Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το Βατικανό γνωρίζει την ύπαρξη εξωγήινων.

Από το 1600 μ.Χ. με τη θανατική καταδίκη στην πυρά του Ιταλού φιλόσοφου Τζορντάνο Μπρούνο επειδή υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κατοικήσιμοι πλανήτες από έμβια όντα εκτός της Γης γνωρίζαμε ότι το Βατικανό κρατούσε μια αρνητική κι αμετάβλητη στάση για το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινα όντα.
Αυτό όμως άλλαξε ριζικά στις 13/5 του 2008 μετά τη συνέντευξη με τίτλο "Οι εξωγήινοι είναι αδελφοί μου" στην εφημερίδα του Βατικανού του καθολικού ιερέα Χοσέ Γκαμπριέλ Φούνες, ο οποίος είναι επικεφαλής αστρονόμος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού. Ο ιησουίτης ιερέας Φούνες εξηγεί ότι η αναζήτηση μορφών εξωγήινης ζωής δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη στον Θεό. Μάλιστα στην ίδια συνέντευξή στην εφημερίδα του Βατικανού είπε ότι υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που πιστεύουν στον Θεό και ότι όπως και ο ίδιος δεν αποκλείουν την δημιουργημένη από το Θεό ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο διάστημα. "Όπως υπάρχουν πολλές μορφές ζωής στη Γη, έτσι θα μπορούσαν να υπάρχουν νοήμονα όντα και στο Διάστημα, μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να είναι απαλλαγμένα από το προπατορικό αμάρτημα" είπε συγκεκριμένα.
Σε ερώτηση για την καταδίκη του Γαλιλαίου, πριν από τέσσερις αιώνες, ο αστρονόμος του Πάπα δήλωσε ότι "έγιναν λάθη στο παρελθόν" αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι "έχει έρθει η ώρα να γυρίσει σελίδα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και να κοιτάξει προς το μέλλον".
Το 2009 η Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας διοργάνωσε ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν αστρονόμοι και επιστήμονες του Βατικανού αλλά και δεκάδες άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου, αστρονόμοι, γεωλόγοι, βιολόγοι, φυσικοί και άλλοι ειδικοί αναζητώντας στην πράξη απάντηση στο ερώτημα "αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες". Σε αυτό το συνέδριο ο Γκάμπριελ Φούνες είπε: "Τα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση της ζωής και το αν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν, είναι πολύ κατάλληλα και αξίζουν σοβαρή εξέταση" προσθέτοντας ότι τέτοια ερωτήματα: "έχουν πολλές φιλοσοφικές και θεολογικές επιπτώσεις". Μάλιστα ο καθηγητής αστρονομίας του πανεπιστημίου της Αριζόνα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δήλωσε πως: "υπάρχει μια χειροπιαστή προσδοκία ότι το σύμπαν φιλοξενεί ζωή και υπάρχει η ελπίδα ότι η πρώτη ανακάλυψη απέχει μόνο λίγα χρόνια", προσθέτοντας ότι: "μπορεί τα κίνητρα και οι μεθοδολογίες της θρησκείας και της επιστήμης να διαφέρουν, όμως και οι δύο θεωρούν τη ζωή ένα ξεχωριστό συμβάν σε ένα πελώριο και κατά βάση αφιλόξενο σύμπαν".
Είναι λοιπόν έκδηλη η αλλαγή της μέχρι πρότινος ακλόνητης στάσης του Βατικανού απέναντι στο ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής και μάλιστα προσπάθησε να πάρει θέση απέναντι στο πρόδηλο ερώτημα που δημιουργείται όσον αφορά το προπατορικό αμάρτημα. Τα ερωτήματα όμως δεν τελειώνουν με αυτή την ομολογουμένως όχι και τόσο σαφή απάντηση που δόθηκε εκ στόματος ενός επίσημου αντιπροσώπου του Βατικανού.

Κάποια λοιπόν από τα αρχικά ερωτήματα που δημιουργούνται και που θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να θέσει είναι και τα παρακάτω:

* Ποια κίνητρα βρίσκονται πίσω από αυτή την ενέργεια.
* Το Βατικανό γνωρίζει κάτι σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής κι αν γνωρίζει, από πότε και γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να το δημοσιοποιήσει.
* Μήπως τελικά δεν γνωρίζουν κάτι αλλά το κάνουν απλά και μόνο για να είναι κατά κάποιο τρόπο καλυμμένοι απέναντι στο ενδεχόμενο μιας αποκάλυψης.
* Μήπως ο Χριστός ήταν τελικά κάποιος εξωγήινος και όχι η ενσάρκωση του Θεού.
* Πως επηρεάζουν όλα αυτά τα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε και πιστεύουμε για τη δημιουργία του κόσμου μέσω του βιβλίου της "Γένεσης" άρα και ολόκληρο το Χριστιανικό δόγμα.

Γι' αυτά και για άλλα πολλά περισσότερα ακόμα ερωτήματα που δημιουργούνται το Βατικανό δεν έχει δώσει απαντήσεις. Και ίσως για αυτό το λόγο να περιορίστηκε μέχρι στιγμής στις δηλώσεις ενός Καθολικού ιερέα προτρέποντας τα ΜΜΕ (όπως πολύ καλά γνωρίζει να κάνει) να μην δώσουν διαστάσεις στο θέμα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα με τις κινήσεις αυτές σε μια ενδεχόμενη αποκάλυψη το μετριασμό της γελοιοποίησης του.
       http://www.youtube.com/watch?v=CgGbdDwUVKk&feature=player_embedded#!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου