Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανησυχία για το ηφαίστειο της Σαντορίνης και της Yellowstone-USA!

Όπως θα δείτε και στον πίνακα που έχει αναρτήσει το παγκοσμίου φήμης ινστιτούτο RSOE EDIS -The Hungarian National Association of Radio Distress-Signalling and Infocommunications-Emergency and Disaster Information Service, το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι στην τελευταία 17 θέση του πίνακα ενώ το Yellowstone στην Αμερική αναρριχήθηκε στην 4η μόλις θέση με τελευταία δραστηριότητα την 1 Ιουνίου 2012.
 Το ηφαίστειο της Σαντορίνης!
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης αναβαθμίστηκε σήμερα στην βαθμίδα 7 του ηφαιστειακού δείκτη εκρηκτικότητας που περιλαμβάνει 8 βαθμίδες.
Αφορμή για αυτήν την ανησυχητική αναβάθμιση υπήρξε η ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρήθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.
 Συναγερμός για φονικό ηφαίστειο Yellowstone.
Οικονομικά ή από φυσικό φαινόμενο, την καταστροφή του κόσμου δεν την γλιτώνουμε. Ακούστε τώρα, τι λαθάκι έκαναν οι γεωλόγοι και φρίξτε. Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα κάτω από το Εθνικό Πάρκο Yellowstone, υπάρχει ένα ηφαίστειο με τόση ποσότητα μάγματος που όμοιά της δεν έχει δει ο πλανήτης τα τελευταία... 74.000 χρόνια! Οι γεωλόγοι λοιπόν, μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι το εν λόγω ηφαίστειο είναι ακίνδυνο και τοποθετούσαν τις πιθανότητες έκρηξης χιλιάδες χρόνια μετά. Τώρα όμως, τα πράγματα άλλαξαν αφού λένε πως έπεσαν έξω χρονικά και κινδυνεύουμε άμεσα από το ηφαίστειο καθώς παρουσιάζει πλέον επικίνδυνη δραστηριότητα και οι ίδιοι ανησυχούν πως μια πιθανή έκρηξη θα αφανίσει από τον χάρτη τα 2/3 των ΗΠΑ! Συγκεκριμένα το ηφαίστειο όχι απλά είναι ενεργό αλλά αυξάνει τον όγκο του με ταχύτατους ρυθμούς. Λέγεται μάλιστα πως υψώνεται προς τον ουρανό με τριπλάσια ταχύτητα απ' ότι είχε ποτέ καταμετρηθεί.
Οι επιστήμονες τα 'χουν χαμένα και για το λόγο αυτό οι μετρήσεις πλέον είναι καθημερινές και ο συναγερμός θα ισχύει μέχρι να υποχωρήσουν τα φαινόμενα και να σιγουρευτούν όλοι ότι οι ΗΠΑ δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ερευνών Dr Γκιγιέρμε Γκουάλντα, αναφέρει: «Η έρευνά μας λέει ότι όταν τόσο μεγάλες λίμνες μάγματος κινούνται με τέτοια ένταση, δεν θα περάσει πολύς καιρός για να ξεσπάσουν με μια έκρηξη. Το γεγονός ότι η διαδικασία του σχηματισμού του σώματος μάγματος μετράται πλέον σε ιστορικό χρόνο, αντί του γεωλογικού χρόνου, αλλάζει εντελώς τη φύση του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου