υλικού. Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον θα πρέπει να απογοήτευσε τους… φανατικούς του είδους, αφού κανένα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν φαίνεται να αποτελεί «ανεξήγητο» φαινόμενο και άρα πιθανή ένδειξη παρουσίασης εξωγήινου πολιτισμού.
Οι αστροναύτες στις παλαιότερες διαστημικές αποστολές της NASA ήταν εφοδιασμένοι με βιντεοκάμερες, με τις οποίες μπορούσαν να καταγράψουν οτιδήποτε κινούσε την περιέργειά τους ή θεωρούσαν άξιο μεταγενέστερης μελέτης. Από την εποχή του διαστημικού λεωφορείου η δραστηριότητα αυτή έχει αυτοματοποιηθεί, αφού σε κάθε τέτοιο διαστημόπλοιο είναι εγκαταστημένες πολλές βιντεοκάμερες που καταγράφουν αδιάκοπα από διάφορες γωνίες την εικόνα του οχήματος και του γύρω χώρου. Το οπτικό υλικό στη συνέχεια αναλύεται από ειδικούς και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανισθούν σε μια πτήση. Κατά καιρούς πολλές από τις λήψεις που περιέχονται σε αυτό το υλικό αποτέλεσαν αντικείμενο συζητήσεων, επειδή φαίνεται να έχουν καταγράψει εικόνες αντικειμένων που δεν είναι εύκολο να ταυτοποιηθούν. Εικόνες αυτής της κατηγορίας αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συγκεκριμένης εκπομπής.
Μια από τις παλαιότερες περιπτώσεις είναι η γνωστή με το όνομα «το UFO του McDivitt». Ο James McDivitt είναι ένας από τους πρώτους αστροναύτες του διαστημικού προγράμματος της NASA. Κατά τη διάρκεια της αποστολής Gemini 4 είδε ξαφνικά από το παράθυρο του διαστημοπλοίου ένα λευκό φωτεινό αντικείμενο κυλινδρικού σχήματος, σαν κουτί μπίρας, με μια «λαβή» στη μια άκρη του. Επειδή δεν ήθελε να ενοχλήσει τον συνάδελφό του Ed White, που κοιμόταν εκείνη την ώρα, πήρε δύο κάμερες και κατέγραψε την εικόνα. Δεν μπόρεσε όμως να παρατηρήσει για πολύ το αντικείμενο επειδή, όπως διηγήθηκε ο ίδιος αργότερα, εκείνη τη στιγμή ο Ηλιος φώτισε το παράθυρο του διαστημοπλοίου και το αντικείμενο «χάθηκε». Το περιστατικό δεν θα δημιουργούσε ίσως μεγάλο ενδιαφέρον αν ο McDivitt δεν δήλωνε στη συνέχεια ότι, όταν επέστρεψε από την αποστολή, ανέτρεξε στις καταγεγραμμένες λήψεις της κάμερας και δεν είδε πουθενά την εικόνα του αντικειμένου που είχε παρατηρήσει. Ακόμη πιο περίεργο, κατ’ αυτόν, είναι ότι ούτε τα ραντάρ είχαν καταγράψει την παρουσία κάποιου «ξένου» αντικειμένου στη γειτονιά του διαστημοπλοίου.
Η περίπτωση του McDivitt έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα περισσότερα από τα ανάλογα περιστατικά. Παρατηρήσεις κατά τη στιγμή που το διαστημόπλοιο μεταβαίνει από τη σκιά της Γης στο φως του Ηλιου, καταγραφή με βιντεοκάμερες χαμηλής ανάλυσης και απουσία κάποιου στοιχείου που θα έδινε αίσθηση «προοπτικής». Η μετάβαση από τη σκιά στο φως δημιουργεί την αίσθηση της ξαφνικής εμφάνισης ενός αντικειμένου, επειδή εκείνη ακριβώς τη στιγμή φωτίζεται από τον Ηλιο. Οι βιντεοκάμερες, ειδικά εκείνης της εποχής, δεν δίνουν πολλές λεπτομέρειες της εικόνας, επειδή έχουν χαμηλή ανάλυση και απροσδόκητη συμπεριφορά στις απότομες αλλαγές του φωτισμού. Τέλος, η έλλειψη αντικειμένων σύγκρισης στο Διάστημα δεν επιτρέπει σε κάποιον να αντιληφθεί αν παρατηρεί ένα μικρό αντικείμενο σε κοντινή απόσταση ή ένα μεγάλο σε μακρινή. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν προταθεί δύο ερμηνείες. Η πρώτη είναι ότι ο McDivitt παρατήρησε το τελευταίο τμήμα του φέροντος πυραύλου, που είχε χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου. Το αντικείμενο αυτό το χρησιμοποιούσαν οι αστροναύτες του Gemini 4 ως «στόχο» για το πρώτο αμερικανικό διαστημικό ραντεβού. Αρα ήταν ένα μεγάλο αντικείμενο σε μακρινή απόσταση. Η δεύτερη είναι ότι επρόκειτο για αντανάκλαση του Ηλιου σε ένα από τα μπουλόνια που στήριζαν το τζάμι του παραθύρου και άρα ήταν ένα μικρό αντικείμενο σε κοντινή απόσταση.
Μια άλλη καταγραφή που κέντρισε το ενδιαφέρον των ουφολόγων έγινε από την αποστολή STS-75 του Space Shuttle το 1996. Η αποστολή αυτή πραγματοποίησε ένα πείραμα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το μαγνητικό πεδίο της Γης. Κατά τη διάρκεια του πειράματος το πλήρωμα ξετύλιξε ένα καλώδιο μήκους 18 χιλιομέτρων, το οποίο όμως έσπασε και το πείραμα απέτυχε. Στο καταγεγραμμένο βίντεο εμφανίζονται πολλά φωτεινά κυκλικά αντικείμενα με μια μαύρη κηλίδα στο κέντρο τους να πλησιάζουν το κομμένο τμήμα του σύρματος και να αιωρούνται γύρω και πίσω του. Εξωγήινα διαστημόπλοια, έσπευσαν να συμπεράνουν μερικοί. Η αλήθεια όμως φαίνεται ότι είναι πιο πεζή. Το βίντεο αυτό έχει «τραβηχτεί» μετά το πείραμα και ενώ ο φακός της κάμερας είναι εστιασμένος στο άπειρο. Το κυκλικά αντικείμενα δεν είναι τίποτε περισσότερο από πολύ κοντινές σταγόνες νερού, το οποίο είχαν «αδειάσει» οι αστροναύτες από το Space Shuttle στην καθημερινή τους καθαριότητα, η δε μαύρη κηλίδα στο κέντρο του φωτεινού δίσκου οφείλεται σε ελάττωμα του αισθητήρα φωτός της κάμερας, που μαυρίζει τα πολύ φωτεινά αντικείμενα.
Η τρίτη καταγραφή προέρχεται από την αποστολή STS-80 του Space Shuttle. Σε ένα σημείο του βίντεο διακρίνεται ένα παράξενο αντικείμενο να αλλάζει σχήμα ενώ σε κάποιο άλλο διακρίνονται φωτεινά σημεία με μια σκοτεινή κηλίδα στο κέντρο να αιωρούνται γύρω από το διαστημόπλοιο και σε κάποια στιγμή μερικά από αυτά να αλλάζουν κατεύθυνση. Η ερμηνεία των εικόνων είναι και εδώ, δυστυχώς, πεζή. Το μεγάλο αντικείμενο είναι ένας μικρός τεχνητός δορυφόρος, κυλινδρικού σχήματος και διαστάσεων περίπου ενός μέτρου, που χρησιμοποιήθηκε από το πλήρωμα εκείνης της αποστολής για τη δοκιμή ενός νέου συστήματος σταθεροποίησης του διαστημοπλοίου. Το σμήνος των φωτεινών σχηματισμών δεν είναι παρά μικροί κρύσταλλοι – υπολείμματα του καυσίμου που εκτοξεύουν οι πύραυλοι αυτόματης σταθεροποίησης του διαστημοπλοίου. Φαίνονται μεγάλοι επειδή ο φακός της κάμερας είναι εστιασμένος μακριά, η δε σκοτεινή κηλίδα στο κέντρο είναι το γνωστό ελάττωμα του αισθητήρα. Μερικοί από τους κρυστάλλους παρασύρονται από τα αέρια νεότερων ενεργοποιήσεων των πυραύλων σταθεροποίησης και αλλάζουν απότομα τροχιά. Ως συμπέρασμα θα μπορούσε να πει κανείς ότι, παρά την αφθονία των πλανητών που φαίνεται να υπάρχουν στον Γαλαξία μας (και προφανώς και στους υπόλοιπους γαλαξίες), δεν υπάρχει ως σήμερα καμία ένδειξη που να μας ωθεί στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν.

Video της αποστολής STS-75

 http://www.youtube.com/watch?v=As-wYmFYb3I

Video της αποστολής STS-80


http://science.discovery.com/videos/are-wealone-nasas-unexplained-files-videos/